Stabilra javította a leminősítés lehetőségére utaló eddigi negatívról a magyar államadós-osztályzat kilátását pénteken a Moody's Investors Service, egyebek mellett a magyar gazdaság javuló középtávú kilátásaival indokolva a lépést.

A világ legnagyobb nemzetközi hitelminősítő csoportja péntek éjjel, az európai és az amerikai piaci zárások után Londonban bejelentette azt is, hogy a kilátásjavítással egy időben megerősítette a magyar államkötvény-kötelezettségek "Ba1" szintű – a befektetési ajánlású osztályzati sávtól egy fokozattal elmaradó – besorolását.

A Moody's az osztályzati kilátás stabilizálásának indokai között kiemelte a magyar kormány elkötelezett törekvését arra, hogy az államháztartási hiány ne lépje túl a hazai össztermék (GDP) 3 százalékát.

A Moody's lépése nyomán a magyar szuverén adósbesorolás mindhárom nagy nemzetközi hitelminősítő nyilvántartásában immár stabil kilátással szerepel.

Sikereket ért el a kormány

A Moody's azért javította a magyar adósosztályzat kilátásait, mert a kormány sikereket ért el az adósság féken tartásában és a gazdasági növekedés beindításában – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium válaszul.

Az NGM szombat reggeli közleményében kifejti, hogy a hitelminősítő három tényezővel magyarázta a kedvező lépést. Javultak a középtávú gazdasági kilátások Magyarországon azzal, hogy a gazdasági fellendülés stabil alapokon nyugszik. A hitelminősítő kiemelte, hogy az eladósodottság évek óta mérséklődik, ami hozzájárul ahhoz, hogy a kormányzati intézkedések kedvező hatása érzékelhetővé váljon. A pozitív irányt az is jelzi, hogy egyre jobbak a beruházási és a fogyasztási adatok.

110 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
@szandokan: Az a baj, hogy a magyarok többsége rettentően buta és semmit nem ért a gazdasági dolgokhoz! Arra a kérdésre, hogy stabilabb-e Magyarország fizetőképessége, mint 8 éve a válasz az, hogy igen, ezért minősítettek fel! De itt egy még jelentősebb kérdés is, hogy milyen áron? Aki ért hozzá világosan létja, hogy a mostani gazdasági rendszer egy mesterségesen felnntartott torz valami, ami nem a valós teljesítményen alapul! A hiánycél eléréséhez minden évben volt valami lopott eszköz pl nyugdíjmilliárdok. Ha meg kell húzni a nadrágszíjat, mit csinál a kormány? Adót emel, vagy elbocsájt! Meddig lehetett ezt csinálni? Szerintem csak eddig, mert már most kevés az ember, nem tudják a munkát ellátni, további elbocsájtásokra nincs lehetőség. Adót sem lehet már emelni, mert éhezik a nép és rettentő rosszul élünk. A valóságos eredmények eléréséhez tehetség kellene hozzáértő emberek, nyugdíjrendszer átalakítása, egészségügy, oktatás ezek viszik a pénzt, évről-évre többet ezeket át kéne alakítani, mert kipukkad a lufi! Nem az elbocsájtás meg az adóemelés a végső megoldás, az a hülyék fegyvere!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@szandokan: (17:31) Teljesen egyetértek, feltűnési viszketegsége van, a blogját népszerűsíti. Mindegy mit ír, írnak róla, csak írjanak.
JAJMÁR
@Cicamama55: 11:02 Nálunk vegyes csoportok vannak évek óta. Egyre kevesebb a gyerek, már csak 2 kis létszámú vegyes csoport van. A testvérek együtt lehetnek, a nagyobbak a kisebbeknek segítenek, és nem is éri őket semmilyen trauma, ha 1-2 évvel tovább maradnak. Az iskolába indulókkal az óvónő félrevonul és "tanul", de velük tarthat az is, aki még nem előkészítős, de érdekli, és nem zavarja a többieket.Sok projekt munkát is végeznek , jó az óvoda :) Aki nem éri el tanköteles korára az iskolaérettséget, az marad egy évet - az iskola-előkészítőn vesz részt újra, - és ha még addig nem vizsgálta bizottság - a megállapított készség-lemaradásokat is fejleszteniük kell, persze ők nem szakemberek, de jobb, mint a semmi. Van, hogy a lemaradás már előbb kiderül, de olyan is van, hogy csak az iskolaérettségi vizsgálaton. Ezért nem elég 2x járni ugyanazt, ugyanúgy - bármelyik csoportról legyen is szó - speciális fejlesztés kell. Vagyis szakember :) Hiszen későbbi életkorban elég nehéz sikert elérni. Ezek közül sokan, bármikor is állnak be iskolába, esélyes, hogy ott is évet ismételnek majd.
A gyerek - már a csecsemő - fejlődése során észrevehetők azok a jelek, amelyek később tanulási problémát jelenthetnek. Vannak szülők, akik látják, de nem akarják észrevenni "majd kinövi", és életre kiható mulasztást követnek el. A védőnő és a gyerekorvos felelőssége - persze hatáskörrel - kellene, hogy legyen, ezeket a gyerekeket szakemberhez küldeni. (Ha lenne elég szakember. Vagyis van, csak alkalmazásukra nincs keret.) A szakszolgálatokhoz utazás probléma sok szülőnek, mert nincs miből, nincs mivel, sokszor ott van a többi gyerek, akiket nem lehet magára hagyni... Ezért jó lenne minden óvodába szakember, ahol korai fejlesztés is folyna.
Egyébként nagyon jókat írsz, a problémákat jól látod, - és sokan mások is - csak akik tehetnének valamit, őket nem érdekli :(
Na, majd most, hogy a Moody's is stabil az adósság-osztályzatot adott nekünk :)
Cicamama55
@JAJMÁR: Mindenben maximálisan egyetértek! A sok építő szándékú ember kitartása, összefogása, a szakmák értékeinek megőrzését biztosítja. Majd egy jobb adósság értékelés után remélhetőleg visszaállíthatóak lesznek azok a módok és módszerek, melyekért oly sokat kellett régen is küzdeni, de most a pincében hevernek elfekvőben! :))
troppauerhumer
@verőce21: Naja szép copy ,talán Snitt Paja bá'hoz van szerencsém személyesen ?:)))))
"Huszonöt év magány − Velünk élő rendszerváltás XVI ...
mandiner.blog.hu/.../huszonot_ev_magany_velunk_elo_rendszervaltas_...
2014. okt. 26. - Az elmúlt héten a hét vezető ország bankárai jelentek meg, több gazdasági szakember volt hivatalos. ... a lakosságot adósrabszolgává süllyesztő bankok megregulázása, vagy az extraprofitot országból kiszivattyúzó multinacionális cégek megadóztatása, vagy a közszolgáltató cégek visszaállamosítása, ..."
Lám ezért tanultam én,tanítottak okos tanáraim és kollégáim és lettél buta nemzetthynáci te ,téged egyáltalán nem fenyeget ez a :" agyonütni"veszély...ugyanis az evolúció -oly bölcs előrelátással -észből semmit ,ostobaságból a bőség kosarát adta neked.
Én nem vagyok hajlandó beállni ebbe a sorba, szeretem magam kialakítani a véleményemet, szeretem megosztani az értelmes emberekkel , de gyűlölöm, ha valaki "senkiházi bitang ember"odaáll lebaxni azért, mert ő valamit máshogy gondol, persze a konkrétumokat mellőzve.
A pont ott kezdődik, hogy a nagyonmélymagyar mindig szerette a segget. Legyen az külföldi vagy belföldi... pont 2. Ha valaki jobb vagy okosabb, vagy van véleménye, esetleg még el is mondja, az eleve hülye vagy rossz... pont 3. Annyira hagyta magát meghülyíteni eme csodás nép , hogy Orbánnak irtó egyszerű dolga van ezzel meg azzal riogatni a népet...
„Itt igaz a mondás: az én hátamon szántani is lehet, csak nemzetiszínű legyen az eke.” És Orbán az élő isten képe legyen rajta.
Az intelligencia és az ego egymás ellenségei. És amikor ütköznek, akkor az ego kerekedik felül...
verőce21
@JAJMÁR: @Cicamama55: Jó olvasni benneteket, megnyugtató, hogy vannak, a jövő nemzedékért felelősséget érző emberek.
Csak azért szóltam közbe fentebb, mert nálunk is évet ismételt az egyik fiú - de rég volt és már pontosan nem emlékszem melyik csoportot -, elvileg a nagycsoportot kellett volna. Pedig már 4-5 évesen írt, olvasott mindegyik gyerekünk, a világ összes zászlóinak ismerete kapcsán, de a pedagógus feleségem éretlennek tartotta még az iskolai közösségbe. (Nem akarta, hogy lelkileg sérüljön?) Aztán szinte végigunatkozta a gyerek az első-második osztályt, szerencsére a sportban kiélte magát, focicsapat kapitány volt végig, később pedig már versenyszerűen atletizált is.
Nem akartam belekotyogni ebbe a témába, nem értek hozzá(ehhez sem), de ha már így lett, a nőket minden apró részlet érdekel. :)
JAJMÁR
@verőce21: Köszönöm. Mindig örülök, ha "belekotyogsz", de mi a Cicamamával nem az "erősödjön még egy évet" kategóriájú gyerekekről beszélünk. (Akiket leginkább az anya féltése tart vissza.) Sajnos vannak nagy hátránnyal induló gyerekek, és ebből itt lehetne lefaragni, később már behozhatatlan.
Bevallom, hogy én is szándékosan visszatartottam egyiket, mert a 2 kisebb között a korkülönbség egy év (nem kell számolni, pont belefér), és egy osztályba kerültek volna, de el akartuk érni, hogy a bátyus - öcsi testvéri viszony megmaradjon. (Szokásos kérdés volt a: de aranyosak, ikrek?) Mai napig összekeverik őket a távolabbi ismerősök, pedig nem is hasonlítanak, Vagyis hasonlítanak, de nem egyformák :)
Gratulálok a fiadhoz :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.