Nem lesz közbeszerzés és a szerződéseket is hosszú időre titkosítja majd a kormány a paksi atomerőmű bővítése kapcsán. A ma benyújtott törvényjavaslat nem igazán tartalmaz újdonságot, csak megerősíti az eddigi rendelkezéseket. A kör Nagy korrupciós kockázatokat rejt a beruházás. A közbeszerzési törvény is tartalmazza, hogy Európai Unión kívüli országokkal kötött szerződések esetén nem az a törvény az irányadó. Az Energiaklub tanulmányában fel is hívta a figyelmet a kockázatokra. A Paksi Atomerőmű főbejárataForrás: MTI/Kovács TamásmiddleA törvény legjobb része talán az a bekezdés, amelynek indoklása így kezdődik:A törvényjavaslat kiemelt figyelmet fordít az adatok nyilvánosságának kérdésére. És gyakorlatilag arról szól, hogy miért nem ismerhetjük majd meg a szerződéseket. A szöveg szerint az egyezmény titoktartási klauzulája megköti a politikusaink kezét és a nyilvánosságra hozatal akkor sem lehetséges, ha az bármilyen nemzetbiztonsági érdeket sértene. Ez alapján 15 évre titkosíthatják a dokumentumokat.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Jaj de qrva sokba fog ez Nekünk kerülni !! Senki az égvilágon nem tudja majd követni mennyi pénzt fognak lenyúlni!!
Dr. Felipe
Aztán még csodálkoznak ha kitiltják őket Amerikából.
Főlökött
@Mobil123: Az a baj, hogy ezen kivitelezésre és végrehajtásra se felhatalmazásuk, se legitimitásuk, se joguk nem volt és nem is lesz ! :)
Akkor lesz majd a nagy bukta, amikor megkérdezi az új kormányfő a tárgyaláson, OV.-tól, milyen népszavazás előzte meg, ezen nagy tételű beruházást(?), így kinek a nevében írt alá bármit is ?/hanyagolva a pártegység kórt/ Marad az, hogy a saját nevében, saját tulajdonával-tulajdonjaival felel, az általa áláírt dokumentumban leírt kötelezettségekért. Putyit pedig csókolgatja szana és szerte...a MOL és az INA-val karöltve :)

Jó játék az egész, csak ne a mi kárunkra tegyék...A nagy játszótér pedig véges határokkal bír, ha nem jöttek volna már rá, na azt feszegetik erőteljesen a fideszesek...szabadságharc ide vagy oda.
Ha így haladnak, a vége elárulom, írtózatosan nagy bukta lesz ! Nem nekünk, NEKIK ! Ha nem jöttek rá, majd megkapják, még a TEK sem tudja őket megvédeni...

- és még polgárvédelmi behívót sem kell küldeni, alaptalanul, törvénytelenül...
Mobil123
@Főlökött: Majd jönnek a fanok és barátok és elmagyarázzák a tapló stílusukban (bár igaz az ilyen cikkeknél nem szokták fényesre nyalni a orbán seggét )
Valóban nincs felhatalmazásuk semmire az égvilágon és tudod Te , én és még jó páran, de sajnos olyan törvényeket hoztak melyekkel alátámasztják hogy ők jogszerűen csinálnak mindent. Sajnos nincs meg az az ellenzék aki igazán tudna tenni ellenük , aki tenné a dolgát hogy igazán kiálljon a magyar nép érdekeiért. Csak a marakodás megy és miért ? A hatalomért! Ennek az országnak bárki is vegye át a vezetését ettől a qrva tolvaj bandától rohadt nehéz lesz kihúznia a szarból. Mi így is úgy is bedöglünk. A határokat már átlépték de még mindig csörtetnek.
Nem gondolom hogy jelen helyzetben (és eddig sem) hogy az országot politikusoknak kellene vezetnie.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.