Orbán Viktor miniszterelnöknek a gazdasági bevándorlókat nemkívánatosnak nevező kijelentése ellen tiltakoztak mintegy százötvenen hétfő este a budapesti Deák Ferenc téren.

Barna Margit, a szervező Migráns Szolidaritás Csoport aktivistája azt hangsúlyozta: olyan befogadó Magyarországért emelnek szót, "ahol a bevándorlók is jól érezhetik magukat, nem csak Orbánék".

A szónok felidézte a miniszterelnök szavait, miszerint a gazdasági bevándorlás rossz dolog az Európai Unióban. Mint mondta, elítélik Orbán Viktor "idegenellenes kijelentéseit", annál is inkább, mivel szerinte a miniszterelnök egyre több embert rekeszt ki, például a hajléktalanokat vagy az eltérő szexuális orientáltságúakat is.

"Magyarország mindenkié": Orbán kijelentése ellen tüntettek a Deák téren

Ezzel szemben azokat a külföldieket, akik Magyarországon képzelik el a jövőjüket, be kell fogadni, Orbán Viktornak pedig bocsánatot kell kérnie a kijelentéseiért – jelentette ki.

Tamás Gáspár Miklós filozófus beszédében kérdéseket tett fel: vajon a honfoglaló magyarok, vagy az 1956-os menekültek nem bevándorlók voltak? "Az a félmillió magyar", aki Nyugat-Európában keresi a boldogulást, vajon nem gazdasági bevándorló? Úgy vélekedett: azokban az országokban, ahonnan Európába menekülnek emberek, a gyarmati múlt miatt alakultak ki elviselhetetlen állapotok, amiért a felelősség a Nyugatot terheli.

"Magyarország mindenkié": Orbán kijelentése ellen tüntettek a Deák téren

A magyar állam, amely az idegenrendészeti őrizet intézményét gyakorolja, szerinte bűnnek tekinti, ha valaki menekült. "Aki pedig emberi jogokat von meg másoktól, az rasszista (…) ez a kormány nem csak elvetemült és gyalázatos, hanem buta és nevetséges is" – mondta Tamás Gáspár Miklós.

A demonstráció résztvevői transzparenseket tartottak a magasba többi között a "530 000 magyar külföldön él", "Jézus is egy migráns" és "Magyarország mindenkié" feliratokkal.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tivoli
A Magyarországon születetteket kell először is felkarolni, aztán esetleg lehetne szó a bevándorlókról.
Addig nincs miről beszélni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
73
Mind addig"mindenkié"Magyarország,ameddig a törvényeinket,szokásainkat,stb betartják az itt élő,dolgozó emberek.Az legyen magyar vagy nem magyar.
Tekla
@okina48: bevándorló ingyen jeggyel utazik.
kukac50
Magyarország azé aki életvitel szerűen Magyarországon él és dolgozik!
Legyen az bármilyen állampolgárságú bármilyen vallású akik más nemzetiséghez tartoznak, de itt élnek Ők is Magyarországot a hazájuknak tekinthetik és ehhez joguk is van.
Papuska1
@Csizmás Kond: Nagyon szellemes! Azt nem írom, hogy tetszik, de egyesek tényleg ezt hirdetik. Ismételten gratulálok a humorához!
Papuska1
@kukac50: bizonyos esetekben és mértékkel van így. Minden népnek van egy mentalitása, szokásrendszere. A saját életterében had éljen aszerint. Nem vagyunk egyformák, nem származunk egy helyről, hagy legyen már minden országnak saját törvénye, szokásrendje. Szerencsére nem egy "egyenföldön" élünk! Ne akarják már ezeket a beteges Marxi Lenini téziseket, hogy minden ember egyenlő (csak a szocik kicsit egyenlőbbek, meg a szoci pártvezérek), meg éljünk szabadságban és hasonlók. Nem tudom ki mondta, de valami bölcs ember, hogy a szabadság, egyenlőség, testvériség egymással össze egyeztettethetetlen, egymást kizáró fogalmak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.