"Annak a diáknak, aki a nyáron befejezte tanulmányait, és még nem tudott elhelyezkedni, az adóhivatalnál egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie, ha egyéb jogcímen nem jogosult egészségügyi ellátásra. A nappali tagozaton tanuló diákok a diákigazolványuk érvényességi idejét követő 45 napig jogosultak egészségügyi ellátásra. A nyáron végzős tanulók diákigazolványa október 31-ig érvényes, így december 16-tól előfordulhat, hogy egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük" - olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

Forrás: eduline.hu
Feltöltő: miazavalami
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Aki nem tud elhelyezkedni és nincs semmi jövedelme az miből fizesse a 6810 forintot?

Magyarbajdzsán jobban teljesít.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Amy
@JAJMÁR: Az Én fiam is hasonlóan járt!!! Mindenhol, ahova ment, túlképzett, azért nem, vidéki azért nem!!! Sajnos semmi ismeretségünk nincs!!! pedig nagyon szeretett volna a szakmájában elhelyezkedni.

Ez van . A rohadékok mindent kitalálnak, de munkahelyet azt nem biztosítanak!!!
Akkor lesz itt nagy baj, most is már az van, de borulna már ki az a bizonyos bili, mert ez már tűrhetetlen , amit ez a kormány megenged magának!!!
papa.49
@köhögő bolha: Talán sokkal jobban jártunk volna mi a lakosság...
kamazuka
Végzett közgaszdászok Figyelem! Gazdasági ötletem kivitelzéséhez keresek frissen végzett elhelyezkedni nem de a világban boldogúlni kívánó a meredekre is nyitott szakembert!
Így jó lesz?
vacsi
Most mit vagytok úgy oda? Az államnak az a jó, ha a nép nem dolgozik, csak fizet!
emerencia
@vacsi: 1994-ben zárt munkaerőpiaci munkanélküliként a munkaügyi hivatalban az ügyintéző elkérte a tb kártyámat és ráírt egy dátumot. (Akkor már 15 év adó és járulékfizető munka volt a hátam mögött a közszolgálatban.) Onnantól kezdve nem járt nekem orvosi ellátás és fizetési lehetőség sem volt. Anyukám könyörgött, hogy menjek el az ő háziorvosukhoz és kérjek gyógyszert az ő nevükre. Nem tettem. Inkább szenvedtem de szerencsém volt, fiatal voltam, meggyógyultam. Sikerült elhelyezkednem pár hónap múlva. Akkoriban gondolkoztam el komolyabban először azon, hogy mit is jelent az a szó, hogy szülőhaza... Azóta sem tudom a választ. :-((((((((((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.