A bolti dolgozók keveset keresnek, túlterheltek, de nem akarják elveszíteni a vasárnapi pótlékot, és nem akarnak utcára kerülni, ezért nem támogatják a vasárnapi zárva tartást. A vasárnapi pótlék emelése és a korlátozottan önkéntes vasárnapi munkavégzés jelentik azt a kompromisszumot, amiben a munkáltatók és a munkavállalók szakszervezetei egyetérthetnek. A munkafelügyelet megerősítése nagyon fontos lenne.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szimba
Üzenet a kdnp-nek: „Aki a vak embert átkíséri a túloldalra, holott az történetesen nem akart átmenni, arra mit mondhatunk? Mi jóság van benne? Miért nem hagyta, hogy az menjen arra, amerre ő akar?”
A bolti dolgozóknak más a bajuk, nem a vasárnapi nyitvatarát - akkor a kdnp-s jóakarójuk ezzel az egyéb problémáikkal foglalkozzon. Strapásabb mi? Tuti nem vállalják be.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Juhász István
Megyeszékhelyen élek, igencsak tudatos vásárló vagyok, lévén " nyugger " - igaz, a fiatalabb fajtából. Rendszeresen megyek vasárnap az áruházakba, pedig időm engedi a hétköznapi vásárlást is.
Könyörgöm: ÉN hagy dönthessem el, mikor akarok vásárolni!!! amikor dolgoztam / iarban, szakmunkásként / akkor is , gyakran dolgoznom kellett szombaton, meg vasárnap. Persze megfelelő pótlék fejében. Szinte harc dúlt köztönk, mert mindenki vállalta volna, de csak bizonyos létszámra volt szükség. Tehát, aki jó volt a főnöknél, az gyakrabban mehetett hétvégi munkára, akire pikkelt, azt lehúzta a szmbat, vasárnapi munkáról,Van sejtésém, hogy a kereskedelemben is hasonló a helyzet, aki erősen rászorul, az vállalja a hétvégét. A lakosság meg döntsön róla egyénileg, akar-e boltba menni a hétvégéken...
mate03
@Manhattan: Ki alkotta meg az új munkatörvénykönyvet? Vagy ezért is az elmúlt nyolc év és Gyurcsány Bajnai a hibás? A munkavállalónak talán még megmaradt a munkához való joga!,?De csak addig míg beteg nem lesz! Mert táppénz alatt minden zokszó nélkül felmondanak neki! Na ezt adta nektek Viktor és bandája!
orogordog
@Juhász István: kórházba a sürgősségin is követeld a jogaidat, le sem tojnak, akkor egy boltba sem várd el, hogy körbe udvaroljanak öregségedre vasárnap este 9 órakor.
darwin
@mate03: Senki nem hiszi el nekem,hogy Orbán változtatta meg a MT-t.Nem hiszik el,hogy az a drága ember ilyet tett volna.
Bercifiu
H Péter inkább a fia bálhéjait tisztázná, mint, bele pofázik abba, hogy mikor vásárolunk.
Majd ha ténylegesen heti 40 órát kell dolgozni, akkor talán szóba jöhet a téma.
Egyébként meg ha nem volna tényleges vásárlás, biztos, hogy az üzletek kezdeményeznék a zárva tartást.
Inkább a kormányablakoknak is nyitva kellene lenni, hogy ne kelljen szabadságot kérni az okmányok cseréjéhez.
Tömjén Zsóti meg üljön fel a lovára, s húzzon el a 3,14be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.