Több százan vonultak az Oktogontól a Francia Nagykövetség elé, hogy gyertyagyújtással fejezzék ki szolidaritásukat az áldozatok iránt.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
@hetöndöe: ez a cikk a Párizsi dolgokról szól
de
mit vétettek a muzulmánok a keresztesháborúk idején?
Egyszer mindenért fizetni kell és ne csinálj mással olyat amit nem szeretnél ha veled is megtörténne. Vagy neked szabad gyilkolni másnak meg nem?
Nem minden reinkarnációról szóló tanítást töröltek ki a Bibliából sem- de jobban lehet uralkodni az embereken ha félnek a haláltól, a pokolra jutástól.
Egyébkét a második világháború középkori események következménye volt - ez meg most a keresztes háborúké. És ha nem hagyjuk abba most a gyűlölködést akkor még az ükunokáink is fizetni fognak a hülyeségeinkért.
Nem tűnik fel hogy bizonyos vallási vezetők direkt szítják az ellentéteket mert ők is csak a hatalmat akarják?
Minden vallás alapja a szeretet, az elfogadás- ami nem erről szól az a vallási vezetők téveszméje - legyenek akár prófétának kinevezve.
Nil
@1magyar: Talán hagyni kellene az embereket élni Afrikában, Dél-Amerikában és a Föld jelenleg nagy szegénységben élő területein.
Amerikának se mondta senki hogy vigyenek oda néger és kínai rabszolgákat.
Azt se hogy az ipart ki kell vinni Pakisztánba mert ott olcsó a gyerekmunka.
Az európai embernek azt jelentette a civilizáció hogy mindenhol kiirtotta az őslakosokat és elvette mindenüket. Hatalom és pénz- ez a motiváció most is.
Senki nem örömmel hagyja el a hazáját, az otthonát, a családját- de te is megtennél mindent a gyerekedért- vagy akár magadért
hetöndöe
@Nil: Kibontanád bővebben,hogy tulajdonképpen mit is akartál mondani,mert ennek se füle se farka ,legalábbis úgy érzem.
A keresztes háborúk több száz éve voltak,az elég szomorú,hogy egyes népek megragadtak azon a szinten de az nem a modern Európa hibája,az biztos.
Mi lenne ha mindenki fegyverrel válaszolna a sérelmeiért?

A muszlim vallás meg mindenről szól,csak a szeretetről nem.
Belegondoltál már?
Nil
@hetöndöe: Az nem baj hogy nem tudod miről szól a muszlim vallás- én se tudtam ezért utánanéztem.
Toleránsabb mint a zsidó és a keresztény
Az eszme itt is gyönyörű volt csak jöttek az emberek és elrontották.
HA nem tudod mire gondolok akkor itt nem fejteném ki bővebben, mert ebben az esetben úgysem értesz meg semmit- ok - okozat - előbb vagy utóbb
hetöndöe
@Nil: Hát maradjunk annyiban,hogy nem zsidók és nem keresztények vagdossák el a nyakát embereknek kamera előtt ésnem ők robbogatnak.
Nil
@hetöndöe: igaz nem volt kamera még akkor de megtették
Ráadásul ezt nem Mohamed parancsolja nekik hanem valami bolond imám mint anno a pápa vagy a püspök.
Tudod az idő relatív és egyszer mindennek meg kell adni az árát
A zsidók is fizettek, és most a keresztényeken a sor- univerzális mértékkel számolva- de ha nem tanulsz a hibáidból akkor csak újra és újra megismétled őket.
A természet törvényei ami az egész rendszert irányítja- másképpen fogalmazva ezek az Isteni törvények - már csak így működnek.
TAlán nem kellett volna viccelődni más emberek vallásával - nálunk a Szent Korona miatt diliznek be egyesek- ők ennél fontosabb miatt. Nem mindenki szereti ha Jézussal viccelődnek, főleg ha ezt undorító módon teszik. Persze lehet nevetni rajta- de akkor a nevetésed árát is fizesd meg. Ez lehet hogy az életed. És bocs de keresztény robbantók is vannak a mai napig ... dühösek ... nagyon ...
Tiszteletben kellene tartanunk egymást - Mohamed ezt tanította - barátjának tekintette a zsidókat és a keresztényeket. Ez úgy látom sokaknak nem tetszik. Pedig mindenki ugyanarról az Istenről tanít csak más szemszögből. Olyan ez mint a vak tudósok és az elefánt története. Sajnos sokan nem ismerik a történetet és nem építik be a mindennapjaikba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.