"A kormányprogram elsődleges célja a betarthatatlanul bonyolult és olykor önkényesen működtetett adórendszer egyszerűsítése" – mondta a 2010-es kampányban a söralátét-méretű adóbevallást is ígérő Fidesz. A söralátétből persze nem lett semmi, és az adók szám is csak nőtt, az önkényesen működő adórendszer meg hát most csúcsosodik csak ki igazán... Különadók, Európa legmagasabb áfája, és a többi unortodox csoda – a Hír24 összeállítása.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
HA-ZU-DOTT...nem értem miért lepődtök ezen meg. Minden napos dolog már több éve.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
A rosszindulatú sajtó terméke ismét ez a cikk! Igenis van adóbevallás "söralátétnyi" kétféle is, (igaz,A/4-es), ahol csak három kérdésre kell válaszolni és készen is vagy az adóbevallással.
joopapa
El is fér egy sör alátéten,csak azt nem mondta a csuti beteg hogy a világ legnagyobb sör alátétén :-)))
karma1
Vegulis a soroshordo alatti raklap is egy soralatet, nem?
Hellcat
HA-ZU-DOTT...nem értem miért lepődtök ezen meg. Minden napos dolog már több éve.
silber13
@verőce21: Neked a sörakátét A/4 méretű??:-)))))
coyote3
Na bumm! Mert egyébként melyik ígérete teljesült a hazug disznónak???
dzurinda
@verőce21: Nem rosszindulatú, hanem tényszerű. Az adórendszer nem lett egyszerűbb 2010 óta.

Egyébként milyen sört szoktál inni, amelyiknek az alátéte A/4-es? :)
Nyuszicsibe
@dzurinda: @silber13: verőce biztos partyhordóból iszik,így megspórolja a sörcsap-takarítást. Rezsicsökkentés meg kipipálva. ;-)
Mobil123
@silber13: Az már vályú méret:-))))
simmering73
Verőcééknél vájlingból isszák a sört. Így a söralátét A4-es.
bencemacska
Egy DVD is söralátét méretű, és mennyi adat elfér rajta!!!

De ha drágul a NET mennyibe kerül egy söralátétnyi adat továbbítása?
Mennyi egy söralátétnyi netadó?
Cicamama55
Mondjuk, az Amerikából kitiltott csalók nevei ráférnének...Már ha csak 6 név van valóban.
Feraj49
Igenis elférhet egy söralátéten,ha elég KICSI betűkkel írják.Egyébként is két oldala van a söralátétnek. Az ügyesebbek még a harmadik oldalra is tudnak írni. Nekem már a árukon lévő árú tájékoztató is túl kicsi betűvel van írva.
human
És a parlament is úgy lett kisebb, hogy több lett a költsége, mert vagy száz államtitkár helyettes van. Ilyen az amikor a kormány spórolni próbál.
Dr. Felipe
Söralátétnyi adó, csak azt nem mondta hogy mennyi. Tegnap úgy 49 et számoltak össze eddig.
Négy év alatt 49 söralátétnyi adó, csak a fideSS.
human
@Dr. Felipe: Valóban van egyszerűsített adózás, de könyvelő nélkül azt sem lehet kitölteni. Mivel évente módosítják az adózás szabályait ezért a könyvelők alkalmazása a későbbiekben is elkerülhetetlen. Ezt könyvelő ismerősöm mondta.
lajospapa
Nahát! Csak ez az ígéretét nem váltotta be?
JAJMÁR
A söralátét méretű adóbevallás azoknál valósul meg, akik nem fizetnek bevallási kötelezettség alá eső adót, vagy elég egy nyilatkozat az éhbér bevallásához.
Ez a kormány ugyanis rengeteg adót vezetett be, de ezek nem a személyi jövedelemhez kötődnek, így be se kell őket vallani. Igaz, vissza se kell igényelni.
Persze egészen más a véleménye a söralátétes adóbevallásról a vállalkozóknak, egyesületeknek, társaságoknak, cégeknek... már amelyik nem fideseses :)
JAJMÁR
@JAJMÁR: 19:44 ...és ha már bevallásnál tartunk, természetesen kamarai bevallás is van már, igaz nem kell söralátét A/4-es se, mert ezt online kell megtenni. Szóval a bevallás szerinti tagdíj(adó)ra majd rárakódik a net (nemtudommilyennevű) is, aztán az ember utalja, ott is levonódik majd a nem söralátéten szereplő illeték... áh, emberek, borítani kéne :)
aremy
@lajospapa: beváltotta csak pizza alátét nagyságúra sikeredett.hát iljen az őő nagysága.
JAJMÁR
@verőce21: 10:53 Nem tudom, hogy látod-e a fészbukos beírásokat, és mivel ez neked szól, biztos, ami biztos - és mert nagyon jó - idehoztam: "Edit Balint: verőce21: mi az a 3 kérdés? "volt az elmúlt évben jövedelme?" "életben van?" "hagyott magaután örököst?" ha mind a három kérdésre "nem" a válasz, akkor nem kell további adatlapot kitölteni."
annyitisér
@JAJMÁR: Jól mondod, a söralátét azoknak szól, akik munka helyett a kocsmában töltik az időt. Ott van elég söralátét, rajta az adójukkal:-)
annyitisér
@Horizont: Ha elmész egy kocsmába, ott találsz sokat belőlük:-)
1szomjas
@human: A parlament úgy lett kisebb, hogy többe kerül ! Ugye, most már több alkalmazottja van egy-egy képviselőnek . A javadalmazásuk nőtt, és egyáltalán nem lett átláthatóbb . Ez az ,,olcsóbb parlament" a Nemzetmegvezető Viktátor, és csapatának egyik nagy átverése ! Rajtuk kivül senkinek se lett jobb, hogy ma már nem húsz, hanem 40ezer embernek van egy képviselője ! Átverték vele a választókat, és megkönnyítették a választási győzelmüket, és a kormányzásukat is .
Yoda69
Az egesz orban-kurmany es allamaparatus korrupt es hiteltelen.
Csalassal nyertek meg a valasztasokat, a NAV mege televan korrupt fejesekkel, akiket orban vett oda
lajospapa
@1szomjas: A szakértő azért kell, hogy annyival kevesebb legyen a munkanélküli. A szakértő általában azért szakértő, mert a szakmába nem fér bele. Egyébként tovább lehetne csökkenteni a parlamenti létszámot egészen egyre. Sőt...
human
@1szomjas: Azt hiszem a "nemzetmegvezető" jelződ tökéletesen illik Orbán Viktornak.
mate03
@annyitisér: Ebben azért tévedsz! Nekem például elég a söralátét! Az asszony fel írja rá hogy mit hozzak a boltból,rögtön megvan a nyugdíjas adó bevallás!
annyitisér
@mate03: Te hagyod, hogy ugráltasson az asszony? Vagy olyankor kihasználva a szabadságodat, beugrasz egy sörre is hazafelé? :-)
bencemacska
Ha tovább csökkentik a középfokú oktatás színvonalát és a létszámát, akkor a kocsmában keksznek nézik a söralátétet!
kukac50
Ez a Fideszes hazug korrupt banda annyit is ér mint amennyit betartanak ígéretükből,
verőce21
@Horizont: (19:16) Köszi! Én is jókat mosolyogtam a válaszokon, különösen a vályú-s tetszett. Azt kívánom az úriembernek, Ő igyon vályúból, rendszeresen akkor, mikor közvetlenül mellette lábat mosnak, ugyanabból a vályúból! :)
verőce21
@JAJMÁR: (21:54) A söralátét, anyaga és alakja miatt elég nehezen dokumentálható, ezért tettem idézőjel közé.

Most láttam csak a "fészbúkos" reakciókat. Úgy gondolom, a hozzászóló nem abból a kb. egymillió adózóból való, akik így adták be a jövedelemadó bevallásukat. Add át neki üdvözletem és az üzenem, hogy a három kérdés: adja meg, 1. fejbőségét, 2. molsúlyát, 3. és akarja-e, hogy az adóhivatal töltse ki helyette az adóbevallást? :)
JAJMÁR
@verőce21: 23:01 Persze Édes, ha úgy vesszük, minden söralátétté válik, amire az ember ráteszi a sört. (Megint kiderült, hogy valójában mekkora h@lyeségeket sulykol az emberek fejébe a szeretett vezéred.) Felhívom a figyelmedet, hogy az emberek jóval több adót fizetnek, mint valaha, függetlenül attól, hogy be kell-e vallani. Az adóbevallás már csak a záfavisszaigénylőknek van fenntartva.
Nem ismerősöm a fészbúkos hölgy, de bizonyára ismét olvasta elmés beírásodat :)))
Strong
Szívet melengető érzés meghallgatni ezt a riportot..
Amúgy:
A 2010-es fidesz győzelem másnapján meghallgattam a Viktor beszédét a Kossuthon.
Egyértelműen szajkózta a söralátétes adóbevallást na meg az origarchák lenyomását...

A bevallás ugye amint látható több A4-es oldal, és Simicska, Nyerges, Mészáros Lőrinc, meg a többiek neve talán emlékeztet valamire..
verőce21
@JAJMÁR: (10:41) Akkor azt is olvashatja, hogy nem hülyeség a "söralátét" adóbevallás, hanem 101%-ig igaz amit Orbán állít! Sőt, még annál is igazabb. Pl. az itt-ott blogolók kb. 80%-a egyáltalán semmilyen adóbevallást nem ad be!
JAJMÁR
@verőce21: 21:48 Egy időben - mert olyan jó szívem van - sorban álltak nálam, hogy elkészítsem az adóbevallásukat, mert mind kapott vissza, - de nem miattam, hanem mert egy létszámleépítés után voltak -de ez mind azt hitte, hogy miattam van : ) és még utána is, sokáig, mind idejött... és hiába mondtam, hogy ez véletlen, ezek csak bennem hittek, nos, ezt az élményt is sikerült elvenni az emberektől egy nyilatkozattal ! (A nyilatkozat miatt is idejönnek.. ) Ez már nem ugyanaz. Te nem tudod, milyen jó visszakapni valamit...
verőce21
@JAJMÁR: (22:06) Dehogynem tudom milyen jó visszakapni. Amióta adóbevallás van én mindig adó-visszaigénylő voltam! (Olyan vagy a faluban, mint Óz a nagy varázsló, vagy a falu Bölcse?!) :)
JAJMÁR
@verőce21: 22:43 Szerintem én a jó tündér vagyok, vagy olyasmi. Nwm tudom., mert az én jó tündérem nincs sehol. Ittam egy kis bort, mert ünneplünk, úgyhogy jó éjszakát kedves verőce :)
verőce21
@JAJMÁR: (22:55) November 4-én, rosé borral? Beszédes ünnep. :)
Jó éjt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.