Engedély nélküli erdőhasználat miatt raknák ki Sherwoodból a hajléktalan erdőlakókat. Nincs hova menniük, azért fellebbeznek, hogy a telet még kihúzhassák a kunyhókban. Azt remélik, szociális bérlakást kaphatnak az önkormányzattól, hogy ne kelljen az utcára kerülniük. Csorba Janiék életét 2009-ben mutattuk be először, akkor ilyen volt a karácsonyuk.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
abból pénzből amit a hajléktalanellátásra fordítanak már régen meg lehetett volna oldani a problémát véglegesen.
Ez nem azt jelentei hogy nem esz hajléktalan ember, hanem azt hogy senkinek sem kell az utcán tölteni az éjszakát, vagy olyan körülmények között ahol nem veszik emberszámba.
De nem ez a cél.

Egyet mindenki jó ha az eszébe vés: két ember van az egyik a hajléktalan a másik aki az lesz.mert bármikor bárki egy pillanat alatt hajléktalan lehet ... csak meg kell hallgatni a történeteiket
A kormánynak az a célja hogy az embereket bizonytalanságban tartsa-
én csak remélem hogy akik a fideszre szavaztak, nem ezt akarták - és sajnos az ember a tévedéseit ismeri be a legnehezebben
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Egyetértek Nil-lel, a Feltétel nélküli Alapjövedelem lenne a megoldás a szociális problémára. De ezektől senki semmit ne várjon-! Végtére is ők szuperül élnek, és ez a lényeg! Mármint nekik! A többi meg forduljon fel!
kkalman
Mióta is kering a neten ez a feltétel nélküli alapjövedelem? Ha jól emlékszem 2013 elején találkoztam vele először. Azóta? A nagy büdös semmi. Az egész EU-ban nem jött össze annyi aláírás, hogy az EU illetékeseinek foglalkozni kellene vele.
levi
Mert a feltételnélküli alapjövedelem megoldana mindent ? Távolról sem, csupán még több munkanélküli lenne. Munkahelyek kellenek és nem kifizetett munkanélküliek.
mate03
@levi: Köszönöm! Egyetértek!Ha munkahely volna,nem kellene aggódni a szociális ellátás miatt! Akik meg rá szorulnak,rokkantak nincstelen öregek! Azokat viszont,támogatni,de emberséges módon!
Csizmás Kond
Hát kéremszépen amíg lesznek ilyen egyoldalú emberek adig nem leszjobb semmi. Meg tudná magyarázni valaki, hogy mi az a feltétel nélküli alapjövedelem ?
...az kéremszépen az amikor valakit munka nélkül ingyen eltartanak, és mivel tudjuk, hogy a pénz nem fán terem ezért az arra szükséges összeget valaki elő kell teremtse, az aki dolgozik. Ha pedig bevezetnék az ilyen föltétlen szokést akkor bolond volna bárki is dolgozzon, szóval még ott sem volnánk mint most.
Az volna a legelső megoldás, hogy rávezessék az embereket, hogy csak magukra számítsanak, már vége annak az ingyenélő kornak amikor mint egy háziállatot kedvtelésből eltarunk.
A rászorultság sem érv. Mindenkinek más az igénye és ezek alapján más dolgokat érez úgy hogy az kéne neki. A hajléktalannak az államingyen adjon lakást mert neki az nincs, nekem ingyen adjon új autót mert az nincs ...a minisztereknek meg ingyen adjon bahamai üdülőtelepet mert mindegyiknek az nincs...nem így kell gondolkodni gyerekek mert ez nem visz sehová.
Aki adni akar az adjon de mást nem kötelezzen arra.
A videót nézve nem az a szorgalom látszik bennük, hogy egy ingyen kapott lakásból is nem csinálnának pár év mulva szeméttelepet. A polgi adott szemeteskukát de mellette több van mint benne ...mi ez ha nemtörődés ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.