Egy bajor-egy magyar: semmi vita címmel jelent meg Orbán Viktor és Horst Seehofer bajor miniszterelnök közös interjúja a Die Welt konzervatív napilap online kiadásában múlt hét szombaton – írja a hvg.hu.

Hozzáteszik, hogy noha meg volt ígérve Orbán Viktornak, az interjú mégsem jelent meg a Die Welt vasárnapi számában, a Welt am Sonntag-ban, de ez elmaradt. Állítólag azért, mert nem tetszett a nyomtatott lap szerkesztőinek.

A hvg.hu szerint a magyar kormány képviselői a német CSU-ból származó források szerint cenzúrát és diplomáciai következményeket emlegettek. A felháborodás elérte Edmund Stoibert, a CSU tiszteletbeli elnökét, volt tartományi miniszterelnököt, aki „nagyon érzékeny eszközhöz” nyúlt: az ügy miatt felhívta Mathias Döpfnert, a Die Weltet kiadó Axel Springer fejét, akit tájékoztatott „Orbán dühéről”.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtósa azt közölte, hogy nem az interjúalanyok, hanem a német újság részéről érkezett megengedhetetlen nyomásgyakorlás, amikor a már mindkét fél által átnézett és jóváhagyott interjúszöveghez utólag tettek föl kérdéseket, és a Welt szerkesztősége a magyar nagykövetségen keresztül szóban felszólította Orbánt, hogy a három kérdésre külön, írásban, sürgősen válaszoljon, mert ha nem, akkor egyáltalán nem jelentetik meg a párhuzamos interjút. Havasi szerint a szerkesztőség részéről elhangzott, hogy Orbán az interjúban "túl jól szerepelt".

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Engedtessek meg mar a Die Weltnek, hogy a sajat lapjaban azt kozoljon le, amit akar.
Ez nem cenzura kerdese volt.

Elegedjen meg a vitya azzal, hogy online-on olvashato a cikk, oszt jonapot. Miert kene, hogy a nemetek nyaljak az o s@gget?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
Hahó,vicctor a szabadságharcos generikus-szaharózok már csakk a jóltartott fidess fanoknál hatnak-de azoknál is csakk addig amíg a mellékhatásként átutalt korrupt-pénzek dolgonak!
human
Bizony már a saját pártcsaládja is tehernek érzi Orbánt. Szerintem inkább nyilatkozzon a Pravdának vagy valami azeri újságnak. Ott zabálják a pávatáncot és a propaganda szövegeket.
coyote3
@karma1: B@szki ahogy a közmondás mondja: Mondd meg az igazat... :))))))))))
evacica
Orbán elfelejti, hogy ez Németországban volt és nem M.o. Ott nincs hatalma és ott demokrácia van. Inkább azon gondolkodjon el,hogy miért nem jelent meg az interjúja?
spu00
@vörösfuvalat: Látom nem csak olvassa, írja is meséket. Remélem olvasta a Kertésszel történt riport esetét? Minő véletlenek történnek. A bajor min.elnök miért tiltakozott? legalább erre is írjon valami mesét, mert így korrekt, nem?
kukac50
Azért mert nem válaszolt a feltett kérdésekre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.