"Annak a diáknak, aki a nyáron befejezte tanulmányait, és még nem tudott elhelyezkedni, az adóhivatalnál egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie, ha egyéb jogcímen nem jogosult egészségügyi ellátásra. A nappali tagozaton tanuló diákok a diákigazolványuk érvényességi idejét követő 45 napig jogosultak egészségügyi ellátásra. A nyáron végzős tanulók diákigazolványa október 31-ig érvényes, így december 16-tól előfordulhat, hogy egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük" - olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

Forrás: eduline.hu
Feltöltő: miazavalami
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Aki nem tud elhelyezkedni és nincs semmi jövedelme az miből fizesse a 6810 forintot?

Magyarbajdzsán jobban teljesít.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
miazavalami
ÁLLÁSPONTOM SZERINT AZ A BAJ, HOGY EZT A HAVI KÖZEL 7000FT-OT MUNKANÉLKÜLI EMBEREKTŐL JÁRULÉKALAP NÉLKÜL AKARJÁK BEVASALNI! ÉN FELTÉTELEZEM, MERT A KÖRNYEZETEMBEN AZT LÁTOM: MINDENKI DOLGOZNI AKAR- ÉRTÉKTEREMTŐ MUNKÁBÓL MEGÉLNI! MUNKA MÁRPEDIG NINCS! LABILIS POLITIKAI-GAZDASÁGI KÖRNYEZETBEN ÉPESZŰ FIATAL NEM HAZARDÍROZIK- NEM VÁLLALKOZIK! MIRE-MIBŐL-HITELBŐL A BIZONYTALANRA!? EZÉRT MENNEK KI KÜLFÖLDRE MERT NEM AKARNAK KÖZMUNKÁSRABSZOLGÁK LENNI ÉRTELMES SZAKMÁVAL-DIPLOMÁVAL A KEZÜKBEN! HA NINCS JÁRULÉKALAP. NEM TISZTESSÉGES A NINCSBŐL JÁRULÉKBEFIZETÉST KÖVETELNI! KI FIZESSE: A KÖZMUNKÁS-MINIMÁLBÉRES-ROKKANT ELLÁTOTT-KISNYUGDÍJAS SZÜLŐ FIZESSE A GYEREKÉNEK EZT A JÁRULÉKÁT EBBEN A KIFOSZTOTT ORSZÁGBAN? KICSIT SEM ABSZURD GONDOLAT UGYE??? MINDEGY MIBŐL CSAK FIZESS!!! "HA NEM FIZETSZ MAGADRA VESS!" "jA, HOGY SAJÁT HIBÁDON KÍVÜL NEM TUDSZ FIZETNI? AZ BENNÜNKET HOL ÉRDEKEL?" ÍGY FEST A HELYZET TRAGIKOMIKUMA MAGYARORSZÁGON!

Csak bemásoltam Németh Éva hozzászólását. Jól látja a dolgokat. Gondolom ő is kezdő munkanélküli, vagy közmunkás diplomás fiatal.
Mogyi
Arról az apróságról már nem is beszélve,hogy ez adónak számít.Ha valaki nem fizeti és később szolgáltatási járulékot kezd fizetni, a NAV visszamenőleg is követelheti ezt a járulékot késedelmi kamattal együtt.És még büntetést is kiszabhat.
Dr. Felipe
Aki nem tud elhelyezkedni és nincs semmi jövedelme az miből fizesse a 6810 forintot?

Magyarbajdzsán jobban teljesít.
tivoli
@Dr. Felipe: Amiből addig a tandíjat. :-((
Dr. Felipe
@tivoli: Azt is a diákhitelből? Meg még törlessze a diákhitelt is a semmiből. Hát nem tudom hogy vicctornak kellett e 6810 forintot fizetnie mikor ő tanult. Én nem hiszem.

Ez egy aljas rabló maffiakurmány amely kifosztja még a jövedelemmel nem rendelkező embereket is.
tivoli
@Dr. Felipe: ma, 18:27
Én azt tényleg nem tudom, hogy hogy képzelik. Mert egyfelől jogos lehet az eü hozzájárulás, mert már nincs ingyen orvosi ellátás, de másfelől hova menjen beszerezni ezt az összeget, ha mégsem tud elhelyezkedni vagy tovább tanulni? Menjen strihhelni?
Mobil123
@tivoli: Ezt eddig is így volt. Nem új keletű. Akinek nincs állása és nem kap semmily ellátást akkor ott valaki a családban (vagy bárki !) átvállalhatja a fizetési kötelezettséget.
JAJMÁR
Ezt konkrétan átéltük. Egyszer már le is írtam azt hiszem. Az egyetem befejezése után várta az én fiam a nagy betűs életet, és szerte küldtünk több ezer önéletrajzot, - jeles diplomák, nem is egy, + szakma - picit izgult a gyerek, hogy mikor jönnek a visszajelzések, és győzi-e, de nem jött egy se. Aztán elindult a hóna alatt az önéletrajzokkal, bement a munkaerő-közvetítőkhöz, munkáltatókhoz, legtöbb helyen mondták, hagyd itt nyugodtan, majd értesítünk. Aztán semmi, ezért felment Bp-re, - ezt most nem írom le mennyibe fájt - több hónap albérlet, élet, munka semmi. Max gyógylámpát árulhatott volna a nagybanin. A fejvadász cégek meg csak biztatták, de semmi konkrét. Aztán karácsony előtt hazajött, és akkor kaptunk egy levelet, hogy januártól nem biztosított.
Csak leírom, hogy végignéztem, hogy tűnik el egy fiatal, értelmes, tehetséges gyerek szeméből a csillogás és a helyét átveszi a kétségbeesés. Az utolsó pillanatban, - de kapcsolat révén - sikerült elhelyezkednie. Ezért tudnám fejbe vágni - képletesen - azokat, akik nagy mellénnyel mondogatják, hogy "nem akarnak dolgozni", meg "aki akar, az talál munkát". Igen, gyógylámpát vagy masszírozó széket árulhatna nyugdíjasoknak, kicsalva a megtakarított pénzüket, vagy letagadva a diplomákat egy összeszerelő üzem dolgozója is lehetett volna. Nagyon sok ilyen van.
tivoli
@JAJMÁR: ma, 19:21
Ismerek mikrobiológust, aki nyugati országban takarít. Szakmába vágó, nem?
JAJMÁR
@tivoli: 19:25 Sok ilyen van, én is ismerek egy csomót. A nyugati országban takarítás nyilván szükségmegoldás, de sokkal jobb megoldás, mint itthon összeszerelő munkásnak lenni. Ott ugyanis pénzt keres. Ezért mennek el a fiataljaink...
az a baj, hogy nem is látszik, hogy ez megváltozna, ezért vissza se jönnek.
A másik nagy baj, hogy sok ember nincs a "helyén", ezért ők nem jól teljesítenek. Nincs a helyén az sem, akit betettek olyan pozícióba, aminek nem képes megfelelni sem emberileg, sem szakmailag, és az sem, amelyik az árokpartot gereblyézi diplomával a zsebében.
köhögő bolha
Melyik a helyes?
Rákosi Viktor vagy Orbán Mátyás?
Toby
Az orbánbanda borotválkozzon meg...akasztás előtt így illik !
köhögő bolha
A csúti vakondtúrás Soros nélkül,ma teknyőt vájna,vagy színesfémet gyűjtene!
tivoli
@köhögő bolha: Honnan tudnánk? Rákosi munkásságát senki sem ismerte itt a saját bőrén.
X-ray
"Menekül a tőke, 15 év múlva Boszniával leszünk egy szinten

Tizenöt év múlva Bosznia szintjére süllyedhet Magyarország, ha minden úgy folytatódik nálunk, ahogyan eddig, mondta Vértes András, a Gazdaságkutató Intézet elnöke..."
lópicigáspár
Az asszonyét már több mint egy éve fizetem a nyugdíjamból, mert a környékben állás az ablakban (sincs). Aztán ha netán betéved az sztk-ba, ott is fizethet, csak tudnám miért és miért kell a tb ez alapon fizetni!? Rohadjanak meg!!!
abs
@Mobil123: @Mobil123: "kötelezettség"-ről akkor beszélhetünk, ha fennállnak a teljesítés feltételei! amennyiben nem állnak fenn, "méltányosságból való elengedés"-ről kell(ene) beszélni egy humánus társadalomban
vukkocska
Majd Anyuka, Apuka, ha nem dolgoznak, akkor majd a nyugdíjból Nagypapa, Nagymama. Mindegy, csak ennek a tetű kormánynak menjen a stadionra a pénzt.
Mobil123
@abs: Igazad van de hol van ilyen ország? Viszont én csak azt írtam le hogy ez nem új keletű törvény.
A másik oldala viszont az hogy ha méltányossági alapon elengedik akkor n.art nagyon megvizsgálni hogy valóban nincs miből megfizetnie. Egyébként ha nem fizet akkor nem fizet de ha baleset éri, beteg lesz és kórházba kerül az sokkal többe kerül. Azt fedezni kell valamiből. Nehéz dolog ez. Ha minden szociális hálót kiiktatnak akkor hatalmas baj lesz itt.
1magyar
Ez a legcsodálatosabb már amikor a nincsből köteleznek fizetni!!!
Amy
@JAJMÁR: Az Én fiam is hasonlóan járt!!! Mindenhol, ahova ment, túlképzett, azért nem, vidéki azért nem!!! Sajnos semmi ismeretségünk nincs!!! pedig nagyon szeretett volna a szakmájában elhelyezkedni.

Ez van . A rohadékok mindent kitalálnak, de munkahelyet azt nem biztosítanak!!!
Akkor lesz itt nagy baj, most is már az van, de borulna már ki az a bizonyos bili, mert ez már tűrhetetlen , amit ez a kormány megenged magának!!!
papa.49
@köhögő bolha: Talán sokkal jobban jártunk volna mi a lakosság...
kamazuka
Végzett közgaszdászok Figyelem! Gazdasági ötletem kivitelzéséhez keresek frissen végzett elhelyezkedni nem de a világban boldogúlni kívánó a meredekre is nyitott szakembert!
Így jó lesz?
vacsi
Most mit vagytok úgy oda? Az államnak az a jó, ha a nép nem dolgozik, csak fizet!
emerencia
@vacsi: 1994-ben zárt munkaerőpiaci munkanélküliként a munkaügyi hivatalban az ügyintéző elkérte a tb kártyámat és ráírt egy dátumot. (Akkor már 15 év adó és járulékfizető munka volt a hátam mögött a közszolgálatban.) Onnantól kezdve nem járt nekem orvosi ellátás és fizetési lehetőség sem volt. Anyukám könyörgött, hogy menjek el az ő háziorvosukhoz és kérjek gyógyszert az ő nevükre. Nem tettem. Inkább szenvedtem de szerencsém volt, fiatal voltam, meggyógyultam. Sikerült elhelyezkednem pár hónap múlva. Akkoriban gondolkoztam el komolyabban először azon, hogy mit is jelent az a szó, hogy szülőhaza... Azóta sem tudom a választ. :-((((((((((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.