Harminchatan pucoltak fél éven át egy háromszáz méter hosszú árkot a Baranya megyei Gyöngyfán. A falu első embere nem bírta tovább.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
keresztapa
Ha polgármester értelmes munkát nem tudott biztosítani, ha kellő követelmény támasztást a munka végzéshez nem tudott elérni! Akkor tényleg nem polgármesteri alkat. A településen csak árok van? Utak járdák, épületek, gazdátlan területek fűnyírás, stb . Ja akkor gondolkozni is kéne szervezni ellenőrizni, rendet, fegyelmet megteremteni, amihez tehetség is kell, nem csak a polgármesteri cím!
Toby
@keresztapa: A cikkben ez is benne van: " A faluban, más feladat híján ..." a többivel egyet tudok érteni !
Január
Ennek a polgármesternek a habitusával nem fért össze - aki ezelőtt nyugdíjas őstermelő volt - , hogy mondvacsinált semmittevésért fizesse ki azt a pénzt aminek a nevében a munka szó van. Ezután nyugodtabb lesz az élete.
Borda
@keresztapa: Szerinted milyen munkát lehet biztosítani egy 148 lelkes településen? Egy vízvezeték bevezetést is megcsinálnak 1 hét alatt. Azért 1éven át munkát kitalálni ilyen kevés lélekszámú településen,nem lehet egyszerű. Esetleg ha nyertek volna olyan pályázatot,amivel zöldségtermelést vállalhattak volna,akkor nyilván termelhetnének ott is.
keresztapa
@Borda: Akinek nincs akarata, a pályázatok írására, az nem is nyer pályázatot. Mit tett annak érdekében, hogy kutakodjon értelmes munkavégzés után, még arra se vette a fáradságot, hogy értelmét keressen a közmunkának, gondolat szegény tevékenysége a háromszáz méteres árok tisztításával kimerítve. @Borda: Zöldség termesztés, gyógynövénytermesztés, járdák javítása, kaszálás, park gondozás, elhagyott, lakatlan porták rendbe tétele, számos feladat adódik egy településen amit felméréssel munkaelosztással követelmény támasztással, ellenőrzéssel értelmessé lehetne, de kellene is tenni.
De a megszokás az nagyúr, majd megmondja felülről valamely fejes hogy mit lehet csinálni. Kényelmes semmitevő állásfoglalás.
csa-csa
@keresztapa: Egyetértek!
valaki azt írta, hogy a közmunka rabszolga munka! lehet, de hogy másként kicsordul az összes árok a kosztól, bedobált hulladéktól, az biztos. persze nem fél évig csak azt kell csinálni 300 méteren. és igazad van! rengeteg egyéb fontos tennivaló van mindenütt!
keresztapa
@csa-csa: Ha valaki a valós helyzetet nem képes felismerni, hogy hol mit lehet vagy lehetne közmunkával javítani az élhető környezett tételéért, ott a felismerés hiánya miatt, értelmetlen munkának minősíti azt a munkát, amit őneki kellene értelmes munkává tenni. Ha valaki értelem hiányos, attól a közösség hiába vár el értelmi munkatevékenységet.
73
Szegény polgármester 3 hónap után rádöbbent a fityeszi baromságra.Osztot-szorzott:lemondott.
dömdödöm
miért ? szélesítették az árkot . :-))
keresztapa
@csa-csa: Tudod mindég van aki csak azért se, az elfogadható érvelést veszi tudomásul, hanem hipokrita magatartását igazolja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.