A „biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból” kijelentéséről elhíresült egykori fideszes politikus nem volt hajlandó szóba állni az RTL Klubbal.

Miután a hvg.hu megírta, hogy Zsiga Marcell került a Szerencsejáték Zrt. egyik új, támogatások elosztásáért felelős cégének az élére, az RTL Klub szeretett volna interjút készíteni vele erről. Ám mikor felhívták és elmondták, hogy az RTL híradójától érdeklődnek, Zsiga szó nélkül letette a telefont. Szombaton az otthonánál is hiába keresték, senki nem nyitott ajtót az RTL stábjának.

47 ezerből meg lehet élni

Zsiga Marcell egykori fideszes országgyűlési képviselő és korábbi miskolci alpolgármester akkor vált híressé, amikor azt nyilatkozta 2012-ben, hogy a közmunkásoknak járó 47 ezer forintos fizetéséből biztosan meg lehet élni. Zsiga Marcell maga ekkoriban havi bruttó 1 millió 700 ezer forintot keresett, tehát naponta 57 ezret.

Később az is kiderült, hogy újonnan vásárolt házához a miskolci önkormányzat felújítatta az utat, de csak Zsiga házáig, utána foltos és kátyus maradt az útszakasz. A miskolci szocialisták szerint az is kérdéses, hogy akkoriban miből volt pénze a 40 milliós ingatlanra, hiszen hiába kapott két helyről is fizetést, ez önmagában nem lehetett elegendő ehhez. Az akkori fideszes többségű országgyűlés nem támogatta, hogy vagyonosodási vizsgálat induljon ellene.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Ilyen undorító paraziták nyomják az okosságot ,megérdemli a sok idióta fideszes szavazó.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Próbálná valaki a munkaadójára rácsapni az ajtót vagy a telefont!! Repülne.
De ezt ki választotta meg?
Meine Ehre heisst Treue
A gáz emelné meg a flancos házát vele együtt! De még ma!
nyanya001
Zsiga, Zsiga, éppen olyan bunkó vagy mint a pécsi némber !
mekkelek
Ezek elugrani sem tudnak a zsíros állások és a nyakukba ömlô pénz elôl és a pofátlanságuk, gôgösségük határtalan...
troppauerhumer
Péter Konok:

Zsiga 47 Marcell lett a vicces nevű Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. vezetője. Érdekes dolog így ez együtt, hogy "szerencsejáték" meg "nonprofit"; azért elég lúzer dolog, ha a szerencsejátékos nem profitál, hiszen akkor, mondhatni, nincs szerencséje. Játéknak viszont nem rossz, és Zsiga 47 úr pöpec kis játékos.
Igazából azt az elszántságot szeretem benne, ahogy annak idején svungosan beperelte a szennyes kis (nem is olyan kis) dolgairól író Tótavét. De előtte még megbeszélte az ügyvédével a lehetőségeket:

- Ügyvéd úr, én perelni akarok! Nézze már, mit írt rólam ez a firkász, hogyaszongya "…érdekli a békemenetelő nyájat, hogy az utolsó segédhernyó is utat építtet közpénzből a lopott házáig?" Fel vagyok háborodva! Beletiport a becsületembe! Utolsó segédhernyó! Én!
- Hát, öhmmm, Zsiga úr, nem is tudom... Nézett ön mostanában tükörbe?
- Merthogy?
- Azt kell hogy mondjam, úgy is mint ügyvédje, hogy ez a "segédhernyó" nem igazán támadható. Önt kvázi még fel is dicsérték. Én sem vagyok egy morális Mount Everest, de önhöz képest simán Excaliburnak hívhatnám a svájci bicskámat és Szent Grálnak a donaldkacsás fogmosópoharamat.
- Hát akkor nem perelhetek?
- Már hogyne perelhetne! A mondat másik fele abszolút perképes. "Közpénzből a lopott házáig". Ezt pereljük, nem a hernyósat. Tuti siker.
- Izé... ügyvéd úr, ezt inkább nem feszegetném...
- Ellopta ön azt a közpénzt, Zsiga úr?
- Köztünk szólva? El.
- Tehát onnantól már nem volt közpénz többé. Ön ellopta, ezzel magánpénz lett, punktum. Lopta a házát?
- Hát ugye a rávalót...
- Nahát. A rávalót. De nem a házat. Ha azt írták volna, hogy "ez az utolsó segédhernyó magánpénzzé ügyesített közpénz eredetű javakból építtet utat a házáig, amelyet szintén illegálisan privatizált közjavakból húzott fel" - ez ugye igaz, támadhatatlan. De a fentebb leírt és publikált formában már viszont aljas rágalom! Szólok a Tündének, kell egy megfelelő bíró, és nyert ügyünk van.
- Nagyszerű, drága ügyvéd úr. És mibe fog ez...
troppauerhumer
troppauerhumer: ...És mibe fog ez nekem kerülni..?
- Nézze... Így egymás között. Van egy villám Pasaréten, remek a panoráma, a hegyi levegő, csak hát az a sok kaptató... Gondoltam, lehetne egy libegőt építtetni a kapujáig...
human
Az kimaradt a cikkből, hogy két helyről is kapott költségtérítést, ami jogtalan volt.
Clavigo
Zsiga Murci...Te véletlenül nem megélhetési bevándorló vagy ??
hetöndöe
Ilyen undorító paraziták nyomják az okosságot ,megérdemli a sok idióta fideszes szavazó.
mariaberta
Mi is rácsaptunk volna egy jó nagy kalapáccsal a fejére, amikor ezt a tanácsot adta, miért van felháborodva, ha megfogadják a tanácsát és neki is ezt javasolják? Miért csak másra érvényes? Saját tanács, fogadja el.
kakaósbögre
ritka egy gusztustalan példánya a féreg fajtájának.
vonotok
Marci! Vigyáz, de nagyon. Mert jő vég, és jaj neked is, meg a te rabló haverjaidnak.
Az viszont igaz, nem Te tehetsz erről, hanem akik megszavazták ,hogy ebben az országban mindezt megteheted.
gibgab
www.femina.hu/hirhatter/zsiga_marcell_fidesz
Senki ne kételkedjen, "jól" el lesznek osztva azok a támogatások! :(
Desischado
Egy mocskos, sunyi, aljas megélhetési hulladék!
Dr. Felipe
Ennek a takonyembernek sem kell már dolgozni soha életében. Munkahelye nem is volt és nem is lesz. Alibi igazgatói állásban élősködik mint egy parazita féreg az adófizetők pénzéből.
Senara
Kell a média fölény ,de ilyen aljas pénzhajhászást 100 adóval sem tudnak megmagyarázni .
kkalman
Marcikém! Sikerült kinyalnod egy zsíros kamu igazgatói széket magadnak. Töketlen voltál, töketlen vagy, és töketlen maradsz. Na persze, meg tökéletlen. Annyi vér nincs a pucádba, hogy kipróbáld a havi 47 ezerből milyen vidáman lehet megélni egy családnak.
Toby
Zsigának is csak egy Kraz hiányzik...a nyakáról !
ila51
Nem is csodálom , ezek már elindultak a lejtőn...:(
Képviselők sem tudnak emberi hangon nyilatkozni , ... Mi az hogy számon kérni tőlük valamit is...
1magyar
@Clavigo: Ugye,hogy igaza van Orbánnak? Gazdasági bevándorlók ne jöjjenek ide!
Fradigege
Az ilyen gyíkok miatt megy mínuszba a költségvetés. Nem termel semmit ez az állat. Hatéktakonytalan agyagedény. Közpénzen bontogatja szárnyait. Tehát lop.
eszegfu
Kezére, vagy a nyakára kellett volna az ajtót rácsapni...azt legalább megérezte volna.
csa-csa
"„biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból”
azt nem tetted hozzá te moslék, hogy naponta!!
kamazuka
Kis pofám csak a rezsi 30 ezer!Enni is kellen,talán ruhát cipőt is kellene venni.Ja a lagszebbet el is felejtettem meg fizetni kell a gyorsforgalmú utakért hogy a bahamákon 3 gombóc fagyival tudjál kedvesekedni a macádnak!
csagyi
Ő a szerencse kegyeltje.Minden szinte munka nélkül hullik az ölébe:ház,milliók,zsíros haveri állások.Így aztán teljesen érthető:egyenes út vezetett a szerencse játékhoz.Most ott próbál szerencsét,ilyen az élet.Viszont tudjuk:a szerencse forgandó.
m.macskosz
@csagyi: Én azért boldog vagyok, hogy a fiam nem olyan, mint ez a ...
Kissé "pikáns", és nem is a stílusom, de ez ugrott be:
Inkább legyek csóró, szegény,
Csak a ...om legyen kemény.
Nem tudom, hogy vágyna-e valaki rá sperma donorként.
(Eltekintve persze a Palácsik Tímea/Vajna
Kelemen Anna/a komplett vízilabda válogatott,
Zimány Linda/ Dzsudzsák + ... ...

Én szégyellem, hogy ennyi riherongyról és futtatóról tudok! :(
Elhiszitek, hogy életemben nem vettem borsot, storyt, bestet, meg ilyeneket?
Mégis a pofámba tolják! :)
Yoda69
Ez is csak egy adocsalo fereg, mint rogan, szijgyarto, kosa, orban vagy a tobbi sutyerak.
De eljon meg az ido amikor ulni fognak a sok lopasert es az emberek kisemmizsesert.
kisangyalom13
Kedveseim 62-évesen, megkaptam tegnap a nyugdíjfolyósító, 2015-évre szóló havi rokkant ellátásom összegéről az a4-es papíron, 1,8% emeléssel 29615Ft jár havonta!
A kecskeméti Balogh Levente milliárdos vállalkozó, Szentkirályi ásványvízből termeli a bio italokat, ez meg a tisztességes korrupció?
Tibor43
Lehet,hogy nem csapta le a telefont,hanem lemerült. A 47.000 Ft.-ot felélte és nem maradt pénze a feltöltésre...
kukac50
Zsiga Marcell is csak egy ingyenélő gazdasági bevándorló!
Az ilyeneket el kell távolítani az országból,ilyenek nagyon károsak az országnak!
m.macskosz
@kisangyalom13: A lájkom természetesen nem azt jelenti, hogy tetszik, amit írtál, kicsit hasonló cipőben jártam majdnem én is. Rosszindulatú daganattal műtöttek, de elbabrálták a tüdőgondozóban a rokkantosításomat, ezért dolgoztam tovább. Mivel azonban 2008-ban még el lehetett menni előrehozott öregségi nyugdíjba, és mert akkor még számított a gyermekek utáni szolgálati idő, stb. ezért úgy döntöttem, nyugdíjba megyek. Az akkor szükséges 38 szolgálati évet így sem tudtam megszerezni, (plusz évekig nem fizetett utánam a munkáltatóm nyugdíj járulékot), ezért ún.előrehozott, csökkentett összegű nyugdíjat kaptam: 42.190 Ft-ot. Úgy gondoltam, ha kevés lesz a pénz, dolgozom mellette, ha meg nem tudok dolgozni az egészségi állapotom miatt, legalább lesz pár nyugodt hónapom/évem. Nos, szerencsére azóta folyamatosan dolgozom, így ma már kőkemény 60.150 forintom van. Érdekes az állam hozzáállása a nyugdíj megállapítása tekintetében (is)! Amit meg a rokkantakkal művelnek, az vérlázító!
Már írtam itt, hogy a barátnőm az USA-ba ment férjhez, de előtte ledolgozott itthon (azt hiszem) 13 évet. Mivel ő azonban betöltötte a 62.életévét, amikor igényelte a nyugdíjat, több a nyugdíja, mint az enyém, holott ma már elismerten 38 év és 157 napot dolgoztam. De a legundorítóbb tényleg az, hogy az önhibájukon kívül nyugdíjba kényszerültekkel hogy bánik a kormányzat. Ehhez képest fácánlézer ugye elintézte, hogy a regnáló állam- és kormányfők elhalálozása esetén az özvegy megkapja az illető jövedelmét, ugye?! Mert olyan rohadtul rá van szorulva mindegyik!
Lenin Lived - Lenin will Live
Csiga Marcellnek mennyibe került vajjjon a szemüvege? Talán 2x47.000 forintba.
Lenin Lived - Lenin will Live
@Lenin Lived - Lenin will Live: Elnézést, nem Csigát, hanem zsigát akartam írni...
Január
@Lenin Lived - Lenin will Live: Lehet, hogy Freudi elszólás. :))) Egy multifokális lencsével ellátott szemüveg alsóhangon 3X47000 Ft. Szerintem ettől lejjebb nem adja.
gazdag dezső
Talán már nem sokáig kell várni arra,hogy a nép végre észhez térjen !!Elveszi a kormánykereket ezektől a népnyúzóktól!Persze az még nem egy igazi elégtétel,mert a börtönbe kellene jutniuk,és dolgozni kőbányákban,úgy hogy csak akkor ehet majd ha megdolgoztak érte!
coyote3
Az ilyen giliszta szerű lények miatt költik az adóforintjainkat testőrökre...
evacica
Ennek a senkiházinak kéne 47 ezerből megélnie, biztos nem rázhatná a rongyot úgy mnt most a napi 53 ezerből! Hogy van még bőr a képén, hánynom kell ha rá nézek, sajnos van még egy pár ilyen pofátlan alak a fidesz vezető gárdájába. A baj csak az, hogy hagyjuk, és nem zavarjuk el őket örökre, hogy hírmondójuk se maradjon és az össze lopott pénzt meg vissza az állam kasszába!
73
Ő is egy jó munkás ember volt.Így ránézésre el is hiszem,hogy azt a sok pénzt a miskolci gépgyárban szerezte meg kemény munkával 3 műszakban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.