Az azonos helyen és időben tartandó demonstrációk bejelentése estén, illetve a tüntetések időtartamára vonatkozóan kellene változtatni a gyülekezési törvényen Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke szerint.

A Népszabadságnak azt mondta: bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntessen, de a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak. A gyülekezési törvény szabályain nem a demonstrációk miatt kell változtatni; a mostani tüntetések pontosan azt bizonyították, hogy a rendőrség a szakmai körökben éles kritikával illetett törvényt is tudja jól alkalmazni, ha a rendőrség vezetése alkalmas az irányításra.

A lap szerdai számában megjelent interjúban a politikus kifejtette: az elmúlt huszonöt év tapasztalata és a szakmai viták mutatják azt, hogy van sok olyan kérdés, amelyet tisztázni kellene, és amelynek a rendezetlensége a jogalkalmazást nehezíti meg mind a rendőrség, mind a bíróság számára.

Gulyás Gergely példaként említette, hogy az azonos helyen és időben tartandó demonstrációk bejelentése estén, illetve a tüntetések időtartamára vonatkozóan kellene változtatni. Mint fogalmazott: bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntessen, de a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Érdekes, hogy most jut eszükbe a parlament előtti sátortáborozás a jog visszaélés szerű gyakorlata. Ez a kifogás miért nem merült fel náluk 2006-ban, és azóta sem ! ?
Ja...igaz, és tényleg ... nem a mostani tüntetés sorozat miatt akarnak jogszabályt módosítani.
Igaz én a Tv-s közvetítésekben nem láttam sátrakat, illetve nem volt szó WC-nek használt parlament előtti bokrokról.
Szerintem elejét akarják venni a látványos, országház előtti demonstrációknak. Ország világ előtt túl látványos és túl kifejező az embertömeg ezen a helyen TV. közvetítésekben. Az lesz a céljuk, hogy a Kossuth téren, nem csak a sátorozás hanem előbb utóbb, a tüntetés is meg legyen tiltva.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyuri Géderről
Horthy és Rákosi is így kezdte.
Nem árt odafigyelni. Ez szin tiszta történelem.
Horthy fehérterror.
Rákosi gulágok.
coni
Most kezdik felfogni az emberek, hogy a jelenlegi alaptörvény bármire lehetőséget ad, arra is hogy csak 10 év múlva legyenek választások. Erre az alkotmányjogászok figyelmeztették a társadalmat, de annak idején csak 10.000 ember tüntetett ellene az operánál, így megérdemli a 10 Millió-10E ember hogy megfosszák a jogaitól.
Mobil123
@Linna: Hidd el akarat van akkor bárki megtudja emelni!
Dr. Felipe
"Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak."

Persze mikor a hugyos nyilasok sátoroztak a parlament előtt, az tetszett ennek a kis takonynak.
kamazuka
Indonéz mintára,készűlnek bevezetni,hogy ha közterületen 3 ember beszélgetni szeretne,a helyi hatóságoknál engedélyért kell folyamodni,mert az már csoportosulás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.