Az azonos helyen és időben tartandó demonstrációk bejelentése estén, illetve a tüntetések időtartamára vonatkozóan kellene változtatni a gyülekezési törvényen Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke szerint.

A Népszabadságnak azt mondta: bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntessen, de a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak. A gyülekezési törvény szabályain nem a demonstrációk miatt kell változtatni; a mostani tüntetések pontosan azt bizonyították, hogy a rendőrség a szakmai körökben éles kritikával illetett törvényt is tudja jól alkalmazni, ha a rendőrség vezetése alkalmas az irányításra.

A lap szerdai számában megjelent interjúban a politikus kifejtette: az elmúlt huszonöt év tapasztalata és a szakmai viták mutatják azt, hogy van sok olyan kérdés, amelyet tisztázni kellene, és amelynek a rendezetlensége a jogalkalmazást nehezíti meg mind a rendőrség, mind a bíróság számára.

Gulyás Gergely példaként említette, hogy az azonos helyen és időben tartandó demonstrációk bejelentése estén, illetve a tüntetések időtartamára vonatkozóan kellene változtatni. Mint fogalmazott: bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntessen, de a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Érdekes, hogy most jut eszükbe a parlament előtti sátortáborozás a jog visszaélés szerű gyakorlata. Ez a kifogás miért nem merült fel náluk 2006-ban, és azóta sem ! ?
Ja...igaz, és tényleg ... nem a mostani tüntetés sorozat miatt akarnak jogszabályt módosítani.
Igaz én a Tv-s közvetítésekben nem láttam sátrakat, illetve nem volt szó WC-nek használt parlament előtti bokrokról.
Szerintem elejét akarják venni a látványos, országház előtti demonstrációknak. Ország világ előtt túl látványos és túl kifejező az embertömeg ezen a helyen TV. közvetítésekben. Az lesz a céljuk, hogy a Kossuth téren, nem csak a sátorozás hanem előbb utóbb, a tüntetés is meg legyen tiltva.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sziszifusz
Érdekes, hogy most jut eszükbe a parlament előtti sátortáborozás a jog visszaélés szerű gyakorlata. Ez a kifogás miért nem merült fel náluk 2006-ban, és azóta sem ! ?
Ja...igaz, és tényleg ... nem a mostani tüntetés sorozat miatt akarnak jogszabályt módosítani.
Igaz én a Tv-s közvetítésekben nem láttam sátrakat, illetve nem volt szó WC-nek használt parlament előtti bokrokról.
Szerintem elejét akarják venni a látványos, országház előtti demonstrációknak. Ország világ előtt túl látványos és túl kifejező az embertömeg ezen a helyen TV. közvetítésekben. Az lesz a céljuk, hogy a Kossuth téren, nem csak a sátorozás hanem előbb utóbb, a tüntetés is meg legyen tiltva.
papa.49
Mi van ,,duda dani,, már fúj a tüntetés az országház előtt, csak nektek ,meg pribékjeiteknek lehetett xarni hugyozni heteken hónapokon keresztül, talán nem a fütyiszes xarzsákok tüzelték naponta a tömeget???
A ,,fő tüntetés szervező Samu elvtárs,, azóta már a fütyisz vezetőségében lógatja a taknyát, és veszi fel a suskát???
Ritka rohadt állatfajta vagytok, meg kell hagyni!!!
Senara
Az azonos helyen és időben tartandó demonstrációk bejelentése estén...-2006 megmondták nem szerencsés a leendő stadion tulajdonos rendezvénye az Astoriánál . Las..ta , mikor kitört a balhé elmenekült . ... Lehet hátulról jönni kis csávó a kizsigerelt tömeg nem veszi figyelem a beszari törvényedet megindulnak senki nem állítja meg őket hiába az életpálya modell a fegyveres erőknél .A másik . miért kell a törvényed , mert aljas szemét módon rárendeznétek az interneten x időpontra tervezet tüntetésre ...már a terület foglalt , jaj már oda is kértek engedélyt , meg oda is ! Aljasságra törvényt hozni ezek vagytok ti .
coyote3
Istenem add, hogy ezt az aljas, buta kö..csögöt valaki istenesen pofán csapja egy szívlapáttal!!! :)
nezelodo
Azt hiszi ez a nyálas képű, amikor váratlanul, a vihar előjeleként meglebbenti a szellő a zászlót, még be tudják dugni a szélvihar lukját? Késői a megvilágosodás, hiába akartok mindent betiltani amit a 2006-os puccskisérlet során előadtatok, ha eljön az idő, jó ha csak repültök.
dr. prédikátor
Na mi van te kis szopósszájú!!! Fostok a tömegtöl??? Féltitek az irhátokat mi???
bretagne
Nem jó ötlet a tiltás. Az ellenkezőjét váltja ki.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@papa.49: Neeeee,annyit kapnál érte ,mint egy rendes emberért.Nem ér annyit ez a szarzsák.
papa.49
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Nézd én már leéltem az életem nagyobb felét nincs mit vesztenem, csak a nyomorúságomat, úgyhogy szerintem megérné, fogyna, de tisztulna vele az emberiség...
Clavigo
Gulyás pajtás...inkább magatokhoz nyúljatok,,talán abból nem lesz baj.
nemkati
@papa.49: :))
Matektanár szidja a gyerekeket:
- Hányszor mondjam még nektek, hogy valaminek a fele az pontosan az 50 százaléka! De az osztály nagyobbik fele még mindig nem érti...
micfild
@dr. prédikátor: Betojtak. szerintem is.
végén még betiltják a tüntetést. A kilóra megvett fegyvereserők, meg ha három embernél többet látnak az utcán csoportosulni rögtön tömeget oszlatnak- ki lesz nekik adva parancsba. hm... olyan érzésem van, hogy ez a "dézsát már láttam valahol"
nyanya001
A Népszabadságnak azt mondta: bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntessen, de a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak.

Csak akkor volt törvényes, amikor az Orbán által feltüzelt csőcselék tette ezt !
volvós
Gergelyke !!! Nyúlj inkább a kis p@csödhöz és azt huzogasd le-fel,
minden napra kell egy ilyen hülyeség a Népnek ??? Ha a zemberek
tüntetni akarnak, megteszik, nem a törvények fognak gátat vetni !!
Apropo !! 2006-ban hol voltál ???
papa.49
@volvós: A Honvéd zenekarban fújt valamit, bár szerintem már akkor is a hazugovics volt a szájában...
volvós
@papa.49: Ahogy elnézem a pofikáját, nem fújt, hanem szivott !! ( és nem cigit !)
mariaberta
Sejteni lehetett, hogy ebből is törvényt csinálnak, de mi lesz, ha majd ők lesznek ellenzékben? Vicces lesz, ha a maguk által hozott törvényt fogják alkalmazni velük szemben.
GeoCravker
@Sziszifusz: A Kossuth téren a képviselők jelenlétét kellene betiltani. Egy olyan építélszeti remekmű, mint az országház épülete nem érdemli meg azt a megaláztatást, hogy ezek a pitiáner, alulszocializált pénzéhes műhazafiak bármikor is megjelenjenek benne. Hivatásszerűen visszaélve a hatalommal, a joggal, az emberségi elvárásokkal.
Senara
@Sziszifusz: Érdekes, hogy most jut eszükbe a parlament előtti sátortáborozás a jog visszaélés szerű gyakorlata... pár kérdés foglakoztat miért volt fontos a mélygarázs kacsaúsztató ( lábszőrtelenítő ) építése a Kossuth téren , rájöttem , pontosan ezért ! Kevesebben férjenek be a térre , míg épül a mélygarázs meg a teljesen felesleges bokáig érő "medence"
eszegfu
@papa.49: NE koszold be a kezed , meg a lapátot se!
eszegfu
@bretagne: Szerintem sem jó ötlet... de ezeknek megmondta már valaki?!
Sziszifusz
@Senara: 08:51
Tudatosan készültek. Előre tudták, hogy milyen disznóságokat fognak csinálni és ezért kalkuláltak a várható népharaggal. Az általad említett Kossuth L. téri átalakítások, csak részei a védelmi rendszernek.
Mit gondolsz miért kellett sok pénzért létrehozni a TEK-et ? Ahol az átlagos rendőr bérének többszörösét keresi még takarító nő is.
Most már, hogy megingott a helyzetük, fegyveres testületeknél 30 %-os béremelést terveznek. Egy esetleges "balhénál", a kormány iránti lojalitást kívánják elnyerni.
eszegfu
@Clavigo: Igazad van! És abból legalább gyerek se lesz!
nemjoezigy
@bretagne: "Nem jó ötlet a tiltás. Az ellenkezőjét váltja ki." ma, 07:32
Ez a megállapításod a jelen helyzetre azt jelenti, hogy a nép csak-azért-is kimegy tüntetni, pedig a kormány alászervezett a kormány ellenes tüntetésnek, és tovább kint marad az utcán mint ahogy a kormány pl. 2 órában meghatározza.
Ekkor viszont muszáj a karhatalomnak beavatkozni, mert a törvény az törvény (presztízs kérdés a köcsögöknek) Tehát növekszik az ellenállás a kormánnyal szemben.
Mert a nép nem fog alkalmazkodni a hülye ötleteléseikhez!
nemjoezigy
Most olvastam a endresy.blogspot.hu/2014/12/gulyas-panikrohamos-idoutazo.html írást.
Jutott eszembe, hogy ez bújtatott ellenzéki a fideszben, mert ekkora öngólokat, amiket ez a hígagyú kitalál, csak ezzel lehet magyarázni.
+
444.hu/2014/12/30/mar-a-fideszes-nemeth-zsolt-is-putyini-retorikarol-beszel/
pedig ez nem is fiatal eszetlen. Nálam ez hasonlít a propeller.hu/itthon/3040679-richard-field-orbanok-lazarok-okoztak#c1236092 beszóláshoz.
solyom7561
Ki ez a kis pöcs Gulyás Gergely??? Hogy szopja le egy éhes krokodil..
eszegfu
@Senara: Az is lehet, hogy a Parlamentet körbe vizesárok fogja védeni, mint a középkori várakat, és a "medence" csak a kezdet, ezt bővitik majd...
volvós
@Sziszifusz: 9:44

Volt már példa a történelemben, hogy a hadsereg és a fegyveres testület
átállt a felkelök oldalára, söt (!) olyant is hallottunk, hogy egy vezetö
politikust a testöre lött tarkón beszéd közben...Szóval nem kell lebecsülni
a (még) elégedetlen, dolgozó NÉP-et !!!
Senara
@Sziszifusz: ma, 09:44 ...pontosan ahogy mondod , minő véletlen tek góréja . aki a privát testőre volt a 2006 -ban az Astoriánál .
bretagne
@eszegfu: Biztos mondták már többen. Hát tudod, ilyen kormánya nem tudom van-e még országnak???
bretagne
@nemjoezigy: Azon gondolkozom, hogy igazad van-e. Valószínű, igen. Emlékszem, amikor nekem tiltottak valamit, juszt is megcsináltam. Arra kíváncsi vagyok, mi lesz 2-án a tüntetésen. Ezt mindentől függetlenűl írom.
eszegfu
@bretagne: Hát "telefonos segitség" nélkül is tudom a választ: NINCS! Komolyan mondom ennyi agyilag alultáplált személyt még nem láttam! Tényleg a pénz növekedésével mindenkinek elhalnak az agysejtjei?!
soljanka
Három szösszenet 2006-ból:

"A be nem jelentett tüntetésen a kormány lemondását és új választások kiírását követelté ."

"A következő hónapok folyamán alkalmi csoportosulások és kormányellenes szervezetek országszerte nap mint nap tüntetéseken követelték a kormányfő lemondását.[6][7][8] Orbán Viktor Fidesz-elnöknek a kormányfő távozását követelő sikertelen ultimátumát követően ugyanitt tartott a Fidesz is tüntetéssorozatot."
"A hangosítást a téren éjféltől a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom biztosította, és táblával jelent meg a Jobbik Magyarországért Mozgalom. A tüntetők Gyurcsány- és kormányellenes feliratokat, magyar és Árpád-sávos zászlókat lobogtattak. A megjelent ismert személyiségek Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Csurka István – akinek felbukkanására a tömeg „Nem kell Csurka!” rigmussal reagált [15] –, a MIÉP elnöke és ifj. Hegedűs Lóránt lelkész, a MIÉP volt alelnöke voltak.
1magyar
@bretagne: Van más országnak is ilyen kormánya,pld a török mekkora várat épített.
73
Félnek az elvtársak!Elfelejtik azt,amikor az ország klozetjét csinálták a Kossuth térből 2006-ban.Majd törvénytelen módon elbontották a kordonokat.És még lehetne sorolni.A fityesz bandának mindent szabad?Hm Rákosi Viktor?
eszegfu
@1magyar: Mikor? 150 évvel ezelőtt? De az is lehet: tudatlan vagyok.
1magyar
@eszegfu: Nem, most valami sok száz szobás gyönyörűséget, a nép meg ott sem él luxusban. Nem vár, palota.
Vannak ilyen gonosz diktátorok sok országban.
nemjoezigy
@volvós: "Volt már példa a történelemben, hogy a hadsereg és a fegyveres testület
átállt a felkelök oldalára, söt (!) olyant is hallottunk, hogy egy vezetö
politikust a testöre lött tarkón beszéd közben...Szóval nem kell lebecsülni
a (még) elégedetlen, dolgozó NÉP-et !!!"

A remény hal meg utoljára!
És első szempont a minél kisebb veszteség a Népből, és a Néptől.
Tehát minél előbb, annál jobb!
satan666
Visszatér a vamzerek ideje??? Ha négy ember beszélget abból egy fidss és neki jelenteni kell a hallottakat mint Rákosi idejében.Vagy majd odalép a Rendőr és megkérdezi CSOPORTOSULUNK EMBEREK???
eszegfu
@1magyar: Nem vitatom, mert nincs semmilyen ismeretem a törökökről. De ugy gondolom, hogy most a Parlament körüli tér beépitéséről, illetve a gyülekezési tv. módositásáról volt szó, emiatt "mocskoltam" a kormányt. Megint egy ujabb "korlát" a 2/3-os többségükkel, amit természtesen átnyomnak a szavazáson! Ez van a török parlamentben is? Egyébként pedig addig, amig M.o.-n nincs "rend", addig csak szinte érintőlegesen érdekel másik ország belügye, amibe nekem nincs jogom beleszólni. (Persze lehetnek kivételek: ha pl. valahol tüntetőkbe belelőnek, vagy hasonló tragikus esemény történik, akkor emberként egy másik emberért fel is kell emelnünk a szavunkat.) Én ITT élek és ez a szivügyem! Élhető M.o- szeretnék, ezt kell/kellene megoldani elsősorban nem más országokban élőkét.
nyanya001
Na még ennyit mára ! Jó lenne ha a Fidesz már magához nyúlna !
GeoCravker
@nemjoezigy: Valamint a történelem során számos esetben próbálta meg valami hibbant a szélsőséegesekkel kikapartatni a gesztenyét. Eddig egyiknek sem sikerült.
Volt akit anno a praetorianusok tettek félre, Hindenburg időben meghalt.
Orbán legyeskedve pávatáncol a szélsőségekkel, de az ultrák felaprítják gulyásnak, ha teret kapnak és orbán az utjukba kerül.
Mobil123
2006-ban amikor összeszarták a Kossuth teret hol voltál kis cserépedény???
Fradigege
Addig alakítgatják, szabályozzák a törvényeket és a jogokat, hogyha majd buknak a választásokon saját magukat pippanthatják le, mert nem fognak tudni majd az új hatalom ellen demonstrálgatni, fellépni. A saját 2/3-os csapdájukban fognak vonaglani ellenzékben. De ez majd az élet mindenterén megmutatkozik, amihez hozzá nyúlnak.
Citromka
@Sziszifusz: Nem láttál sátrakat, mert kínosan kerülték őket a tévések! Augusztus óta ott táborozik egy kis csapat, éjjel-nappal, egymást váltva! Az Ország Gyűlése Mozgalom! Keresd meg őket a fészen!
Citromka
@Mobil123: ott, a téren volt! Hogy akkor nem verte valaki agyon véletlenül! mekkora mulasztás!
Mobil123
@Citromka: És ki kente volna össze sz@rral a kezét??
Citromka
@Mobil123: Tényleg! Hát én biztos nem! De egy szívlapát?
Nil
gondolom saláta törvény lesz és becsempésznek egy kis rákosi rendszerből ismert dolgot is- ha már hárman beszélgetne valahol az gyülekezés- bejelentés nélkül és büntetendő
Desischado
Erről a kis sz@rházi gerőről Metternich jutott az eszembe, akinek, ha három magyar összegyűlt, már lázadást kiáltott. Ennyire tele van már a nadrágjuk? Félnek a tüntetőktől? Féljenek is, van miért! Arról nem beszélve, hogyha megtiltják, és mégis lesz tüntetés/tüntetések, a rendőrség és a tek erőszakkal fog fellépni, abból mi lesz? Megmondom, akár forradalom is lehet! Az erőszak nem jó megoldás, nem kéne hergelni az embereket, gerőke! Hogy rohadnátok meg egytől egyig! Hiába minden, bukni fogtok!
karma1
@eszegfu: En azonnal mondtam, hogy a "labmoso" vizesarok nem resze a "landscape"-nek, hanem a Parlament epuletenek (es benne a patkanyoknak) a vedelmere lett kitalalva, es nagyon valoszinu, hogy vannak a medi korul beepitett vizsugarzok is, ami azonnali hatasu vizagyukent mukodhet, ha a szukseg ugy hozza.
kkalman
Egy újabb törvénytervezet, amely a demokráciát hivatott megdönteni.
evacica
@Mobil123: Buzdítottak a Kossuth téren, ami olyanná vált mint a fidesz!
evacica
@Hellcat: Legyenek is, van mit félteniök!
JAJMÁR
" Ne gondold, óh, ne, hogy tied a világ
Nem fog mindig a szerencse
Könyörögni hozzád

És ha még most tied a szó
Ne hidd, hogy így marad örökre
Ajánlom, tűnjél el a színről sietve" :)))
bakegya
Orbán és a fidessnyikkhajok serege önmagához nyúljon...
bakegya
A sztrájktörvény egyébként szar-de nem ezeknek a kezébe való az sem hanem egy független munkajogásznak kell átfogalmazni, jogharmonizáltan.
pbalage
énszerintem meg addig kell megfogni a parlamentet a négy sarkánál fogva és fejjel lefelé visszarakni a Kossuth térre, amíg még van rá lehetőség, mert később már esetleg csak emberáldozatok árán lehet rá alkalom.
mate03
@papa.49: Csatlakozom és segítek,a 36-os villáskulcs, van olyan jó mint a szív lapát? Jelszó,cső hosszabbító is van hozzá!
papa.49
@mate03: Buék! A jelszó jó!!! Mikor indulunk???
Juhász István
Viktor! Jó pémzért persze, van egy javaslatom, hogyan kerülheted el demonstrációkat. Hozass a 2/3.- al egy törvényt, egyéni előterjesztéssel, miszerint HAZÁNKBAN MINDENKI DEMONSTRÁLHAT, ABBAN AZ ESETBEN, HA LEGALÁBB 60 NAPPAL ELŐRE BEJELENTIK A RENDŐRSÉGNEK !!! F@sza lesz, nem??? A kecske is jóllakik, a káőoszta is megmarad. Tudom, a hablatyoló árpik, éjjel, nappal azon törik a fejüket, hogy miképpen lehetne ellehetetleniteni a demonstrációkat, én csak segiteni akartam ebben. Ha bevezetitek, jogdijat fogok kérni az ötletemért, ha kell peres úton is. Tehát, az ötletért a pénz NEKEM JÁR !!!
pesti
Gulyás Gergely a jó édesanyádot azt hergelyétek!Nyúljál hozzá ahoz ami neked a legfájóssab!Fiatal szaros strici!!!
Mobil123
@Citromka: A szívlapát mindig jó ötlet és hát utána el is lehet vele takarítani.
Linna
": bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntessen"
Pont. Ennyi. Akkor??
Hallgattátok az Illést? Sajnos még ma is aktuális néhány daluk!!! De eszméletlen jó volt az 50.! Az igazi beatnemzedék! Tehetnénk még mi is valamit?? ("vének"=beatnikek)
Gyerekek! Illés, Metró, Omega! Kezdjük előlről...!!! Még vagyunk!!!
Linna
Érdekes lenne, ha lepel alatt keletkezne néhány, dehogy néhány! sok-sok sz.rkupac a parlament körül újévi ajándékként a kormánynak. (Én akkor is úrilány vagyok, csak nagyon elegem van!)
Linna
@Mobil123: Óvatosan! A szívlapátot nem mindenki tudja megemelni! De aki egyszer megemeli...!!!
Gyuri Géderről
Horthy és Rákosi is így kezdte.
Nem árt odafigyelni. Ez szin tiszta történelem.
Horthy fehérterror.
Rákosi gulágok.
coni
Most kezdik felfogni az emberek, hogy a jelenlegi alaptörvény bármire lehetőséget ad, arra is hogy csak 10 év múlva legyenek választások. Erre az alkotmányjogászok figyelmeztették a társadalmat, de annak idején csak 10.000 ember tüntetett ellene az operánál, így megérdemli a 10 Millió-10E ember hogy megfosszák a jogaitól.
Mobil123
@Linna: Hidd el akarat van akkor bárki megtudja emelni!
Dr. Felipe
"Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak."

Persze mikor a hugyos nyilasok sátoroztak a parlament előtt, az tetszett ennek a kis takonynak.
kamazuka
Indonéz mintára,készűlnek bevezetni,hogy ha közterületen 3 ember beszélgetni szeretne,a helyi hatóságoknál engedélyért kell folyamodni,mert az már csoportosulás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.