Kedden délután fél négykor leállt az Ukrajna felől érkező gázimport - jelentette be Molnár Csaba energiaügyi miniszter kedden.

Forrás: Hírszerző
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nanena
@Zwei: Általában normál állapotra számolják a gázmennyiséget. De ezt MCS nem említi, mert gondolom még nem hallott róla. Vagyis mikor mennyiséget említenek mindig hozzá kellene tenni, hogy normál állapotú.
A fűtőérték pedig kis tartományban változik. Az oroszoktól vett gázé kb. állandó, és ez van a tárolókba is betáplálva. A hazai termelt gáz fűtőértéke változó attól függően melyik mezőből termelték ki.
Mo-n sok olyan szakember van aki tudja mennyi van a tárolókban, mennyi a stratégiai készlet és mennyi a hazai termelés.
Továbbá MOL-nál és Eon-nál is van olyan program, amely előző sok év felhasználás adataiból, az elmúlt hónap hőmérsékletéből, a következő hónap időjárási előrejelzéséből, stb. nagy pontossággal kiszámolja a köv. időszak fogyasztását.
nanena
@charlie: Ezért nem értem mikor azt mondják, hogy hetekig lehet a maximális ütemmel kivenni a tárolókból. Ha maximális, akkor már a második napon sem lehet ezt a mennyiséget kivenni. Általában van egy biztonságosan kivehető napi mennyiség, amit valóban hetekig lehet tartani. Ha a maximálisat termeljük ki egy nap, akkor meghúzatjuk a kutat és előfordul, hogy másnap már nem is jön több belőle.
És valóban, mikor azt mondják, hogy 30 milliárd köbméter van a tárolókban, nem említik meg, hogy ez a kivehető vagy az összes (párnagázzal együtt) gázmennyiség. És itt sem ártana hozzátenni, hogy ez a mennyiség normál állapotú gázra vonatkozik.
dilike
na, mi lejjebb vettük a termosztátot 2.5 fokkal, és előkotortunk két gyapjúplédet, meg házikabátokat
kérek mkit, kapcsolja ki a garázs meg a kocsifelhajtó, úszómedence fűtését. kell a gáz a kórházaknak.akkor is ha árammal megy (ha lopott árammal, akkor is), kell az áram a villanykályhákhoz. köszönöm! :D
ugyeugye
@dilike: Sajnos nálunk egycsöves fűtési rendszer van, amiről nem tudunk leválni. Hiába szeretném, hogy ne fűtsenek ennyire, a felső emeleteken lakóknál állítólag hideg van. De ahogy most kinéz a helyzet, lassan mindenhol hideg lesz :(((
huebschen
Ne legyen igazam - 2 napot adok és kitör a frász. Nem lesz a lakásokban se gáz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.