Természetesen egyáltalán nem, de ezt üzenik a baranyai rendőrségi áldozathibáztató videói. Ez ugyan megfelel a közhangulatnak, de nagyon veszélyes baromság, mert segíti a nők elleni erőszak fennmaradását.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
Sokan elmondták már ma, miért álságos és kártékony a legújabb rendőrségi vigyázz-a-képedre videósorozat, valószínűleg nem mondok én se semmi újat, de akkor is, ennek ki kell jönnie.
A szlogen "tehetsz róla" része - vitán kívül - teljességgel vállalhatatlan és hazug. Nem csak a felelősséget hárítja, de egyúttal felmentést is ad az erőszakolónak: miért, mit gondolt az a ribanc, amikor picsaszoknyában, csatakrészegen illegette magát? az ilyen ne lepődjön meg azon, ha megerőszakolják, úgy kell neki.
Nos, nem. A nem akkor is nem, ha valaki csatakrészegen és picsaszoknyában mondja ki, és még inkább nem, ha ki se tudja mondani. Mások kiszolgáltatottságával visszaélni bűn. Pont.
Nekem ebben a pillanatban viszont leginkább a "tehetsz ellene" résszel van a bajom, mert ez meglehetősen sok értelmezésben úgy tűnik fel, mint ami többé-kevésbé igaz. Ha csendben ülsz otthon jókislányként, és kalocsait hímezel hosszú szoknyában, nem hívod ki magad ellen a sorsot, és senkinek nem adsz apropót arra, hogy megerőszakoljon.
Nos, ez sem igaz. A nemi erőszaknak nem feltétele a kihívó viselkedés, a lenge öltözködés, a részegség - egyetlen feltétele van csak: egy erőszaktévő, aki éppen megtalálta a megfelelő alkalmat és helyet ahhoz, hogy hatalmába hajtsa embertársát. Mindegy, hogy ez az embertárs éppen egy csatakrészeg, műmellű szexi tini, egy állig öltözött túlórázó, akinek nincs pénze taxira, és kénytelen hazagyalogolni a munkából, egy mozgásképtelen öregasszony, egy gyerek vagy éppen az erőszaktevő barátnője, élettársa, felesége. A nemi erőszak, bár szexuális bűncselekményként tartják számon, valójában hatalmi aktus. A háborúkban megerőszakolt nők nem a csintalan ifjú katonák kielégítetlenségének esnek áldozatul, arról nem is beszélve, hogy a nem háborús körülmények között megerőszakolt nők jelentős része ismeri az erőszaktevőjét, és nem elhanyagolható hányaduk közös háztartásban vagy rokoni kapcsolatban van vele. A nemi erőszak elsősorban a "fogd be a pofád, te kurva, én vagyok az erősebb,...
troppauerhumer
A nemi erőszak elsősorban a "fogd be a pofád, te kurva, én vagyok az erősebb, és azt teszek, amit én akarok" megtestesülése, semmi más.
Ami viszont a "jézusmária, hát még pont az hiányzik, hogy felmentsük azokat, akik az összes csöcsüket kirakva kurjongatnak az éccakában, bezzeg" kommentek szerzőit illeti, van egy rossz hírem nektek, drágaszágaim. Nincs bezzeg. A sérthetetlenség hamis hitében éltek, és a hozzászólásaitok csak olyanok, mint a fütyörészés a sötét erdőben. Az "ő tehet róla, mert" a legolcsóbb, legszánalmasabb, legnyomorúságosabb önfelmentés. Ti vagytok azok, akik megvetitek a hajléktalanokat, a munkanélkülieket, a szenvedélybetegeket - és ez továbbra is csak fütyörészés a sötétben, mert csak arra mutat rá, hogy azt hiszitek, nem kerülhettek soha, semmikor olyan helyzetbe, mint ők. "Hát miért ivott." "Biztos nem jól végezte a munkáját." "Minek ugrált annyit." És az összes sötétben fütyörésző hozzászólás mögött egyetlen gondolat áll: "Velem ez nem történhet meg."
De, veled is megtörténhet. Inkább ne történjen meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.