Az európai tendenciákkal szemben – ahol a válság kirobbanása óta a szociális kiadások növelésével csökkentik a munkanélküliek terhet – Magyarország jövőre rekordra tervezi járatni a közmunkaprogramot, 2018-ig pedig eltörölnénk a munkanélküli-segélyt.

Orbán szerint létre kell hozni egy munkaalapú államot, aminek az állampolgárai nem segélyből, hanem munkából jutnak jövedelemhez. Az Index összeszedte miért lehet veszélyes, ha a kormány megvalósítja azt, amit a következő évekre tervez. 2015 lehet egyébként az a fordulópont, amikor a kormány többet költ közmunkaprogramra, mint munkanélküli segélyre.

40 milliárddal többet költene majd ugyanis jövőre az állam erre, így 270 milliárd mehet közfoglalkoztatásra, míg munkanélküli-ellátásra csak 237 milliárd jut majd. A munkanélküli-segély jelenleg három hónapig jár, és 28 800 forintra csökkentették az összegét. Az MTA kutatói szerint viszont ennyi idő alatt aligha lehet munkát találni.

Az Index azt írja, a tanulmányokból látszik: a kormány a tűzzel játszik akkor, amikor 2015-re több közmunkást tervezett be, hiszen úgy tűnik, a közmunka hosszú távon inkább csak nehezíti a munkaerőpiacon való elhelyezkedést.

Azzal pedig, hogy a közmunka elhúzódásával százezreket zárnának ki a munkerőpiacról, miközben további százezrek maradnának segély nélkül, komoly társadalmi konfliktusoknak ágyazhat meg a kormány.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Azt hittem, az vicc, hogy senkit nem hagynak az út szélén - mindenkit belöknek az árokba.

Hát 0rbán úr nem viccelt. :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Azt hittem, az vicc, hogy senkit nem hagynak az út szélén - mindenkit belöknek az árokba.

Hát 0rbán úr nem viccelt. :(
libellle
@nemkati: Igy maradnak a milliárdok viktorkának és a bandájának. Mennyiert akarják a szobáját felujjitani??? Erthetetlen, hiszen költözik királynak a várba, vagy nem?
Nil
kicsit magasabb az a szám mint ötszázezer
volvós
"...2018-ra csak a közmunka maradna az állástalanoknak..."

2018-ban lesz még MAGYAR állampolgár az országban ???
Vagy csak román ( magyarok papiron ...)
nyanya001
Erre kértek még - többek között a hasonló embertelen intézkedéseikre - 4 évet !
F_Viktor
@volvós: Marad majd az 1 millió aki még anyagi hasznot húz az orbáni unortodoxiából, nekik kötelező lesz szaporodniuk, mint a nyulaknak.
narancsbirka
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
dzurinda
Ekkora munkanélküliség mellett nagy hülyeségnek tartom az elképzelést, csak arra jó, hogy a munkájukat elvesztőket kilátástalan helyzetbe hozza. A jó megoldás az, hogy egy darabig járjon munkanélküli segély a munkanélkülivé válóknak, ennek feltétele pedig az, hogy az illető bizonyítsa, hogy aktívan munkát keres.
Szimba
Még csak nem is a nyomor jelenlegi szintjének a megtartása a céljuk - ha már többre nem telik tőlük -, hanem a tovább fokozása.
Szimba
"Mi ezzel szemben jövőre rekordra tervezzük járatni a közmunkaprogramot, 2018-ig pedig eltörölnénk a munkanélküli-segélyt. " Reméljük a nép titeket töröl el. Végképp!
miazavalami
@Szimba: Mi is a közmunka?
Mi a haszna?
Mennyibe kerül az államnak?
nyanya001
Ma láttam a közmunkásokat, egy parkon átvezető járdát söpörtek
a falevéltől. A falevél kisebb részét zsákba tették, a többit besöpörték a parkba !
Igaz, így holnap is esz munkájuk, csak legyen egy kis szél ami visszakotorja a leveleket.
Ezért kell adóra adót emelni !
Közben lassan Románia is beelőz bennünket minden téren !
Szimba
@miazavalami: Egyetlen közmunkás foglalkoztatása 122 ezerbe kerül a kormánynak, de a munkás ebből csak nettó 47 ezer forintot kap meg.
KERKA
Az Orbáni pofátlanság és cinizmus. Itt a lényeg a statisztikai jelentésben van!!! Magyarországon nincs állásnélküli ember, mindenkit foglalkoztatunk! Mindenkinek van állása-keresete. Csak éppen éhen döglik a családja.
Orbán így teremti meg a beígért foglalkoztatottságot.-nem munkahelyet- foglalkoztatottságot:))
human
A közmunka elvileg út lenne a valódi munkába. De hol vannak azok a munkahelyek, amik százezrekre várnak tárt karokkal? És ha a párok elkezdenek 3-4 gyereket szülni, akkor is jogos a kérdés. Hol vannak azok a munkahelyek, ahol majd ők dolgozni fognak?
Jelenleg egy válasz van erre. A külföldi munka.
Linna
De hiszen közmunka sem jut mindenkinek!!!
Ha nem hagyjuk itt az országot, akkor dögöljünk éhen???
Mégis mit gondolnak, ki fogja eltartani őket? Ha már csak a barátaikat tudják kisemmizni, akkor már barátaik sem lesznek!
Ha eddig eljutunk, akkor tényleg égni fog az ország, mert az éhhalál csúnyább, mint fegyverektől meghalni!!
radios45
@Szimba: 50600Ft.kap, kézhez havonta, én viszont 5hónapot dolgoztam le egy iskolában karbantartóként, 65ez,ft.ot kaptam meg, valamint befizettem 175ezer ft.adót, a fizetésemből, és Nov.1.óta munkanélküli vagyok, egy ft.álláskeresői tám.t sem tudok kérni, mert a kibaszott klik.nél nem adták ki az igazolásokat, ami a munkaügynek szükséges,illetve nekem, ahhoz hogy leigazoljam hány napot dolgoztam, 2013ösz óta.
Majd 2hete hogy regisztrálni voltam a munkaügyön, bementem a tankerülethez, klik irodába, ott azt mondta az ügyintéző, kiadták a szükséges papírokat, a többit majd a Magyar államkincstártól küldik.
Tegnap azokat is felhívtam,de nem mondtak semmi biztatót, csak azt hogy nincsenek még készen a papírjaim, meg utána néznek.
Kibaszott egy ország ez, hülye járási fos rendszer, ha a jövőhéten sem kapom meg a szükséges igazolásokat, a munkaügy elküld a p.csába, mert letelik a ügyintézési időszak.
Ugrik az álláskeresői, pénz nélkül maradok, éhen is halhatunk, nem érdekli ezeket a barmokat.
radios45
@human: sehol nem lesznek új munkahelyek, de vidéken is csak a nyomorult közmunka lesz, jövő év februártól, márc.tól, a közmunkabért max 1000ft.al emelik majd, az alacsony inflációra hivatkozván.
A segélyeket megvágják, és majd meg is szüntetik, miután a királyi tv.ben hetekig, azt halljuk, mindenki dolgozik dolgozhat aki akar, meg a királyi rádióban is, persze.
Ma délben jelentette ki a foglalkoztatásért felelős államtitkár et.ugyanezt.
Ha segély nem lesz, akkor adjanak rendes munkát, mondják majd sokan, de hiába várnak mert az sem lesz,
Pártunk és kormányunk csendben megszavazza majd, a szociális kiadások csökkentését, és 2év múlva akár a segélyek, álláskeresői tám.kat, f.h.t.is megszüntetik, mondva csinált ürüggyel, pl. nincs rá pénz, ne lehessen segélyekből megélni, mindenki dolgozhat, aki akar ma Mo-on",
Ezeket a hazugságokat a vezér szájából hallani lehetett a médiában, az elmúlt években, de az idén is.
Fradigege
Ha véletlenül állás nélkül maradnék én minimálbérért sem fognék lapátot, nem hogy 47 ezerért. Nem vagyok hajlandó bealázni magamat. Mit képzel a zsírmore?! Jobb ha nem szól hozzám a munkafelügyelő, nagyon nem fogja neki megérni. Levadászok mindenkit a Parlament kapujában, aki megalázza a Magyarokat. Rabszolgának néznek a zsírmore és bandája minket.
F_Viktor
@radios45: Ezért kell MINDENKINEK kimenni az utcára akit sérelem ért, s nem finnyáskodni, hogy én nem tüntetek ezzel, meg azzal, mert... Nem a kifogásokat kell keresni, nem tűrni kell, hogy azt ígérték majd jobb lesz, hanem minden alkalommal MINDENKINEK ki kell mennie az utcára!
karma1
@F_Viktor: 18.32-re: Vigyazni kell am felso tizezer szaporodasaval: ugyanis ha szaporodnak, az eloszthato vagyon gyorsabban csokken, hiszen tobb ehes szajat-zsebet kell megtomni...:o((((
karma1
Tehat ez az agyatlan skizofren azt mondja, hogy eltorlik a munkanelkuli segelyt, es helyette kozmunka lesz???

Valoban? Tehat ez akkor most ugy nez ki, hogy a fonok azt mondja Jozsi bacsinak penteken delutan, hogy "Jozsi bacsi, hetfore mar ne csomagoljon uzsit maganak az asszony, mert ugy dontottunk, hogy 28 evi munka utan elbocsajtjuk magat. De ne aggodjon, mert itt a cim, ahol jovo hetfon reggel 8-kor kell az uj kozmunkajara jelentkeznie."

IGY LESZ EZ??? Mert akkor valoban MINDENKI fog dolgozni (vagy legalabbis lesz papiron egy utcasoproi allasa, telen homunkas bizonyitvanya is), de akkor az emberek mire is fizetik a TB-t, adokat, biztositasokat, nyugdijjarulekokat a rendes fizetesukbol?

Megerne, hogy valamelyik figyelmes blogtarsunk utananezzen annak, hogy a magyarorszagi szocialis ugyekkel foglalkozo miniszterium milyen utemben bovult, mennyi penzt pazaroltak el eddig rajuk , az allamtitkaraikra, meg azoknak a fizetesere, autoira, cafeteriaraja, oregistenere?

Ha vegleg felszamoljak a szocialis halot (amibe a halodo Nyugat mar jol lathatoan belepusztult, ugyebar), akkor ezt a sok semmirekellot maris lehet kozmunkara iranyitani, mert semmi szukseg nincs a(z) (al)tevekenysegukre...

Remelem, ebbe mar aztan vegleg belebukik ez a tetves kormany, az internetado csak egy bemelegito ujjgyakorlat volt...

@silber13: Czerny-t mindig is utaltam, de bemelegitesnek kivalo volt...:o)))) Remelem, nem Chopin-nel, hanem Wagnerrel fogjak folytatni otthon az elegedetlen emberek...
F_Viktor
@karma1: Ne féltsd őket, Szíjjas megmondta, hogy még az unokáinak is jut a papa karteres közpénzeiből.

A 9 millió kivándorló helyett majd jönnek a pakik, o'szt majd azokat jól megadóztatják, szociális hálóra sem lesz szükségük, mert ha nem dolgoznak haza zavarják őket.

Csak akkor már nem az EU-tól kapja a kormány a pénzeket, hanem valamelyik keleti ország diktátora irányítja Magyarországot is.
karma1
@F_Viktor: Te tudod a legjobban, hogy kulfoldon sem kolbaszbol van a kerites, nem egyszeru a kivandorlok elete, en sem kivanom senkinek sem, csak ha mar tenyleg nincs mit tenni tovabb, mert a kivandorlas meg mindig jobb, es meltosagteljesebb, mint az embernek a sajat hazajaban lassan (de biztosan) ehendogleni...

Nem kivanom, hogy igy legyen, de ha nem jon pillanatokon belul radikalis valtozas otthon, akkor mindennek vege...
Dr. Felipe
A maffia kurmány nem a tűzzel játszik hanem az emberek idegeivel. Egyszer azonban pattan a húr és akkor Isten irgalmazzon nékik.
karma1
@Dr. Felipe: Tudod mit? NE IRGALMAZZON! Eleg embert tettek tonkre, foldonfutova, ongyilkossa - kapjak meg ok is ugyanazt, amit pl. a Karpatok Geniusza es az o gyonyoru felesege kapott.

Irgalmazzon inkabb a szerencsetlen magyaroknak, akik akkor sem kapnak tamogatast, ha elmentek ikszelni mind a ket valasztasra, megsem jott be az akaratuk...
F_Viktor
@karma1: Írod:
"Tehat ez akkor most ugy nez ki, hogy a fonok azt mondja Jozsi bacsinak penteken delutan, hogy "Jozsi bacsi, hetfore mar ne csomagoljon uzsit maganak az asszony..."

Igen, ez a nagy foglalkoztatási TERV.
Igaz, hogy vannak ebben a gondolatban ellentmondások is:
A szociális kiadásokból fedezik a közmunkaprogramot, közben minden évben megnyirbálják a szociális kiadásokat. Viszont, hogy 100 százalékos legyen a foglalkoztatás, még több munkanélkülinek kell biztosítani a közmunkát.

Ebből csak az olvasható ki, ha még mindig 5-6-szor több a munkanélküli, mint a közmunkás, akkor (ha nem csökkentenék a szociális kiadásokat!) az 50 600 forintos fizetések lecsökkennek 8-10 000 forintra.

Írod:
"...az emberek mire is fizetik a TB-t, adokat, biztositasokat, nyugdijjarulekokat a rendes fizetesukbol?"

Nem titok, a mutyikra, a haveroknak fizetnek az adófizetők, hogy legyenek Simicskáink, Mészárosaink, Stzíjjasnak és Rogánnak 160 milliós házaik, stb.
F_Viktor
@karma1: Nem tudom milyen sanyarú a kivándorlók élete, jelenleg angol székhelyű amerikai cégnél dolgozok általában harmadik országban.
Munkatársaim összetétele változik projectenként, általában 6-8 nemzetiségből áll. Velem szemben semmilyen diszkriminációt nem tapasztalok, Magyarország vezetőivel már sokkal kritikusabbak.

Jövő évi külföldre költözésre az egész család előre megpróbál felkészülni, hogy ne legyen sokkoló egyikünknek se.
karma1
@F_Viktor: Nekem sem a diszkriminacioval van problemam, vagy mas egyebbel lett volna, mert en otthon is rengeteget dolgoztam, torvenytisztelo voltam, es itt sem varnak el semmi mast az allampolgartol.

En arrol a reszerol beszelek a vegleges kivandorlasnak, amikor MUSZAJBOL el kell hagynod az egesz addigi eletedet, kiragadnak a komfortzonadbol, ra vagy kenyszerulve minimum egy idegen nyelvet megtanulni, hogy elhess, dolgozhass haboritatlanul, csaladot, baratokat kell magad mogott hagyni, valamint - a sajat erdekedben - egy teljesen mas, uj kulturat kell elfogadnod.

En ezeket tekintem csak nehezsegnek, mert engem egy pillanatig sem diszkriminaltak, (ez egyebkent is Ausztralia mellett a legnagyobb befogado orszag, hiszen ide mindenki valahonnan jott), volt munkam, lakasom, kocsim, es belathato kiszamithato jovom.

De talalkoztam Amerikaban olyan 63 eves nenivel, aki azert ment oda, hogy segitsen a fianak-menyenek, egyszeru videki neni volt, egy budos szot nem beszelt angolul, es azonnal 3 gyerek felugyeletevel kellett megkuzdenie, mint nanny. (Feluton Amerika fele megkerdezte tolem a repulon: "mondja, aranyoskam, haza tudok menni majd vonattal Amerikabol? Mert ennekem nem nagyon tetszik ez a repulo!")

En az ilyen tipusu emigransok problemairol beszeltem...:o))
karma1
@F_Viktor: Kedves Baratom, egyaltalan nem lesz sokkolo a csaladodnak a kikoltozes!
Ha targyilagosan leultok es megnezitek, hogy mit hagytok magatok mogott, es mit nyerhettek az uj elettel, akkor latni fogjatok, merre billen a merleg nyelve!...:o))

Ha Teged mar elfogadtak (marpedig biztosan, ha folyamatosan van munkad, lakohelyed, mikor ott vagy), akkor a csaladodnak egyszeru lesz, meglatod!...:o))

Sok szerencset, es erot kivanok Nektek ehhez a lepeshez, mint ahogy a gyerekem szokta mondani: Nyugi anyu, probalgasd csak, fog az menni! (ilyenkor mindig egy ujabb technikai kutyuvel szoktam ismerkedni, mikor ez a mondata elhangzik, de ez ervenyes az elet mas teruleteire is...:o)))
F_Viktor
@karma1: Először is köszi a jókívánságokat! :-)

Hogy mit hagyok itthon? A házon kívül szinte semmit.
2011-től a MANYUP-tagok meglopásakor láttam, Orbán megállíthatatlan, azóta tudatosan készülök, hogy bármikor elhagyhassam az országot. Saját cégemet Lengyelországba vittem, költözött vele húgom is, mint egyetlen testvérem. Kevéske ingatlanokat fokozatosan eladtam, 2 éve a gyerekkel tanuljuk a német nyelvet.
Barátok, rokonok 70-75 százaléka már valahol Nyugat-Európában saját bőrökön tapasztalják az ottani hatalmas válságot. Panaszkodnak, hogy sz@r nekik, kormány részéről nem hazudozik senki naponta a szemükbe.
kkalman
Úgy látszik az aljasságnak nincs határa. Orbán és szedett-vedett csapata minden aljasságra képes, hogy a saját jólétét biztosítsa.
Desischado
Remélem, ez kirobbantja a tüntetéseket újra! Mi a fene lesz velünk, mert tapasztalatból meg tudom erősíteni, hogy nem tud mindenki közmunkához jutni! Arról nem is beszélve, hogy csak pár hónapra tudnak foglalkoztatni! A többi idővel mi lesz?! Majd ülünk otthon kb 18 000 ft-ért, ami a síráshoz sem elég?! Igaz, a 22 000 ft sem elég a hideg vízre sem! Ha ez nem borítja ki a bilit, akkor semmi! Hogy rohadnának meg valamennyien odafönt! Remélem, meg fognak bukni addigra!
Törölt felhasználó
Viktor megmondta "mindenkinek lesz munkája. A fél ország közmunkás lesz!:)
nyanya001
@dzurinda: Ez jelenleg is így van, munkanélkülit, vagy segélyt csak az
kaphat, aki regisztrálva van a munkaügyi központnál ahol 3 havonta meg kell jelenni
csak éppen munkát nem tudnak ajánlani, vagy ha igen, csak nagyon
kevesen.
szaboria1
@nyanya001: Vagy kitalálnak olyan képzést amivel szintén nem lehet elhelyezkedni.
karma1
@ziziplanet: 01.32-re: Biztos ad melot a statisztikai adatok miatt kb. 2-3 honapra per fo... Es mi lesz a hatralevo 9-10 honapban?
karma1
@szandokan: Ne add az artatlant, te is tudod nagyon jol: romanbol lett a legtobb kettos magyar allampolgar, csakhogy unios utlevelhez jussanak...

Ehes vagy? Most kostolgatod volvost?

Vigyazz, nehogy megakadjon a torkodon...:o))))
m.macskosz
Azt nem értem, miért szidják a Kádár rendszert? Állítólag akkor a teljes foglalkoztatottság
azért volt, mert gyáron belüli volt a munkanélküliség, meg, hogy ketten fogtak egy lapátot,
meg egyéb hülyeség. Tény, hogy amit akkor öt ember csinált, azt ma egy is el tudja végezni. Az is igaz viszont, hogy akkor mindenkinek elég volt a jövedelme, hogy abból megéljen: egyen, lakjon, sőt! spóroljon, építkezzen, szórakozzon, pihenjen, nyaraljon...
Ja, hogy ezt az állam a felvett hitelekből teremtette meg, na de most mi van?!
A hitelek nem csökkentek, viszont az emberek nagy része még a fizetéséből sem tud megélni, a közmunkabérből, a segélyből meg végképp nem!
mate03
@Desischado: Mit gondolsz mi lesz? Szerintem ,éhség lázadás! De azt, ez a kormány neméli túl
F_Viktor
@nyanya001: Írod:
"Ez jelenleg is így van, munkanélkülit, vagy segélyt csak az
kaphat, aki regisztrálva van a munkaügyi központnál..."

3 hónapig kapja a max. nettó 70 ezer forint körüli munkanélküli segélyt az emberke.
Utána mi a helyzet, ha nincs a csókosok táborában, s a polgi nem ajánl fel neki közmunkát sem?
F_Viktor
@karma1: Írod:
"Ne add az artatlant, te is tudod nagyon jol: romanbol lett a legtobb kettos magyar allampolgar, csakhogy unios utlevelhez jussanak..."

Románia Magyarország után 3 évvel, 2007-ben lett teljes körű EU-tag.
Azóta ők is szabadon vállalhatnak munkát az EU-ban, nem kell hozzá magyar állampolgárság.
Mennek is Nyugat Európába dolgozni, hozzánk a szakképzetlen, máshol elhelyezkedni képtelen munkavállalók jönnek.

Pár hónapja beszéltem egy kamionozó ismerőssel, állítása szerint a Ga**ner Hungaria csak Román sofőröket alkalmaz év elejétől. Nemzetköziznek, közben a román nyelven kívül semmilyen nyelvet nem beszélnek, viszont az utasítás szerint szó nélkül mágneseznek, túlvezetnek, bevállalják a túlsúlyos vezetést.
karma1
@F_Viktor: Bocs, Romania csatlakozasa mellett valahogy elsiklottam, bar tudtam, hogy ok is uniosok mar...:o))
A nemzetkozizeshez vegulis nem baj, ha nincs idegennyelv ismereted (ismerek olyanokat, akik rendszeresen szallitottak arut Nyugat-Europaba, a papirmunkat meg tudtak csinalni, viszont az utolso 3 dolgot, amit irtal, nem csinaltak, mert nem igazan akartak kikotni az ottani rendorsegeken...:o))

(Ok viszont okosan vagy eloallatot, vagy veszelyes anyagot szallitottak, mert ez a ket rakomany elvez minden hataratkelonel kivetelezett elsoseget. Meg a hutokocsik sem annyira.)

Bocs a pontatlansagomert...:o))
F_Viktor
@karma1: Azért nem árt egy le-/felrakónál megérteni, hogy hová, melyik kapun közelítsd meg a megfelelő rámpát, mert ott nyugaton hatalmas ipari parkok vannak.
S ez még csak az alap.
gödörben
@m.macskosz: Akkor nem loptak el mindent. Most is segélyből fejlődnénk, csak azt is ellopják. Visszafizetni pedig mi fogjuk. Már rég esedékes lenne a számonkérés és a bérfejlesztés, de nem csak felső körökben.
Itt írta valamelyik hogy azért annyi a fizetés, mert Mo csak 60%-ot teljesít. És a vezetők 660%-ot???
mariaberta
Ez a kormány már össze-vissza csapkod, érzi a vesztét, ezért mindenkit büntet, adóztat, hülyeségeket beszél maga a főnök is. Mivel semmivel nem tud érvelni, FECNIZIK. Sajnálatos.
mariaberta
@m.macskosz: Szidják a Kádár rendszert, de ha sza---ban vannak, akkor hivatkoznak egy 1973-as törvényre. Jó vicc nem? Tudod miről van szó ugye?
m.macskosz
@mariaberta: Bevallom, nem tudom. Segíts egy kicsit, kérlek!
F_Viktor
@mariaberta: Igazad van, ez látszik az adótörvényekből is. Naponta módosítják, annyi látszik, hogy nagyon kell nekik a bevétel, de mivel hasra ütés szerűen alkotnak törvényeket, nincsenek szakmai egyeztetések, nincsenek hatástanulmányok, így a benyújtás után kapják csak meg a figyelmeztetéseket. Ezután, mint a mérgezett egerek, kapkodnak, ad hocnak tűnik minden cselekedetük, kommunikációjuk.
Ebből is látszik, hogy számukra eljött a vég, s ezt nagyon is érzik.
Desischado
@mate03: Remélem, igazad lesz, mert eddig a munkanélküliekért senki sem tüntetett! De azt is remélem, hogy ebbe belebuknak! Rohadékok!
radios45
@F_Viktor:jól látod hát, úgy van az bizony, eljön annak az ideje bizon, hogy eltakarítjuk ezeket afideSS-es férgeket, add hoc. módra, akár bizony...
Desischado
@radios45: A takarításban jó vagyok, boldogan jövök segíteni!
kamazuka
Hamarosan be is vezetik az új jövedelem forrást,államizsna néven!
Ez még a kilenced a tized,és az ingyenmunka után következik majd!
miazavalami
@Szimba: :-) Olvasd csak el @m.macskosz: ma reggeli hozzászólását!
Nagyon szépen leírja, hogy a Kádár rendszerben mi volt a "közmunka" , csak akkor jobban megfizették.
Nem hiába kemény kommunisták kezei közt tanulták a szakmát mai vezetőink, bárhogy is akarnak terelni.
Borda
Amikor azt mondják egy előre betanult szöveggel,hogy a közmunka által akarják visszavezetni az embereket a munka világába,hogy majd könnyebben el tudjanak helyezkedni,na ez az a pont amikor égnek áll a hajam!! A közmunkával csak tovább generálja a munkanélküliséget,már a munkáltatók is közmunkásokat keresnek,akiknek nem kell rendes bért fizetnie. A Közmunkával termelés nem történik,nem nőhet a GDP, max. az útépítések növelhetik. Miért kell olyan tevékenységet finanszírozni,aminek semmi jövője,hisz termelés nem történik? KÖNYÖRGÖM,VALAKI TAKARÍTSA EL EZEKET A ZOMBIKAT!
Equilibrium
"A nagy vagyonnal bíró személyek könnyen felejtenek, és a lelkiismeretük nem szólal meg."
Boszi27
@F_Viktor: Az is látszik, hogy jogi végzettségük (a legtöbb jogász ill. közg.) ellenére teljesen nélkülöznek mindennemű szakmaiságok, Persze látható volt, nem is titkolták, a program" csak a fidesz" és "folytatjuk"... Dilettáns alakulat. A segélyelvonásra visszakanyarodva, gondolom a munkáltatói és a munkavállalói járulékot fizethetjük annak ellenére, hogy nem lesz állásker. járadék. E téren is egyedülállóak leszünk Európában.
F_Viktor
@Boszi27: Fogalmazzunk úgy, hogy megkapták jogi végzettségükről a diplomát (nem akarok pl. Twitter Tamásunkkal példálózni). Ellenben 80-90 százalékuk egy percet nem dolgoztak szakmájukban.
Aki - elvileg - majd két évtizedet dolgozott, mint pl. Vida Ildikó, az is ügyvéd nélkül nem tud egy doksit kikérni az amerikai nagykövetségről :-)

Munkavállalói járulékot fizetés? Ezen nem gondolkodtam, de mivel erre a befolyt összegre nagy szüksége van a költségvetésnek, lehet, hogy nem járulék néven, hanem adó formájában, de meg fog maradni. S akkor mindenki örül, ha nem emelik fel!
Mobil123
@F_Viktor: Minden jót kívánok Neked és családodnak.
F_Viktor
@Mobil123: Köszi, de nyárnál korábban nem tervezzük a költözést :-)
Clavigo
Vazzze...most fog ám fényesedni a statisztika.Már úgy is mindenki minket csodál,,( főleg Orbán elvtársat ),,utánoz.Már csak a nyugdíjt kell eltörölni,oszt a haza fényre derül..oszt jó napot.
Desischado
@F_Viktor: Ezerrel számíthattok, Viktor! Hú, de szép is lesz, ha eljön az a nap! Emlékszel, beszéltük, hogy bármi lángra lobbanthatja azt a szikrát. És nagyon remélem, hogy nemsokára takaríthatunk!
Boszi27
@Borda: Aki beleesett ebbe a közmunka-programba, azok egy része azt mondja, ez is jó hogy van, mert a segély nagyon kevés. Ilyenkor megy fel a pumpa, mert nem látnak tovább az orruknál. Ez nem lehet perspektíva. Annál is inkább, mert nem csak képzetlenek kergetik a faleveleket az őszi szélben!
Boszi27
@nyanya001: Remélem kapnak 4 évet, meg annak sokszorosát egyszer. Mondjuk szigorítottat:
Clavigo
Érdekes,,Hogy nekem miért az jutott eszembe,,hogy képviselői fizetés felére csökkentése,,költség térítés eltörlése,,lakahatási h-járulás,benzin,telo,i,,,,stb-stb-stb...Mindent eltörölni,beszüntetni,,amit ezek a mocskok ingyen,...a mi adónkból ,megszavaznak-megszavaztak maguknak.Oszt jó napot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.