Új címkékkel és tájékoztató táblákkal találkozhatunk a boltokban. December 13-án hatályba lép ugyanis az az uniós rendelet, amely egységesen szabályozza az élelmiszereken található jelzéseket, feliratokat. A cél, hogy ne lehessen megvezetni a vásárlókat. Szombattól már hivatalosan is kötelezővé válik az élelmiszerek újfajta címkézése. Az elmúlt hetekben már lehetett látni a készülődés jeleit, sok terméken például már megtalálhatóak voltak a kiemelt allergén információk. Az új rendelet célja az, hogy ne lehessen félrevezetni a fogyasztókat. Nagyon fontos eleme így az olvashatóság. Pontosan meg van határozva a csomagoláson alkalmazható legkisebb betűméret (1,2 mm), az éles kontraszt a háttér és a betű színe között, illetve a betűk közötti és a sortávolság is.

Forrás: Pénzcentrum
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Nagy változás a fizetős útdíj miatt emelkednek az árak és a fogyasztók fizetik meg!
Mindig így volt és így is lesz. Az E útdíj bevezetése is hozott elég nagy áremelkedést.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
Ilyen különleges kódjelzéssel kellene politikusainkat is ellátni-azonosító chippel-hogy ne tudják megtéveszteni, félrevezetni a "zembereket".
moiszikf
A lényeg, hogy egy kis átcsomagolás után, a szumátrai üregi nyúl nyesedék is "magyar termék" lehet.
wagabund
holnap megnézem az mdf piacon ebből mi valósul meg...mert sem navos pénztárgépet, sem élelmiszer címkét, sem bélyegzett tojást nem látni, a húsokról, és a zöldségek eredetéről, származási helyéről nem is beszélve. A kofák egymást morogják meg, amikor valaki megpróbálja követni az előírásokat...
az osant, és a többi nagyot könnyű (és kényelmes)baszogatni, de a piacokon mi a helyzet?

még szerencse, hogy három évig türelmi idő van...
Desischado
Ezzel kell foglalkozni? Sokkal nagyobb gond a szegénység! Hiába cimkézi fel, ha nem lesz miből megvenni!
spu00
Gondolom, hogy Önöket nem zavarja, hogy ez már egy 2011-ben kiadott rendelet, melyben 3 éves moratóriumot adtak, mely éppen ma járt le. Az élet furcsaságai, hogy Önöknél mostanában esett le a tantusz, de a höbörgéshez ez is jó. Sok kis hülyeségtől várnak kormány buktató eredményeket? Ehhez a 2010 előtti eredmények kellenek, nem gondolják?
36
Valószínű, minden állampolgárnak elő kellene fizetnie a Magyar Közlönyre, hogy képben legyen a törvényekkel. Az állam, pl. most varja be a bankokon keresztül vállalkozókon, egyesületeken, más szervezeteken a 2007. évi Terrorizmus és pénzmosás elleni törvényben előírt nyilatkozatot. Nekem is a héten postázta a bankom. Határidő, 2014 dec. 31. Még Szilvási elvtárs sóhajtotta el magát, annak idején, hogy "magyarországon, terrorfenyegetettség van". Nem sietik el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.