A magyarországi lakossági adózók harmada minimálbér, vagy ez alatti jövedelem után fizeti a személyi jövedelemadót. A nagy lábon, de papíron szerény körülmények között élő vállalkozók is bajban vannak. Az évtizedek óta ezen a jövedelmi szinten élők számára ugyanakkor majd a nyugdíjas évek sem hozzák el a megérdemelt pihenést, ugyanis egyre többen lesznek nyugdíjasok kevesebb szolgálati idővel, akik értelemszerűen kevesebb ellátásra is számíthatnak. A helyzet ráadásul riasztóan romlik, 2012-ben már a nyugdíjba vonultak ötöde a nyugdíjas létminimum szintje alatt kezdte idős éveit. Mit lehet tenni?

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ez az ország minden tekintetben egy időzített bombán ül. Ha robban, nagyot fog szólni.
Nil
És ez csak rosszabb lesz
akik most mennek majd nyugdíjba ők voltak a rendszervátás és az első ov kormány nagy vesztesei
ahogy a szegény gyerekekre,úgy a szegény idősekre és betegekre sincs gondja az ov kormánynak és valójában ez minősíti leminősíti
mit fog ezzel a sok halottal kezdeni? ki fogja eltemetni őket?
a fideszre szavaztál? köszönöm minden szegény ember nevében
simmering73
Ez az ország minden tekintetben egy időzített bombán ül. Ha robban, nagyot fog szólni.
kamazuka
Tételezzük fel van megoldás.Össze kell hozni pár gazdasági társaságot,melyek némileg már működnek együtt de így sem hatékonyak.Viszont ott van az ember az egyén ezer féle szemszögből nézve.Amennyiben az akarat az elgondolás és a jobbító szándék találkozik,úgy sikeresen meg lehet valósítani a jobbléti társadalmi felfogás rendszerének fogalmát.Akárki kormányoz,függetlenűl, működtetve önnmagát tartja fenn a metódus.Adó megfizetése nem kérdés,viszont a kontroll működtetése visszafelé is hatályos.Persze nem az a kérdés,hogy ebben az országban vagy másik uniós tagállamban esetleg egy távoli földrészen valósúl meg,hanem,hogy a köztudat formálása felületes,vagy lényegretörő!
Levendula
Olyannyira feketén, hogy a NAV már a második levelet küldte a fiamnak, hogy tanúként töltse ki a mellékelt kérdésekkel teli nyomtatványt.
Levendula
@Levendula: Bejelentett munkaviszonyok voltak ezek, az Ügyfélkapunk keresztül mindig ellenőriztük a biztosítási jogviszony meglétét. A fizetést - igaz késve - de mindig megkapta. Nem olyan formában, ahogy kellene, de ez már legyen a munkáltató ügye!
hattorihanna
csodálkoznak azok után, hogy ellopták az emberek nyugdíj megtakarításait,majd hülyék lennének magasabb összegre bejelenteni magukat.Inkább gyűjtsék egy magánszámlán,tegyék félre.Sokkal kézzel foghatóbb és biztonságosabb,mint szórni befelé az államkasszába.Sajnos aki nem egyénileg fizeti a tb-t,az ezt nem tudja meglépni,így csak reménykedhet hogy majd viszont is látja később amit életében befizetett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.