A KSH-kutatásából kiderül: a legszegényebbek és a leggazdagabbak munkajövedelme között 16-szoros a különbség; a legkevesebbet kereső kétmillió ember jövedelme az elmúlt négy évben folyamatosan csökkent. A számokból kiolvasható az is, hogy a 7 éven aluli...

Forrás: sztarklikk.hu
Feltöltő: miazavalami
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
A Fidesz erre alapozza a jövőjét! Fogyjanak akiknek segély vagy nyugdíj jár!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
miazavalami
Remélem éhen halni senki sem fog , de jellemző arra ami ebben az országban megy.
kukac50
A Fidesz erre alapozza a jövőjét! Fogyjanak akiknek segély vagy nyugdíj jár!
Szimba
"Az Eurostat legfrissebb statisztikai évkönyvéből kiderül, hogy Magyarország továbbra is az Európai Unió egyik legszegényebb országa,"
"Míg 2008-ban a magyar gyerekek 24,4 százalékának és 2011-ben 25,5 százalékának, addig 2014-ben már 35 százalékának kellett súlyos anyagi problémával szembesülnie, ami azt jelenti, hogy egyedül Bulgáriát sikerült megelőznünk ebben a mutatóban"
tenytar.blog.hu/2014/10/16/rosszabbul_elunk_ii_a_novekvo_szegenyseg_okai

Én is remélem, hogy nem fog senki éhen halni, mert azt remélem meg fogja előzni egy éhség lázadás, ami végképp eltörli ezt a mocskos, hazug, népellenes kormányt.
lópicigáspár
@miazavalami: Nem fognak éhen halni, még előtte felkötik magukat! :-(((
tivoli
Ekkora MARHASÁGOT csak hatásvadász elmebeteg tud leírni, a népek provokálására.
Szégyellje magát aki ezt terjeszti!
Szimba
@tivoli:Tagadod az Eurostat adatait, miszerint a szegénységben és társadalmi kirekesztettségben élők száma az elmúlt egy évben 100 ezer fővel emelkedett, elérve a 3,3 milliót?
Tagadod, hogy "Az Eurostat legfrissebb statisztikai évkönyvéből kiderül... Magyarország továbbra is az Európai Unió egyik legszegényebb országa, és hiába az idei "csoda növekedés"?
Tagadod, hogy: a növekvő foglalkoztatás elsősorban a közmunkával magyarázható?
Tagadod, hogy:"Míg 2008-ban a magyar gyerekek 24,4 százalékának és 2011-ben 25,5 százalékának, addig 2014-ben már 35 százalékának kellett súlyos anyagi problémával szembesülnie, ami azt jelenti, hogy egyedül Bulgáriát sikerült megelőznünk ebben a mutatóban. "?
tivoli
@miazavalami: ma, 19:33
Te voltál? Ennyire érzéketlen vagy szociálisan, hogy éhen halhatnának melletted az emberek?
Hiszen a magyarok annyira érzékenyek szívűek, hogy cirkuszolnak egy liba lábának levágásáért, nem fogják hagyni,hogy honfitársaik éhen haljanak. Az már biztos!
miazavalami
@tivoli: A liba lábát én is le szoktam vágni. Nem élve főzöm meg.
tivoli
@miazavalami: Nem is arról volt szó, hanemhogy levágták egy élő liba lábát. Mi ez ahhoz képest, hogy emberek halnak éhen?
nyanya001
Azok, akik segélyt sem kapnak, majd elmennek lopni
kérdés, tudnak e annyit lopni , hogy ne haljanak éhen !
Szimba
@tivoli: Szerintem melleted halhatnának éhen az emberek, ha a fideszes kormány támogatója vagy.
miazavalami
@tivoli: A liba lába asszem nem annyira fontos, mint az hogy a gyerekek 1/3-a Jóformán csak az iskolában óvodában eszik húst és főtt ételt!
Ha azt mered nekem mondani mint alias entero hírdette fennhangon, akkor minek szülik meg ? , Minek cigizik el a segélyt? Minek...stb. Akkor te egy szociálisan visszamaradott vagy! Ja! A hitel. Ha neked és a nejednek volt annyi hogy házat tudjatok venni annak örülhetsz. Sajna nem mindenkinek jött össze .
tivoli
@Szimba: ma, 19:43
Nem tagadok semmit, de az azért túlzás, hogy emberek ezrei fognak éhen halni. Mikor? Miért? És hol a társadalom többi tagja?
tivoli
@miazavalami: Nem fognak emberek éhen halni, még tizesével sem, nemhogy ezrével. Arcátlan provokáció.
kamazuka
Csendesócáni szegetvilág lakói között 100 éve még dívott a kannibalizmus.Elmondásaik szerint,ezt Arne Falk-Rønne le is jegyezt a Barátaim a kanniáblok c könyvében,hogy a vaddisznó húsára emlékeztet az ember húsának íze.
Kicsit meredek!De hogy éheznénk?
Kérdés márcsak egy .Autójában sütve,feltéttel,vagy feltétlenűl?
Szimba
@tivoli: Hogy mikor és hogyan?
"A kormány idén csökkenti, 2018-ra kivezeti a költségvetésből a munkanélküli segélyt. A kormány megszünteti, majd átcsoportositja a lakásfenntartási támogatást, és az adósságkezelési szolgáltatást az önkormányzatokhoz, de plusz forrást csak a legszegényebb önkormányzatoknál rendel a feladatvégzéshez. A kormány 0 forintra csökkenti a kiegészítő szociális támogatások összegét. A kormány megfontolja, hogy munkavégzéshez kösse a családi pótlékot."
Hogy miért? Mondd meg te, aki fidesz kormány elkötelezett vagy, csak tudod.
pbalage
Épp most mondta be az M1, hogy minden fasza. Szerintem itt valaki hazudik.
Szimba
@tivoli: Arcátlan az (veled együtt), aki - és kénytelen vagyok megint leírni: "A kormány idén csökkenti, 2018-ra kivezeti a költségvetésből a munkanélküli segélyt. A kormány megszünteti, majd átcsoportositja a lakásfenntartási támogatást, és az adósságkezelési szolgáltatást az önkormányzatokhoz, de plusz forrást csak a legszegényebb önkormányzatoknál rendel a feladatvégzéshez. A kormány 0 forintra csökkenti a kiegészítő szociális támogatások összegét. A kormány megfontolja, hogy munkavégzéshez kösse a családi pótlékot."- ennek fényében nem hiszi, hogy ezrek halnak éhen.
Szimba
Belegondolva, egy mentséged van arra, hogy nem fognak ezrek éhen halni az, hogy jönnek majd a segélyek külföldről, pl. Norvégiából, Amerikából, összetarhálják a pénzt a különböző segélyszervezetek. De nem orbán kormányodnak köszönhetően. De az is lehet, hogy nem engedi be ezeket a segélyeket, és marad az ezrek éhenhalálsa.
tivoli
@Szimba: Bármit írsz aranyom, az éhenhalás hazugság. És szépen megkérlek ne személyeskedj, inkább gondolkodj. Igaz a logika máshol terem, mert ha volna belőle, akkor rájönnél, hogy majd a nagytestvér megment mindenkit. Elzavarják Orbánt s akkora lesz itt a jólét rögtön, hogy csak NA!
tivoli
@Szimba: Na látod libuska, hogy nem lesz éhen halás, ne fossál.
miazavalami
@tivoli: Mit nanázol?
Sokan nem jutnak hozzá alapvető élelmiszerekhez. A szervezetük előbb utóbb ezt megsínyli. Ha egy gyerek nem jut hozzá a napi szükséges tápanyaghoz később hiánybetegségek lépnek fel. Ez is éhenhalás!
Szimba
@tivoli: Ez jellemző rátok, hogy bármit ír valaki, aki objektíven gondolkodik, értékeli az az eseményeket, az szerintetek hazugság. Mert elvakult fidesz hívők vagytok, elrugaszkodva a valóságtól, nem láttok, nem hallotok, csak imádtok. Én, a te aranyod csak annyira személyeskedek, mint te, amikor bárki hozzászólására reagálsz. A logika kérdését kár, hogy te, a fidesz hívő vetetted fel, megkérdőjelezem nálad. Ki a nagy testvér? Szerinted?
Szimba
@tivoli: Hol van az általad írt:"És szépen megkérlek ne személyeskedj" - amikor "Na látod libuska"- t írsz? A libuska hozzászólását nem olvastad végig - vagy nem értetted meg, még ez is lehet -, ezért csak neked leírom újra: De az is lehet, hogy nem engedi be ezeket a segélyeket, és marad az ezrek éhenhalása.
Hogy fosok-e? Az anyagcserém csak rám tartozik, mint a tiéd is, nem kíváncsi rá senki itt, gondolom.
tivoli
@Szimba: Szólj, majd ha éhen haltál, addig nincs miről beszélni. Szegény szerencsétlen nem tudom milyen párti.
Talán legyél te is pártfüggetlen, hátha lesz mit enned.
JAJMÁR
@tivoli: Igazad van abban pártfüggetlen, hogy csak a nagyon tisztességesek fognak szép csöndesen éhen halni, te őket észre sem veszed. Őket nem. Majd azokat, akik betörik az ajtódat, az ablakodat egy szelet kenyérért, vagy a pénzedért, vagy az életed is kell, bármi megtörténhet. Aztán lehet vádolni őket, az "ingyenélőket" ,de igazából te leszel a hibás, mert a hozzáállásod felhívás a "keringőre" !
tivoli
@JAJMÁR: Te most komolyan hiszed, hogy "Emberek ezrei fognak éhen halni"?
De az könnyen lehet, hogy betörik az ablakod, mert nekik azt is lehet, mert te megmondtad, hogy az jogos, mert ez a rohadt fidesz elszedi a kezedből a kenyered. Holott lehet, hogy soha nem is volt benne csak kegyelemkenyér, de meggyőzöd róla a sohanemdolgozót, hogy neki joga van nem éhen halni, és aki tesz valamit a saját ellátásáért, attól el kell venni, mert annak nem jár, mert biztosan mocskos fideszes, és annak meg kell döglenie.
Nagyon nem értem azt a logikát, hogy aki nem óbégat a szerencsétlen sorsa miatt, aki dolgozik vagy jól megérdemelt nyugdíját élvezi, az miért mocskos fideszes? Ha ledolgozott 40-45 évet és kap annyi nyugdíjat, hogy szerényen ki jön belőle, az miért mocskos fideszes?
Levendula
@Levendula: De a kérdés, hogy meddig bírják még?
JAJMÁR
@tivoli: 22:28 Te pártfüggetlen, hol írtam én olyat, hogy "mocskos fideszes"? Ráadásul nem gondolom, hogy bárkinek is jogos lenne mások ablakát betörni !
Egyszerűen nem lesz más lehetősége !
Nem fog engedélyt kérni, hogy neki ezt lehet-e, és nem fogja a jól megérdemelt nyugdíját élvezni, aki pedig megérdemelni, mert a félelmet fogja érezni.

A rendőrség pedig majd kiad egy oktatóvideót, hogy mindenki vigyázzon magára ..

Nekem nem tetszik ez a jövő.
Desischado
Én is kiváncsi vagyok, hogy mi lesz. Mert nem tagadom, elkeseredve látom, hogy ez nem fontos, mint az internetadó, és a korrupció, ezért senki sem akar tüntetni. Egymagam meg kevés vagyok. De az biztos, hogy szörnyű helyzet lesz. Azt olvastam, hogy az önkormányzatok máris tiltakoznak, és közmunka sincs annyi, hogy mindenki beleférjen. Talán ez volt ennek a bandának a legembertelenebb intézkedése eddig!
tivoli
@JAJMÁR: ma, 22:59
Nekem se. Mostanában pedig másról sincs szó, mint az egymás ellen uszításról, még véletlenül se lehet egyet érteni semmiben, mert most nem az a divat. Az lesz a vége, hogy a népek egymást fogják kinyírni, s akiknek ez a népirtás érdekükben áll, azok jó messziről és biztonságból figyelik az eseményeket. Túl sokan vagyunk a földön, ez ellen tenni kell valamit. Erősen időszerű a harmadik v.h.
Szimba
@tivoli: Ez jellemző rátok, fidesz uralkodókra és nyaloncokra, hogy csak saját magatokkal törődtök, el sem tudjátok képzelni, hogy vannak, akik szociálisan érzékenyek mások nyomorával szemben.
Hogy milyen párti vagyok? Egyet kizárhatsz biztosan, ha egyáltalán képes voltál felfogni az eddigi hozzászólásaimat.
Nem szorulok a tanácsaidra, sem azzal kapcsolatban milyen párti legyek vagy ne legyek és semmilyen más dologban sem. Tartogasd a családodnak. Annyira nem értesz semmit, hogy leírsz olyat, hogy "hátha lesz mit enned". Mondtam én bármit is, amiből az következik, hogy most nincs? Ettől még szót emelhetek azokért, akiknek napi 1 vajaskenyér jut naponta.
A szegény szerencsétlen te vagy - híján intelligenciának, mások iránti érzékenységnek -, aki bezárta magát a fidesz által kreált sötét valóságba és észre sem veszi.
tivoli
@Szimba: A mások sorsa iránti érzékenységnek nem abban kell kimerülnie, hogy sopánkodsz a sorsuk felett. Ha segíteni nem tudsz, legalább ne árts.
És igen szerény értelmi képességre és szűk látókörűségre vall, ha mindenről és mindenkiről a fidesz jut eszedbe.
Azt írod, hogy "leírsz olyat, hogy "hátha lesz mit enned". Mondtam én bármit is, amiből az következik, hogy most nincs?"
E megjegyzésed logikája mentén te is egy mocskos fideszes vagy mert nem éhezel, csak játszod az eszed, hogy bevágódj itt a többi szociálisan mélyérzékenynél. De ne keseredj, mind hazudik. Mind jómódban él, csak hergelik egymást, meg téged, meg engem, meg a valóban szegényeket. (bár ők szerintem nemigen olvasgatják ezeket, mert el vannak foglalva a kenyérkereséssel és nemigen fussa nekik internetre).
Senara
Tavalyi adatok szerint csökkent szegénység ..propeller.hu/itthon/3025701-ksh-csokkent-szegenyseg-2013-ban#c1212246 ... a cikkben ... kétmillió ember jövedelme az elmúlt négy évben folyamatosan csökkent . Hazug a KSH
Szimba
@tivoli: Te nagyon "egyszerű" ember vagy: mit ártottam?
"szerény értelmi képességre és szűk látókörűségre vall", hogy neked nem jár az eszedbe a fidesz, mert -írnám: olyanod lehet, hogy nincs is, de nem írom -a neked állandóan ott van, még egy intézkedésük helyességét sem fogadtad kételkedve, netán elítélően. Vérfideszes vagy
A többi értelmetlen zagyvaságodra csak annyit reagálok, hogy szedjél nyugtatót, vagy emeld fel a napi adagodat és ha az sem segít, keress fel szakembert.
JAJMÁR
@tivoli: 23:10 Szerinted kinek állt érdekében megosztani a társadalmat?
Éppen azon az úton haladunk, hogy kezdenek az emberek rájönni, hogy biz' ez történt, és ezt a "megvilágosodást" nevezik most egyesek "uszításnak" ! Pedig dehogy, a megosztott csoportok lassan megértik, hogy össze kellene fogni a saját jól felfogott érdekükben.

Valóban, a világ már megint nyugtalan, és ijesztő, hogy ebben a mi vezetőink megint a hintapolitikával akarnak "hasznot" húzni.
Sem ez, sem a belpolitikai irány, nem hoz nyugalmat. Persze fogd rá a "nyuszira", meg a zeura, meg a zusára, meg a bajnaigyurcsányemútnyócévére, meg a zemúthuszonötévre, vagy akár az ezerévre.
Én a jelenre fogom, mert akárhogy is jutottunk ide, most itt állunk és most kellene jól dönteni. Az nem vigasztal, hogy majd a jövőben hozzácsapják - esetleg kiemelten - a sok rossz évhez ezeket az éveket is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.