Orbán Viktor szerint a gazdasági bevándorlás rossz, ezért a hazájukat gazdasági okokból otthagyóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani – a miniszterelnök erről az M1 Híradó tudósítójának beszélt vasárnap Párizsban.

A kormányfő úgy fogalmazott: a bevándorlásról és az azzal összefüggő kulturális kérdésekről az eddigieknél sokkal nyíltabban, őszintébben, teljes egyenességgel kell beszélni. Azt is kijelentette, hogy abban reménykedik, a mostani események higgadt, nyugodt elemzése abba az irányba viszi majd el az európai vezetőket és Brüsszelt is, hogy egy szigorú, a bevándorlást korlátozni akaró politika nyerjen polgárjogot Európában.

"A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont" – szögezte le.

A miniszterelnök azt mondta, nyilvánvaló, hogy vannak országok és Magyarország is ezek közé tartozik, amelyek eddig is azt gondolták a bevándorlásról, hogy az rossz dolog. Hangsúlyozta, hogy a valóban politikai okokból, életüket mentve elmenekülőknek "meg kell adni, ami jár, mármint menedéket", de a gazdasági okból hazájukat otthagyók számára nem tudunk ilyen menedéket nyújtani.

Arról is beszélt, hogy Magyarországon az európai állapotokhoz képest csekély számban élnek "tőlünk különböző kulturális háttérrel rendelkező emberek", de ők megtalálták a számításukat és általában beilleszkedtek. Szavai szerint eddig azok érkeztek hozzánk, akik képesek önálló egzisztenciát fenntartani, dolgozni akarnak, képzettségük is van és valóban keresik a helyüket a magyar társadalomban, munkás emberként, dolgozó vállalkozóként.

A most velünk együtt élő kisebbségekkel nincsen probléma és a számuk sem növekszik úgy, hogy "az fejfájást okozzon" – jelentette ki.

"Ugyanakkor nagyon határozottan világossá kell tenni, hogy mi nem fogjuk megengedni, legalábbis amíg én vagyok a miniszterelnök addig biztosan nem, és amíg ez a kormány van, addig biztosan nem fog megtörténni, hogy a bevándorlók célpontjává váljon Magyarország" – szögezte le.

Hozzátette: "nem akarunk tőlünk különböző, kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező jelentős kisebbséget látni magunk között, Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani".

A Párizsban tartott vasárnapi megemlékezésről azt mondta, megemeli a kalapját a franciák demokratikus életösztönei előtt. Orbán Viktor úgy fogalmazott, Franciaország arról híres, hogy ott zajlanak a legélesebb politikai viták, ott szoktak a legélesebben fogalmazni a szemben álló felek. Ezzel szemben viszont úgy látszik, hogy amikor baj van, akkor a franciák értik, hogy van olyan, hogy nemzeti egység, van olyan, hogy feltétlen szolidaritás, feltétlen összetartás, az erők feltétel nélkül egyesítése. Akkor összejönnek, kiállnak, erőt mutatnak és megvédik a francia demokráciát – tette hozzá.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ez az Orbán végképp becsavarodott, de legalábbis tudathasadásban szenved. Ő vezette be, hogy PÉNZÉRT lehessen magyar állampolgárságot venni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A ,,letelepedési kötvény,, persze faxa mi???
A suska a ti zsebetekbe vándorol a Kajmán szigeti számlákról!!!
human
Ez az Orbán végképp becsavarodott, de legalábbis tudathasadásban szenved. Ő vezette be, hogy PÉNZÉRT lehessen magyar állampolgárságot venni.
tivoli
Teljesen igaza van.
@human: Akinek van pénze állampolgárságot venni, az nem gazdasági menekült.
pbalage
Na most kezdhetnek aggódhatni a kárpátaljai "magyar" nyugdíjasok.
Ja nem. Nekik emelés lesz, mert ha egyszer a mi Viktorunk azt mondja valamire,
hogy nem, akkor igen.
És persze vice versa.
human
@tivoli: Persze, ha van pénzük jöhetnek. Aztán meg mennek tovább a magyar okmányokkal Európába. Nem sokkal tartom ezt etikusabbnak, mint a boldogulni akarókat beengedni.
papa.49
@human: Ha ,,pénze van, jó sok,, már nincs ,,nemzetbiztonsági kockázat se,, lehet akár politikai, akár köztörvényes, bármi, ha fizet a sorompó már szalutál neki...
tivoli
@human: ma, 19:27
S hol érdekel az miket, hogy hová mennek aztán? Nekünk személy szerint semmi hátrányunk nem származik belőle.
Törölt felhasználó
Megint sikerült egy eu-s alapértéket megkérdőjelezni.. Arról nem is beszélve, hogy 500e Magyar él Angliában. Persze miközben ezeket mondja orbán, azért minden maffiózónak 250e euróért állampolgárságot adunk. Egy féreg vagy Viktor, abból is az a fajta, aki a rodhadásban érzi jól magát
coni
Fegyvertényként kezelik hogy a kint dolgozó magyarok (gazdasági kivándorlók) küldik haza a lóvét, de ide ne tegye be a lábát idegen, csak ha pénzt hoz. Jó velük üzletelni, bár arra is gondolhatnának mikor az 1 Milliomodik fiatal elhagyja az országot jól fog jönni a gazdasági bevándorlás. Sőt, könyörögni fognak...
verőce21
Szerencse, hogy nyugaton szívesen befogadják a gazdasági menekültjeinket. Ha nem így lenne, az a több százezer magyar jöhetne vissza közmunkába. :)
kamazuka
Talán a gazdasági kivándorlást kellene megálítami.
Ha a politikai elit kevesebbet lopna,ha elszámoltathgató lenne a bármikori kormány!
nezelodo
Jól van, megint tartott egy foxi-maxi előadást ezeknek a hülye nyugat-Európai vezetőknek. Szájtáva ámuljanak, és bámuljanak, hogyan lehet szavazatot vásárolni az amúgy szerinte törvényesen járó állampolgárságért, amiért az ügyintéző, aláírásra jogosult mozgalmároknak néhány ezer eurós hálapénzt kell adni! Alighanem ez a korrupció elleni fideszes harc sarokköve.
nyanya001
Valaki titeket is megállíthatna már és jó lenne, ha a hazai
viszonyokkal foglalkoznátok nem a hanyatló nyugattal !
Bár nem tartozom ehhez a csoporthoz, de a levél tartalma mindent elmond
erről a kormányról !
balrad.wordpress.com/2015/01/11/egy-ot-gyermekes-anya-levele-orban-viktornak/
nyanya001
@köhögő bolha: Nem először mond saját magának ellent !
Ez jellemzi őt, a Janus arcú politikája !
moiszikf
@human: tegnap 19:20-ra
Aki pénzért vesz állampolgárságot, az nem olcsó munkaerőnek - mert a mostani, világméretű migrációnak ez a legfőbb hajtóereje - jön ide, ha egyáltalán ide jön.
kukac50
Ha gondolkodni tudna belátná,hogy nyugatra mennek Magyarországon keresztül.
Nálunk csak az marad aki nem tudja milyen megélhetési gondokkal küszködik a Nép nagyrésze.
kukac50
A Magyar gazdaság olyan jól működik,hogy éhesen fagynak az emberek halálra.
rugacs
@kukac50: Erre a fejlett és gazdag nyugati országokban is volt példa jócskán!
Te meg ha értenéd, miről van szó, nem beszélnél ilyen marhaságokat.
Juhász István
Eléggé bőbeszédűnek ismernek engem, de most NEM TALÁLOK SZAVAKAT...Szóval, az újabb harctér a gazd. bevándorlók ellen nyilik??? Már nemcsak az USA, az EU., a hanyatló nyugat az ellenfél, hanem a gazd.i bevándorlók is??? Népszavazás után, mi kértük a felvételt az ÚNIÓBA... és harcolunk -- nem MI, hanem a kurmányfőnk --- az únió összes alappillérével szemben...Kiváncsian várom a kurmánytagok reagálását, erre a baromságra is. Okosan tennék szerintem erre a nyilatkozatra, ha az európai államok, hazazavarnának minden magyar munkavállalót, lenne belőlük itthon 600.000. közmunkás, és végre igazzá válna a kurmány fogl. statisztikája. Ők is gazdasági kivándorlók, vityuska!!!
Sziszifusz
O.V. mit tesz azért, hogy a gazdasági kivándorlást megállítsa ?? Milyen tényleges munkahely teremtő jóléti intézkedéseket tervez a fiatalok itthon tartására ?
Boszi27
@human: január 11., 19:20-re Ez a viselkedés pontosan beleillik abba amit valamikor mondott, talán ez az egy ígéret amit be is tartott: ne azt figyeljék amit mondok, hanem azt amit teszek. Pénzért ad állampolgárságot bárkinek, közben szeretné, ha csak magyarok lennének Mo-n! A terrorizmus és pénzmosás elleni harcba nem tudom ez hogyan illeszkedik? Ennek nincs nemzetbiztonsági kockázata? Az én egészségbiztosítási pénztártagságomnak pedig van: személyesen kellett volna megjelennem személyazonosítás céljából a pénztáramnál, amíg nem teszem meg, zárolták mind a huszonezer Ft-omat, mert lehet, hogy havi 5 ezerrel mosom a pénzt. ??!!! Egy napomba kerül, hogy ezért Bp-re menjek: 120 Km. Közben a sok új, magyarul sem beszélő állampolgár mellet nagyon szívesen fogadjuk az arab befektetőket, adunk ösztöndíjat mindenféle nem magyar származású egyetemistának! Nagyon zavaros az egész, semmit nem értek az atyai pofonok.. Ezt a fajta viselkedést egy dologgal tudom magyarázni:
www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/11642/antiszocialis-szemelyisegzavar
human
@moiszikf: De miért ügy ez, mikor 2% a bevándorlók száma? Nincs robbanásszerű növekedés. És ha Orbán ezt EU szintre emeli, akkor mi lesz azokkal a magyar családokkal, akik kint dolgozó gyermekeiknek köszönhetően tudnak még létezni? Ismerősömék devizában adósodtak el. Két gyerekkel kerülhettek volna utcára, ha nem talál külföldön munkát a férj.
Senara
Orbán: A gazdasági bevándorlást meg kell állítani ... Ő nem a hazai bevándorlásra gondolt mert ide nem jönnek , minek munka sehol . EU szintűre , mert ha befognak mindenkit , nem lesz munkahelye a hazájukból kivándorolt magyaroknak . Aki marad az pont elég , cselédnek , közmunkásnak , minimálbérből élőknek , akik fizetnek annyi adót , hogy a kettős állampolgárság , ellenőrizhetetlen szavazatokért fizetni tudjanak .
oncogito
Szerintem arra játszik, hogy lezárja a határokat és ezzel a magyarok kivándorlását is megtiltja.
Lesz még itt vasfüggöny, csak az oroszok, meg a kínaiak kultúrája nem fogja zavarni a piros pettyes fenekűeket.
Bár látnék márt köztük egy bármilyen kultúrával rendelkezőt...
bundi
"Orbán: A gazdasági bevándorlást meg kell állítani"
ez az...és ezt büszkén hírdesse...sőt bele kell foglalni minden újmagyar állampolgár esküjébe...annak a több mint félmilliónak aki meg már letette?...újbóli vizsgát kelljen tenniük...na nehogy már az erdélyiek, meg a délvidékiek, meg a kárpátaljaiak, gazdasági érdekből jöjjenek...@moiszikf: ezekre gondoltál...mert ők nem pénzért veszik...(vagy legalább is nem lehet ezt bizonyítani...(még))
index.hu/gazdasag/2014/09/16/magyar_nyelven_szavaltak_szep_magyar_szoveget/
olvasgasd...
@human: kicsit túllőttél ezzel a 2 százalékkal a célon...
"Hazánkban ezer főre mindössze 3,4 bevándorló jut, ami az egyik legkisebb arány az EU-ban." a valós szám 0,34 százalék...
www.femina.hu/hirhatter/bevandorlok_magyarorszagon
moiszikf
@bundi: A kárpátaljaiakon kívül, mindenki jobb gazdasági körülmények közül jön, mint ami itt van. Nem egy ünnepélyes eskütételen ott voltam, mint "biodíszlet". Az esküt tevők nagyrésze, a ceremónia után szépen hazamegy és nem olyan hülye, hogy itt maradjon.
Az meg nyilván nem a határon túli magyarok hibája, hogy a rendszerrel vissza lehet élni.
(Az már mellékes, hogy azt az esküt minden mo.-i, 18 évet betöltött emberrel is lerakatnám, addig lófütyit nekik szavazati jog!)
moiszikf
@moiszikf: @bundi: Szerintem hagyjátok a százalékokat, mert az csak matematikai trükközés.
nemjoezigy
A Merkel és az orbán beszéde közti különbség nagyon szépen kiadta a normális ember és a nem normális, a jó politikus és a rossz politikus közti különbséget.
Mert mit mondott Merkel? Azt hogy ha betartja a német törvényeket és megtanulja a német nyelvet, akkor mehet Németországba.
És mit mondott orbán? Szegény ember nem kell (az nálunk is van), csak olyan kell, akinek sok pénze van.
Itt van a két ország közti különbség egyik magyarázata.
Mert az átlagember, a dolgozó, az simán ledolgozza, leteljesíti a németet. Tehát nem ebben kell keresni a különbséget, a lemaradás okát, hanem a mindenkori és mindenhol levő vezetőkben.
nemjoezigy
@nemjoezigy: folyt. köv: nyugaton belefulladnának a szemétbe, alig lenne bolti eladó, ha nem lennének a bevándorlók.
A bevándorlók többet fizetnek be az államuk kasszájába, mint amennyit kapnak belőle.
És orbán a saját ideológiáját akarja rákényszeríteni a nyugatra!
Nil
A magyar mehet, a kínainak meg állampolgárságot ad.
De a fidesz fanok szerint ez így helyes és jó
kukac50
Nem kell árulni a letelepedési engedélyt!
Toby
A kivándorlást viszont nem kell megállítani, vagy ismét jöhet a szögesdrót, a nyomsáv és a jelzőrendszer !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.