André Goodfriend azt mondta a kitiltási botrány kapcsán, biztos abban, hogy fog még változni a magyarországi érintettek száma. Az Egyesült Államok ügyvivője a kitiltásokról a Magyar Narancsnak adott interjút.

"Olyanokat is érinthetnek intézkedések, akik bizonyíthatóan bűncselekményekben vettek részt, vagy akiket elítéltek bizonyos erkölcsileg is megítélhető bűncselekmény okán, és ezért nem léphetnek be az ország területére. Azon térségbeli országok politikusai például, akiket korrupció vagy más ok miatt már jogerősen elítéltek, többé nem fognak tudni belépni az Egyesült Államok területére. Ugyanez vonatkozhat azokra a politikusokra, korábbi tisztviselőkre is, akik ellen hatósági eljárás folyik. Ha őket elítélik, az ő belépésük is automatikusan megtagadhatóvá válik. Ez nem csak hivatalos személyekre, bárkire vonatkozhat."

- magyarázta.

Goodfriend még arra válaszolt, hogy a magyar kormány részéről gyakran érkezik olyan felvetés, mit szólna Amerika, ha Magyarország akarná megmondani neki, miként működjön. Az amerikai ügyvivő ezt úgy látja, az Egyesült Államok törekszik arra, hogy meghallgassa a szövetségeseinek, az állampolgárainak és a civil szervezeteknek a véleményét.

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hofipisti
Goodfriendet a Fidesz tette naggyá. Ez előtt is - méltán - jó minősítésű diplomata volt, de ez a diplomácia alapfogalmait sem ismerő csoda csapat - pártunk és kormányunk - tette őt sztárdiplomatává. Mivel az új nagykövet - hasonlóan a mi külpolitikusainkhoz - a diplomáciában "nyeretlen kétéves", kell melléje egy tapasztalt, alapos helyi ismeretekkel és kapcsolatokkal rendelkező felelős karrierdiplomata. E feladat Goodfriendre van szabva.
Mind emellett engem még mindig az érdekel, hogy kia a többi öt?
Biztos vagyok benne, hogy ez a felhő-hadakozás semmi másért nem folyik, mint a "többi öt" elfedését célozza. Vida Ildikó csak a csali, őt dobták be - mentendő a többi nagyérdeműt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@nyanya001: Szerintem megnyomta a bögyödet a karácsonyi gejgli...:)
Mivel másabb egy városi macsó egy falusinál ?
Nem Orbán akar a bíróságra rángatni senkit hanem Vida és csak gúdfingot, nem az egész amerikát. Amúgy ez a külsztár megérdemli a ráncigálást ugyanis néhány nyomtatott papíron kívül ami nem tartalmaz neveket semmivel nem tudja bizonyítani az igazát. A törvényen pedig köteles lesz megmondania miért is vádolt nyilvánosan...és mindegy ki kezdte de ő folytatta.
...és a saját szakállára cselekedett ugyanis nincs írásos bizonylata, hogy amit mondodott az csak tolmácsolás, tudod ha egy katona kimegy a harctérre hiába, hogy ő a hazája nevében lönöldöz mégis rá céloznak ha visszalőnek.
...és ne mérgelődj, mert hamarább öregszel !...:)
kecskésmihály
@Feri100: Kedves Uram! Nagy a sötétség az Ön tájékozottsága körül. Költsön néhány forintot világító rakétára, most akciósan lehet vásárolni a petárda árusoknál.
Boldog Új Évet Önnek és Családjának!
Feri100
Egy biztos, hogy nem érdekel ez a napi egymás elleni harc, ezért nem nagyon érdekel. Én inkább dolgozom egész nap. Ez a féleszű amerikai inkább menjen haza és otthon rendezkedjen! Kedves Mihály, engem nem a világító rakéták szoktak fel világosítani mint Önt! Köszönöm az ötletét. Írja meg Önnél bevált e? Szép estét!
Törölt felhasználó
@Feri100: (11:28) Lépjünk túl ezen e rendkívül szellemes fingós poénon..:) Nem ismeri a részleteket és nem is akarja megismerni.

Kérdésem a következő lenne: Nekünk is van multink, ami egy másik országban az orbáni felfogásban a rohadt külföldi multi kategória(cba, mol, stb). Tegyük fel, hogy egyik napról a másikra a MOL-t kiraknák Horvátországból egy szép állami korrupciós ügy keretében. Ugyanakkor a MOL-nak bizonyítékai lennének az ügyről, amit átadna a Magyar hatóságoknak(mivel a horvátban ezek után nem bízna) Ön szerint mit lépne Orbán Viktor ebben az esetben..

Persze a példa azért nem jó, mert Horvátországban is a mol keveredett korrupciós ügybe és nem az állam... A vezérigazgatót is csak egy jogi kiskapuval sikerült kimenteni Orbánéknak... Miért is volt érdeke menteni Hernádi seggét Viktornak. Elárulom miért, mert a kedves miniszterelnökünknek nem csak tudomása van a korrupcióról, de irányítja is azt. Ha egy kicsit jobban belegondolunk, akkor ilyen méretekben csak a "király" tudtával mehetnek ezek a dolgok
Feri100
Kedves Ziziplanet! Amit leírt sok igazság van benne. Egy dolgot azonban nem értek, a "király" azaz Viktor, hogy engedhet meg ilyen ügyeket, legyen az a MOL, vagy akár a közvetlen környezete. Egy biztos, hogy szinte napi munka kapcsolat van a minisztereivel, ezért nem hiszem, hogy nem tudott arról, hogy ki mennyit költ valaki az erején felül és kétlem, hogy nem tudott róla, hogy miből származhat a pénz. Ez azért valóban arcátlan dolog, hogy milyen messzire képesek elmenni ha pénzről van szó. Én legjobban a külügyminiszterben csalódtam. Eddig jó fejnek és tisztességesnek tartottam. Én úgy gondolom, bármilyen kormány lesz hatalmon, mindegyiknél lesznek ilyen ügyek. Viszont a pofátlanságnak is van határa! Azt hiszem a mértékletességet mindenáron tartani kellene minden kormánytagnak. A kérdésére nehéz válaszolni, de szerintem a bizonyítékok milyenségétől dőlne el minden. BUÉK Önnek!
keresztapa
Most már lesz USA, Izrael, Belga, Francia, Holland kitiltott is Magyarországról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.