Elgondolkodtató képpel hívja fel a miniszterelnök figyelmét a Magyar Helsinki Bizottság, hogy van egy kis probléma a bevándorlókkal kapcsolatos nézeteivel.

Mi is bevándorlók vagyunk, miniszterelnök úr!

A képet a Kettős Mérce osztotta meg Facebook-oldalán:

"A Magyar Helsinki Bizottság / Hungarian Helsinki Committee ezzel a képpel hívja fel Orbán Viktor figyelmét, hogy van egy kis difi az érvei és a tettei között!"

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mate03
@Papuska1: Csak érdeklődök! Te valóban ős Magyar vagy? Visszatudod vezetni a családfád,mondjuk 1848-ig? Mert ha nem, akkor ne próbálj itt dísz Magyarkodni! Ez a nép már úgy össze van keveredve,hogy csak a nevében Magyar!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Papuska1
Elég érdekes összehasonlítás! Aki félre akarja érteni Orbánt, az tud ilyen marhaságot mondani. Pontosan érti minden normális ember, hogy mit értett gazdasági bevándorlókon! Nem magyarázom, mert aki nem érti, annak minek! Persze egyeseknek az az érdeke, hogy "nemzetköziek" (internacionálisak) legyünk, de szerintem ebben az országban nagyon kevesen vannak internacionalisták, és a világban is. Nekik köszönhető egy csomó ősi nemzet kipusztulása. Mi nem akarunk a kipusztultak közé tartozni, ha már kiharcoltuk, elviseltük ezer egyszáz évig ezt a bigott beteg földrészt, és népeit!
Csizmás Kond
...ezek nem bevándorlók hanem behurcoltak...drága pénzért.
bundi
@Papuska1: ti már kipusztultatok jópárszor...ezért telepítettek be svábokat tótokat sokácokat szerbeket és még sokakat ...egyébként azzal a nagy magyar tudatoddal minek neveznéd azt ha egy rakat ember olyan helyre megy ahol kényelmesebben meg tud élni mint a nagy sztyeppén a jurtájában...mert így akár árpádékat is lehet nagy büdös gazdasági bevándorlónak tekinteni...föleg annak a tudatában hogy az elsö száz évben igazából nem is a gazdaságot építgették hanem jól lerabolták és terrorizálták az eredetilwg itt lakókat...ez nem emlékeztet valamelyik népcsoportra?
mate03
@Papuska1: Csak érdeklődök! Te valóban ős Magyar vagy? Visszatudod vezetni a családfád,mondjuk 1848-ig? Mert ha nem, akkor ne próbálj itt dísz Magyarkodni! Ez a nép már úgy össze van keveredve,hogy csak a nevében Magyar!
spu00
Érdekes, hogy ha valamit nem akarnak megérteni, akkor nem értik meg. A gazdasági bevándorlók iskolai végzettségét vizsgálva, melyet a H. bizottság nem tett meg, nem találnának az országban egy helyet sem ahol alkalmazni lehetne őket, főleg, hogy több a nő és gyerek. T.i iskolázatlan , szakmával nem rendelkező embereink nekünk is van.Ha O.V azt a kérdést, hogy befogadunk mindenkit, s az ország lakósai mondjanak le ezen emberek javára jövedelmük bizonyos részéről, s azt fizessék be egy számlára, akkor mit gondolnak mennyi pénz folyna be? Tudják, ez a csalán esete.
bencemacska
@Csizmás Kond: tegnap, 19:47
Azt meg úgy hívják, hogy rabszolga kereskedelem. Főleg, amikor a pénzt nem is ő kapja, hanem az eladó!
nyanya001
Ha a kivándorlás nem kivándorlás hanem munkavállalás
egy közös gazdasági térben, akkor mi is a baj a multikkal ?
kukac50
A Mercédesz gyár is bevándorló,akkor azt is el kell zavarni! Az ilyen kijelentések és a bizonytalan gazdaság miatt nem jönnek a befektetők.
Minden uniós pénzből maradt még fenn, ha nem kapnánk már összeomlott volna az ország.
oncogito
@Papuska1: - a magyar nem egy faj, hanem egy nemzet. (Aminek a fogalmát igen nagyon lejáratta a kormány) Egy nemzet pedig akkor erős, ha a gazdaság fejlett, ha a polgárainak van lehetőség a boldogulásra és ha a törvény a tisztességre, az emberi jogok védelmére van. Mindenki, aki itt él, aki magyarnak vallja magát, magyar állampolgár.
Ha viszont árjafajt akarnak kitenyészteni, ha más származást innen elüldöznek, vagy be sem engednek, ha ellehetetlenítik az itt élő ellenségnek kikiáltott állampolgárokat, akkor gyorsan kipusztul a nemzet.
És most erre mutat minden jel.
Papuska1
@mate03: A lényeget nem érti! Egy példa: ha a franciák befogadnak valakit többnyire beilleszkedik a szociális térbe. Ha a francia jelképeket sérti valaki kiállnak érte. Elég fura, hogy ha egy teljesen sötét bőrű, afrikai eredetű emberke áll ki a francia érdekekért számunkra. Ez ott természetes. Ha befogadta Franciaország örököse lesz a múltjának, történelmének is. Ez tört meg valahol nálunk, pedig így voltak magyarok a szlovákok, a ruszinok, az Erdélyi románok, szászok és még sokan. A törökdúlás után több, mint egymillió németet telepítettek be. Azt remélték, hogy elnémetesedik az ország. Egy generáció után magyarabbak lettek a magyarnál! A kiegyezés után betelepült több, mint egymillió zsidó jelentős része integrálódott. Megteremtették a magyar ipart, felfejlesztették a gazdaságot, magyarabbak voltak a magyarnál. Sajnos volt köztük egy szűk réteg, mint a francia betelepedők között is, akik a békétlenséget szították. Ez a "terrorista" réteg csinálta 1919-et. Azután a többiek megszenvedték. Sajnos a sok igazi honfitársunk közül néhány ma is ebbe a békétlen csapatba tartozik. A legtöbbet a többiek szenvedik miattuk! Hát így magyar a magyar szerintem! Mert akinek nincs gyökere, vagy nem fogadja be, akinek gyökere van, és hagyja gyökeret ereszteni, az vagy elszárad, vagy a másét szívja el! A gyökeret ereszteni akarókat szeretettel várjuk a másokon élősködőket nem szeretnénk itt tudni!
Papuska1
@kukac50: Elég buta beszéd! Az Uniós pénzt nem "kapjuk", az megillet bennünket egy csomó szerződés alapján. Van, amit ki sem lehet pénzben fejezni. Például azt, hogy szabadon használhatják a piacunkat közösek bizonyos erőforrásaink. Nem tudom ki ad többet, az UNIÓ nekünk, vagy fordítva! Tudja mit? nem is ez a legfontosabb. Ezt így nem szabad számolni, mert torzít, de azt hinni, vagy terjeszteni, hogy az Unió tert el bennünket erős csúsztatás, vagy lehet, hogy buta tévedés!
Papuska1
@bundi: Utoljára Önnek válaszolok. Hallottam egy evolúciós kísérletről. Valami mindig újra fel tudta dolgozni magát, hogy jobb legyen. A végén olyan jó lett, hogy elpusztította önmagát! Ha mindenki arra a helyre megy, ahol a legtöbbet lehet keresni, és a legjobban élni, egyszer eljutnak ahhoz a tömeghez, hogy egymást kezdik pusztítani! Lehet, hogy nehezen érthető, de tény. Vannak fontosabb dolgok is a jólétnél, és az Önök által elképzelt szabadságnál! Sajnos ehhez vissza kellene emlékezni a múltra, és jó előre tervezni a jövőt! De maguk csak a mát, a mostot látják! Azt mondják "egyszer élünk!". Biztos?
nyanya001
@Papuska1: Magyarország nettó befizető !
Lényegesen többet kapunk, mint amennyit befizetünk !
Ha nem kapnánk az Uniós pénzeket, a magyar gazdaság
még béka fenekénél is lejjebb lenne !
nyanya001
@Papuska1: Bocsánat nem tetszik, a válaszra akartam kattintani !
Tessék elolvasni !
A Magyarországra érkező pénz legnagyobb szeletét az úgynevezett kohéziós, azaz a gazdasági-társadalmi felzárkóztatást szolgáló támogatások teszik ki. Ezeket az állam közvetlenül befekteti, például az infrastruktúrába, az oktatási vagy az egészségügyi rendszerbe, esetleg szétosztja a vállalkozások és a társadalmi szervezetek között. Az év elején megszüntetett Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szerint, amely a csatlakozás óta felügyelte a fejlesztési pénzek elosztását, az elmúlt tíz évben Magyarországon megvalósult fejlesztések 97 százalékát uniós társfinanszírozással fizettük. Lényegében nem volt állami beruházás EU-s pénz nélkül, és a magyar állam fejlesztéspolitikája teljes egészében az uniós pénzeken alapult.
oncogito
@Papuska1: - akik ide jönnek, nem a meggazdagodás reményében jönnek, hanem az éhen halás elől menekülnek. Hatalmas ám a különbség!
És nem mindig egyforma a kivándorlási hullám. A történelem folyamán hány magyar ment ki külföldre gazdasági okból? És nem lett tőle világvége!
És hány ember települt be a történelem folyamán országunkba - és nem lett tőle világvége. Sőt, a nemzet is létezik.
Az önzés, az idegengyűlölet bármilyen szép ideológiai köntösbe is van burkolva, ocsmány lesz a valóságban!
oncogito
@Papuska1: - még valami. Másokon élősködni az "árja nagy magyar" is tud, sőt mást sem nagyon!
bundi
@spu00: kérdés...biztos hogy csak az alja megy oda?
emlékszem erdélyi felvidéki ápolókra fafaragókra mesteremberekre orvosokra...és még hosszú a sor...amikor ők mentek akkor románia még nem volt uniós... őket lehet gazdasági bevándorlóknak tekinteni? vagy például a hsz végére célozva...szőcs urat...és társait nem a közös kalapból fizetitek? tehát ez a dolog létezett...bár mostanság azok akik onnan jöttek nem állnak meg az országban...mennek tovább...szerintem...
kukac50
@Papuska1: Tudom,hogy Mi is sokat fizetünk a közösbe, de többet kapunk vissza.
bakegya
@nyanya001: szerintem mi mindnyájan akik még itten vagyunk az teknős -segge alatt tengődünk-kivételek a fogadott családtagjai,akik a cölöp tetejére helyezték harmadjára is!!!
Aztán-szerintem mi magyarok-mindnyájan HONFOGALÓK VAGYUNK-VISZONT MOST A FIDESSNYIKKHAJOK OSZTJÁK ÚJRA FEL MAGUK KÖZÖTT ÉRDEKSZÖVETSÉGBEN ZSIVÁNYKODVA,HA ÚGY TETSZIK KORRUPT MÓDON A HEGYEK NÉLKÜLI MEDENCE ERDEIT-MEZEJÉT,LEGELŐIT-ORBÁN IZLÉSÉRE UTONÁLLÁSSAL!!!
Sziszifusz
Szerintem ezzel a bevándorlási témával egy ideig lekötik a közvélemény figyelmét. Ez csak megint egy terelés.
Amíg erről van szó addig sem, a kitiltottak kilétéről, Rogány, Habony, Lázár vagyonának eredetéről és még más kényes kérdésekről , van szó.
eszegfu
@nyanya001: Nem tudja papuska mi az a nettó befizető... de ha tudná, akkor is hiába sorolod az érveket, gyógyithatatlan "fidesz" vakságban szenved.
Papuska1
@nyanya001: Tudom mi a nettó befizető, de azt is tudom, hogy ez sem fekete és fehér. Ha a befizetett konkrét forintokat, vagy Eurókat nézzük ezek a számok jönnek ki. De ehhez még hozzájön egy megnyitott piac, egy csomó számunkra hátrányos szabályozás, sajnos ez egyesek hibája volt, de nem védték meg az iparunkat és kb. 1 millió hektár földünk is nyugati kézben van már. Hoztunk rendelkezéseket, de még most is kijátsszák, egyébként magyar segítséggel!Ha ezt mind számításba vesszük, már egészen más a mérleg. Ezzel együtt jobb az Unióban bent lenni, mint kint, de meg kell harcolnunk az érdekeinkért, mert ha nem, bedarálnak bennünket! Ez nem jótékonysági szervezet, ez gazdasági szövetség! Ott pedig, nem megalázkodni, hanem birkózni kell! Ezt tessék végre megérteni! Míg Gyurcsány jópofáskodott, kirámolták mögötte a kamrát. Hát erre számíthatunk, ha nem figyelünk!
Papuska1
@oncogito: Senki sem akar "árja" nemzetet. Én legutóbb egy Magyarországon élő vallás egyik vezetőjétől olvastam utoljára, hogy a másikra azt mondta "kétes származású. Nem a származás, hanem az értékek és hagyományok, a szokások és gondolkodásmód elfogadása, vagy ide jövés, és utána óbégatás a fő gond, és ez a fő kérdés is. Ha az Eszkimóknál jársz, csinálj úgy, mint az Eszkimók! Ha Magyarországon jársz, viselkedj magyarként, vagy ne állítsd, hogy magyar vagy! És univerzális, európai, egyszerűen ember, világpolgár nincs! Legfeljebb nem ok nélkül hazátlanok vannak!
oncogito
@Papuska1: - ne mondd, hogy senki nem akarja, mert nem ismersz mindenkit. Én ugyanis jócskán ismerek jó párat, aki akarja.
Mindenkinek fontos a maga hagyománya és szokása. Ha ezt akadályozzák, nem kellene óbégatásnak nevezni.
A befogadás pont azt kellene hogy jelentse, hogy elfogadjuk a másik ember vallását, szokását akkor is, ha eltér a miénktől.
A törvények megtartására lehet kötelezni minden állampolgárt, de hitének, elvének megtagadására nem.
Valóban nem ok nélkül vannak hazátlanok, ha van olyan haza (és van!) amelyik megtagadja fiát származása miatt.
És ez szégyen!
eszegfu
@nyanya001: Valamit hallott róla, csak pontosan nem tudja, hogy vidd ki, vagy idd ki a bilit... és talán jobbról fuj a szél is nála.
nyanya001
@eszegfu: Folyamatosan Gyurcsány fóbiája van !
73
Nyugodjon meg mindenki!Viktorkánk is bevándorló,csak átmeneti amnéziában szenved a marhája!
eszegfu
@73: Pont most lettem ideges! Ne mondjál már ilyent, hogy "bevándorló" O.V.! Kizárt dolog! Ő igazi "nemzeti magyar", vagy nem?
73
@eszegfu: igazi"nemzeti"bevándorló.
bakegya
@73: szerintem ekkora "nemzeti lenyúlója" ilyen ütemben,ekkora primkó egóval és ilyen nyíltan saját és a haverok családtagok részére nem volt még ennek a magyar hazának-vicctor egy valódi ragya- magyar agyar,faltörő kos...néppártolása pedig csakkkk egy szociálisan belügyes lefosom alakzat.
spu00
@bundi: 90%-ban biztos.Azért az Erdélyi magyarokat ne sorolja oda. Ha Ön most oda menne egy ilyen táborba M.o-n mit gondol hány embert tudna munkába állítani,%-ban adja meg. Van elképzelése, hogy Angliában miért akarják megszüntetni, korlátozni? Nem válaszolt, Ön mennyit ajánlana fel jövedelméből?
bundi
@spu00: halvány lövése sincs arról amiről épp beszél ...csak hülye városi legendákat skandál populista frázisokba csomagolva...gondolkozzon el azon honnan jöttek azok akiket leszól...milyen környezetből...egyébként elég együgyű hozzáállás hogy egy hsz-ben kérdést tesz fel és egyben számon is kér miért nem válaszolok...
bundi
@spu00: de vissza a cikkhez...ha utánaolvas az elmúlt évekig pár ezres volt a gazdasági bevándorlóhullám...és azok jórésze is erdélyi felvidéki vagy vajdasági volt akik a jobb fizetésért települtek át...ápolónak orvosnak építőmunkásnak...akik távolabbról jöttek azoknak nem magyarország volt a cél csak itt buktak le...akárcsak azok akik ellen annyira hörög...de hát térjünk vissza arra ami magát a legjobban zavarja...mennyit is adott eddig a szöcshöz hasonlóknak?...már hogy így számon kéri rajtam...
bundi
@spu00: más...emkékszel még arra egy éve mit is mondtál amikor magyaráztad a hirtelen megugró állanadósságot?...
a mostaniról mi a véleményed?
spu00
@bundi: Ragyogó! Tudja, hogy mennyi most az évente fizetendő kamat és törlesztési kötelezettsége a korábbi 1.400 milliárdhoz képest, mennyi a deviza kitettsége az országnak? Milyen kamat szinten fogynak a korábbihoz képest a magyar kötvények? Ha kérdést tesz fel, nézzen utána, mert így csak lyukra futhat.
bakegya
@73: a cölöp-teknős az EU-NÉPPÁRT KÖNTÖSÉBE-A NATO PARAVÁNJA mögül kikandikáló zsivány-utonálló-és gázoló hazug, köröszténynek mondott honfoglaló gyülekezet,ÁLLAMPÉNZEN KORRUMPÁLÓDOTT STRÓMANOK ÉS OLIGARHÁK FUTTATÁSÁRA ÖSSZEESKETETTEK BANDÁJA.
bundi
@spu00: a kérdést te tetted fel aranybogár...lássuk a válaszokat...tudom máshol, és máskor...
bundi
@spu00: és még valami kérdezett..."Ha kérdést tesz fel, nézzen utána, mert így csak lyukra futhat."
tehát mondja a választ...
én a "gazdasági bevándorlókról" beszéltem...a többit te dobtad fel kedves 74 éves kollega...tehát időd van mazsolázz és hozd az adatokat...
az enyémek...
"2013. december 31-én 51.813 az Európai Unióból érkezett állampolgár dolgozott hazánkban. Ebből 30 ezren Romániából, 9000-en Szlovákiából érkeztek, jó eséllyel ezen számok jelentős részét határontúli magyarok jelentik. "
forrás:
www.hrportal.hu/hr/a-munkavallaloi-jogokat-kulfoldon-sem-art-ismerni-20150129.html
vagy máshonnan...
file:///C:/saj%C3%A1t/SKM%C5%B1hely/stat_kulf_mvall_mo_adatok_2013.pdf
forrás:
www.afsz.hu/engine.aspx?page=stat_kulf_munkavall_mo-on
tehát ragyogó kollega most jöhet maga...
bundi
@spu00: ejjdenagyoncsönbevanaszakika...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.