Tavasz jön – Orbán megy! – ezzel a jelmondattal szervezi meg a következő nagy tüntetést két Facebook-csoport. Az internetadó-tüntetésről és a magánynyugdíj-tüntetésről ismert "Százezren az internetadó" ellen valamint a "60 ezren a Magánnyugdíjukért" Facebook-csoport február 1-jére, a Kossuth térre hívja az embereket.

A szervezők közleménye szerint a tiltakozást azért egy nappal Angela Merkel budapesti látogatása előtt tartják meg, mert Orbán Viktor külpolitikája lejáratja a szabadságszerető magyar népet. Hozzáteszik: Magyarország egyre távolabb kerül attól, hogy egy jóléti, európai, élhető ország legyen.

A szervezők felhívása:

Elég volt! Elég Orbánék új adóiból és megszorításaiból! Elég volt az embereket elszegényítő politikából. Elég volt a demokrácia lebontásából. Nem engedjük, hogy a hatalom már a tüntetéshez való jogainkat is korlátozza!

2015. február 2-án hazánkba látogat Angela Merkel, Németország kancellárja. A látogatása előtti nap jó alkalom, hogy megmutassuk: Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal. Magyarország nem kér Orbán maffiaállamából és antidemokratikus kormányzásából.

Az elmúlt 25 év hibáiból tanulni kell, de az első feladat, hogy leleplezzük és megtörjük Orbán maffiaállamát. Ezért támogatunk minden demokratikus megmozdulást januárban és várunk minden csatlakozót a februári tüntetésünkhöz.

Álljunk ki közösen az európai Magyarországért!

A MostMi: Új országot építünk! nevet viselő civil szerveződés mára hirdette meg demonstrációját.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Jó az időzítés...de csak akkor ,ha mindenki,,pártok,sz-szervezetek,civilek ,diákok,,,,mind együtt ,,finnyáskodás nélkül tüntetnek..Talán így lenne valami eredmény is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Na várom a vazallusok kiáltványát, hogy aszongya, "Vesztünkre esküdtek ádáz hatalmak..."
Clavigo
Jó az időzítés...de csak akkor ,ha mindenki,,pártok,sz-szervezetek,civilek ,diákok,,,,mind együtt ,,finnyáskodás nélkül tüntetnek..Talán így lenne valami eredmény is.
Dr. Felipe
Nem jó az időzítés mert akkor kellett volna mikor Merkel asszony begördül a Kossuth-térre, hogy saját szemével lássa a sok tüntetőt.
Clavigo
@Dr. Felipe: Reményeim szerint,,,,,,eltart addig.Akár engedély nélkül is.
Dr. Felipe
@Clavigo: Akkor a gulás geci takony gergő ezért szeretne hozzányúlni a gyülekezési törvényhez hogy ne lehessen tüntetni a Kossuth-téren mikor jön Merkel asszony.
Citromka
Csak hozzátenném, a kettő között lesz még egy tüntetés,ami gulyás gergely ötlete miatt, a gyülekezési jog miatt jött létre. Ha még február 1.-én valaki tüntetni akar, az először erre menjen el, hogy a gyülekezési jogot hagyják békén! Ha nem, akkor lehet, február 1.-re már 3 ember sem állhat szóba egymással az utcán, mert "gyülekezési jogot" fognak sérteni! Nagyon kísért a múlt! www.facebook.com/events/743154079093643/
Citromka
@Dr. Felipe: Nem lehet 2.-án. Bécsi egyezmény: . A rendezvény megszervezése akkor tiltható meg, ha a rendezvény megtartása a népképviseleti szervek vagy a bíróságok zavartalan működését súlyosan veszélyeztetné, vagy a közlekedés más útvonalon nem biztosítható.(8. §)
Citromka
@Dr. Felipe: Nem, gulyás ötlete a gyülekezési jogról nem Merkel ellen van. A Kossuth téren augusztus óta, folyamatosan jelenlevő ,OGYM--Ország Gyűlése Mozgalom---ellen van! Szúrja a szemét a fidesznek, hogy 150 napja meg tudják szervezni az éjjel-nappal kötelezően jelen lévő 3 embert, hogy folyamatosan kiadja a bíróság az újabb engedélyeket. Na meg az is, hogy a parlamentből kinézve épp a sátorokat látják :) Ha tudod, keresd meg a videót,amin orbán épp az azerbajdzsáni elnököt fogadja a Kossuth téren! Azt a zavart, ahogy próbálta a figyelmét elterelni a sátrakról, hát, minden pénzt megér! Merkelről viszont feltételezem, hogy nem hagyja magát lebeszélni arról, hogy közelről is megnézze a sátrakat! Hát ez a nagy problémája gulyásnak!
tivoli
Rossz ötlet, még Merkel asszony félreérti és a személye elleni támadásnak véli.
Dr. Felipe
@tivoli: Majd kér tolmácsot és lefordítják neki németre az "orbán takarodj" at. :) Úgy már nem érti félre.
36
Merkel hozhatna magával német miniszterelnököt, pénzügyminisztert, jegybank elnököt és ipari fejlesztési minisztert és külgazdaságit is. Feltenné a kérdést Orbánnak. Herr Orbán! Az EU-ban akar maradni? Akkor itt van az új államvezetés. A magyar, akkor tudott mindíg viselkedni, ha a nyakán ült egy hatalom. Sajnos.
senkifia68
Komolyan mondom ezen már csak röhögni lehet!
GIGA TÜNTETÉS!!!
2012 januárban is ugyan az a tízezresnek mondott tömeg toporgott, amelyik most csak a FACEBOOK-on jelezte, hogy részt vesz,de valójában még 5000-en sem voltak.
Az mindenesetre megható, hogy a 2006 októberi tüntetésekhez hasonlóan ismét megjelenetek az önjelölt alkotmány jogászok! Az pedig megnyugtató, hogy nem rohantak közéjük villogó kardlappal a kigyúrt lovas sumérok! Mert demokráciában azt úgy szokás! Ám ebben a mocskos diktatúrában még ez is megtörténhet.
Csak egy dolgot hiányoltam! Az okos telefonokat!
Lehet, hogy azok inkább otthon maradtak?
Desischado
A Kancellár asszony annál okosabb, hogy félreértse! És igen, amíg itt van, látnia kell, hogy sokan nem értünk egyet ezzel a illiberális elnyomó, kizsákmányoló, harácsoló "politikával", amit a fidesz folytat! Le velük, bukjanak!
Dr. Felipe
@senkifia68: Majd akkor röhögjél fidióta barátom mikor majd "érted jönnek" ha egyáltalán érted hogy mire gondolok.

Amúgy ezeket a tüntetőket ne hasonlíts össze a 2006 os csőcselékkel akik felgyújtották a fél várost, ott csak gumilövedékkel lehetett megfékezni őket.
Itt erről szó sincs, itt senki nem gyújtott fel semmit. Vicces is lett volna ha vicctornak lovasrendőröket kellett volna bevetni, mert a "zorbán takarodj" nem ok arra.
papa.49
Addigra be lesz tiltva a gyülekezés, mint a rákosi korban, meg '56 után...
Keresztül verik a parlamenten, 1 nap alatt, oszt. jónapot...
Dénes Béláné
Senkifia68...az is maradsz...A STILUS MAGA AZ EMBER..ÉS A HELYZET NEM RÖHÖGNI VALÓ..800.000 EMBER MÀR ELMENEKÜLT A HAZÀJÀBÓL..CSALÀDJÀTÓL TÀVOL ÉL..A FIDESZ VEZÉRSZÓNOK SZERINT KARRIER ÉS NEM ÉLETSZÜKSÉGLET MIATT..BÀR ELISMERI HOGY NAGY A KÜLÖNBSÉG A NYUGATI BÉR ÉS A MAGYAR MINIMÀLBÉR KÖZÖTT...DE A LAKÀS. REZSIFIZETÉS, ENNIVALÓ, STB. ÉLETSZÜKSÉGLET KÖZGAZDASÀGILAG..."VISSZAJÖNNEK"NEM JÖNNEK.!!NYOMOROGNI?..
Dénes Béláné
Az okostelefonhoz sokan 0,- Ft-ért jutnak!!!EZT A FIDESZNYIKEK, BÉRTOLLNOKOK NEM TUDJÀK??? Utána havi előfizetést vállalva 24 hónapra. Sajnos sokan távol vannak családjuktól, igy tudják a kapcsolatot tartani. Vállalva havi 2.000,-Ft részletet. De a tüntetés nem csak az INTERNETADÓ MIATT VOLT VAN .MÀR RÉGEN NEM..A RENGETEG KILAKOLTATOTT CSALÀD MIATT, AZ ÉHEZŐ EMBEREK MIATT. GYEREKEK CSAK AZ ISKOLÀBAN JUTNAK ENNIVALOHOZ..ANNAK IS CSÖKKENTETTÉK EGY FŐRE JUTÓ KVÓTÀJÀT 300.-FT-ról 200,-Ft-ra..Na hol van ez a 80 millios telefonkereséstől, 8,4 milliárdos utazási kerettől..a milliárdos közbeszerzéseket elnyerő GÀZSZERELŐTŐL...HA NEM LESZÜNK EU-TAGOK VÉGÜNK! MEGSZŰNIK A VÉDELMÜNK!!!
mate03
@tivoli: Már ne haragudj,de Merkel asszony,nem hülye! Többet tud a Magyar helyzetről,mint sokan gondolnák!Nem simogatni jön, hanem Viktort seggbe rúgni!i
tivoli
@mate03: ma, 08:49
Sose állítottam, hogy hülye. Ha az volna, nem lenne alkalmas az unió díszfütyijének.
senkifia68
@Madame Dénes Béláné!

Csak a stílus kedvéjért. Életében nem látott még reklámban sem annyi és annyiféle mobil telefont, köztük önnél sokkal okosabbakat, mint ahányat én gyártottam és javítottam! Sony-Erikson, RIM, Nokia, HTC, Samsung, Alcatel ...stb. S hogy miként lehet hozzá jutni? Azt drága hölgyem szolgáltatója válogatja.MIndenesetre nem vall különösebb okosságra, hogy a 0 Ft-ért vett elfőfizetéses telefonok számlatartozásai a mobil szolgáltatóknál milliárdos nagyságrendre rúgnak és számtalan emberi lénynek mondott kisagy nélküli zombit hajkurásznak a végrehajtók mukáltatóktól munkáltatókig az OKOS telefon használatuk "elfelejtett" költségeinek behajtásáért. Van diplomás ismerősöm, aki netto 200 eFt-os EGY HAVI forgalom után sunyított ki az országból, gondolva, hogy ott nem érik utol!
Tudja tisztelt asszonyom, ha a nagybetűvel ide ordított mondandója lett volna a baloldal tavaszi választási kampány vezér fonala és nem a BAZZMEGAZORBÁNT-BAZZMEGAKROMÁNYT, és az hiteles, tisztességes politikus szájából hangzott volna el, ma nem lenne FIDESZ 2/3!!! Csakhogy akkor és most is leüvöltik azok fejét és elmondják mindenféle szarházi fidesznyiknek, akik arra hívják fel a figyelmet,hogy a problémák feltárása a fontos és nem az ORBÁN GYŰLÖLET HANGOZTATÁSA!
AZ EGÉSZ BALODAL EGY LÁTNOK KOTTÁJÁBÓL JÁTSZIK ÉS MOST MÁR A CIVILNEK MONDOTT pártokban csalódottak is!

www.youtube.com/watch?v=h8YVj0dqvwo

És mondjon bárki bármit! A háttérből a régi zenekar fújja, a mostaniak csak a playback! De a tüntetések részvételi statisztikáit tekinteve alapos a gyanúm, hogy erre egyre többen jönnek rá az Orbán takarodj! szózat árnyékában!s Béláné:
mate03
@tivoli: Szomorú ,hogy egy józan elismert politikust lefütyizel!Ez sajnos téged minősít!
bence
@mate03: ! Bár igazad lenne ! És ha kérhetném , lehetőleg jó nagyot !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.