Nem vagyok Charlie! Allah nagy! Éljen a Dzsihád! – írta valaki egy levélben, amit a szegedi Dugonics téren álló emlékhelyhez ragasztott ki.

A levelet a takarítónő találta meg ott, ahol korábban mécseseket, virágokat helyeztek el a Charlie Hebdo támadás áldozatainak emlékére.

Szegeden a dzsihádot éltetik

A Délmagyar a Szegeden élő Eric Blin tiszteletbeli francia konzult is kereste, aki türelmet kért, mondván, előbb szeretne beszélni a francia nagykövetséggel. Így arra a kérdésünkre sem tudott válaszolni, tesz-e feljelentést az ügyben a rendőrségen. Egy biztos, az elkövető nem beszél franciául, a "Nem vagyok Charlie" ugyanis "Je ne suis pas Charlie."

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
@wagabund: sajnos, ezzel ma már életveszélyes viccelődni, vagy játszani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
Csak reménykedjünk, hogy egy vicceskedvű provokátor, aki lesi, mi történik, és jót röhög.

...mert ha mégsem az, akkor baj van.
73
Egy idióta volt!Aki azt hitte,hogy pofa.Csak jó pofán kéne vágni.
levi
Nem kell komolyan venni, csak egy nyomi provokátor.
tivoli
Mi ez a plakát szellemiségében ahhoz képest amit a Ch.H. gusztustalankodott össze? S máris torolni vágytok?
rugacs
Sajnos hülyék mindenütt vannak... :-(
tivoli
@nyanya001: Egyikből következik a másik, mint ahogy az ok és okozat mindig összefügg.
lampa laz
@wagabund: sajnos, ezzel ma már életveszélyes viccelődni, vagy játszani.
Katalina62
@tivoli: Nem tetszik a mások hitének bántó ízléstelen kigúnyolása, de ez szerinted felmenti a gyilkosokat, és igazolja a vérontást? Ezek a fanatikus örültek, most tálcán kapták az ürügyet a mészárlásra!
tivoli
@Katalina62: ma, 14:05
Pont azt a tálcányi ürügyet nem kellett volna szolgáltatni.
Katalina62
@tivoli: Igen, de ez még, nem menti a gyilkosokat, mert ürügyet mindig lehet találni azoknak akik ölni akarnak!
tivoli
@Katalina62: ma, 14:26
Elismerem az igazságodat, de mi a helyzet az ukrán néppel? Ők kinek ártottak?
Katalina62
@tivoli: Ezért mondtam, hogy ürügyet mindenre lehet találni!
Fradigege
Ha ilyet írt volna valaki a középkorban itt Magyarországon, a Magyar Királyságban, annak biztos lecsapták volna a fejét csak a miheztartás végett. Volt nekünk elég bajunk a törökkel.
Desischado
@nyanya001: Szuper és zseniális a kép! És ezt a kérdést szivesen feltenném ennek a fanatikus gyilkos bandának!
szandokan
@tivoli: @Desischado: @Katalina62: Pontosan azért nem kellene őket hergelni, mert fanatikusak, és mindenre képesek. Ezzel tisztában kellene lenni mindenkinek. Én sem fogok beszólni egy sötét sikátorban 2 db 150 kilós izomagynak, mert nem biztos, hogy hárman is megyünk ki belőle.
tivoli
@szandokan: ma, 23:31
Találó példa.
szandokan
@tivoli: Nekik megvan a saját világuk, és ha nem háborgatnák őket, el is lennének benne. A legtöbb háború úgy kezdődik, hogy az egyik fél elkezdi valamilyen érdektől vezérelve, ami a legtöbbször a pénz, olaj, stb. A másik ember vallását tiszteletben kellene tartani, amíg nem ártanak vele senkinek.
tivoli
@szandokan: ma, 23:38
Az európaiak és az amerikaiak mentek először az ők földjükre kizsákmányolni, nem fordítva. Ráadásul rájuk akarják erőszakolni a liberális demokráciát, ami aztán végképp netovább.
hetöndöe
@tivoli: @szandokan: Izraeli,meg Úniós zászlót az szabad égetni,meg ablakon kidobálni,az ugye nem sért senkit.

Enyhén szólva fura ez a gondolkodás.
tivoli
@hetöndöe: tegnap, 23:46
Én meg azt tartom furcsának, amit te mondasz. Mert a kettő között óriási a különbség.
hetöndöe
@tivoli: Egy ország,illetve bármilyen szervezet vagy vallás meggyalázása ugyanaz a kategória.
Mekkora ajvékolás lenne itt ,ha zsidók magyar zászlót égetnének?
Linna
@Katalina62: Aki ölni akar, annak nem kell ürügy. Még a "szokásos" bűnözésben sem tudnak sokszor válaszolni rá, hogy: miért?
Minden esetre szégyelljék magukat!
Elsősorban a környezetnek kellene lépnie, mégpedig szupergyorsan!
Linna
Mily jó, hogy én ateista vagyok! :D
Azt hiszem, rám még jobban haragudnának, ezt kevésbé tudják megérteni - olvasataim szerint. És legszívesebben rohadtul nem is érdekelne ez az egész, ha nem fajult volna el ilyen mocskosan!!!
szandokan
@hetöndöe: Amit te mondasz, az is igaz, de az iszlám azonnal gyilkol, terror cselekményeket hajt végre. Amiről te beszélsz, maximum felháborodás vált ki.
szandokan
@hetöndöe: "felháborodást váltana"
szandokan
@tivoli: Igen, az amerikaiaknak semmi nem volt szent soha, ha a saját érdekeikről volt szó. Mondom ezt én...Mondjuk semmi közöm nem volt azon kívül az amcsikhoz, hogy egy oda kitelepült magyar lett a társam anno.
wagabund
@szandokan: 23.38: asszem a lényeget fogtad meg... hagyni kéne őket egymás közt..
de nem...a fehérembernek viszket valamije, nem bírja ki, hogy ne baszogassa, ne fossza ki, ne alázza őket, illetve újabban vélt, vagy valós lelkiismereti okokból befogadja európába, és ölelgesse őket... tapasztalatból tudom, hogy nem felejtenek... de miért én rettegjek az elődeim téveszmés tetteiért?... én tiszta szeretetből köszönöm, jól vagyok, maradjanak otthon... igérem nem megyek oda, még turistának sem..

jah..hogy üzletelünk? aaaz mááás...akkor jöhetnek.
gödörben
Érdekesek a meglátások. Szerintem egyik vallás sem jogosít fel senkit a másik ember megölésére. Csak politika, területszerzés és egyéb érdekek működnek és működtek. Ki kéne jelölni a földön egy szigetet, ami jó távol van mindentől és ott sakkozhatnának egymás életével a politikusok és seregeik, valamint a katonásdit akaró emberek. A többi csak élni akarót pedig hagyhatnák békében. Álom-álom...
hetöndöe
@szandokan: ma, 01:24

Ez esetben felmerül a kérdés,akkor kikben is van a hiba,illetve kik is barbárok?
iteo
Durva általánosítás. Egész Szeged dzsihádista mi? Cikkíró meg szereti az anyját. Bizonyára.
mate03
@szandokan: Három évig dolgoztam Iránban! Soha semmi atrocitás,velünk szemben nem volt! Furcsa törvényeik vannak az biztos,de az az ő dolguk! Becsülettel megfizették és megbecsülték a munkánkat! De ők is mondták hogy rengeteg a törzsi vallási összetűzés,mert az iszlámnak is több ága van.Ott is, mint mindenütt vannak fanatikus őrültek! Abban egyetértünk, hogy egy más vallás gúnyolása,rossz vért szül!
tivoli
@mate03: ma, 09:58
Én is úgy gondolom, hogy a vallás mindenkinek a legbensőbb meggyőződése, élete vezérfonala, s ezt semmibe venni a legsúlyosabb sértés amit ember ember ellen elkövethet. A legtöbb ateista nem veszi ezt figyelembe, viszont nem is fektet akkora súlyt magára a vallásra, hogy abból kovácsoljon fegyvert. Sajnos sokkal nagyobb veszélyt jelentenek egymásra a különböző vallású, felekezetű embercsoportok, akik tudatosan hergelik egymást, hogy fenntartsák az ellentétet, az ürügyet egymás gúnyolására, alázására, üldözésére, öldöklésére.
Pedig egy az Isten!
tivoli
@szandokan: ma, 01:24
Az én fejemben kétféle Amerika létezik. Az egyik Washington-New York, a másik a többi állam.
tivoli
@hetöndöe: ma, 00:11
Akkor lenne igazi felháborodás, ha magyarok égetnének izraeli zászlót.
JAJMÁR
Egy-egy "megzuhant" ember viselkedéséből nem szabad általánosítani. Úgy gondolom, hogy az emberek többsége "normális" !
Amúgy pedig minden ember saját magáért felelős, és nem hiszem, hogy van olyan vallás, ahol Allah, vagy Isten, védelemre szorul, és az emberi élet ellen elkövetett erőszak ne lenne tilos!
Igen, a vallások tisztelete alapvető, ahogy más népcsoportoké is, de "az vesse az első követ..." ! Van mit fejlődni morális szinten nekünk is, nem kell Amerikáig szaladni .
Lehet elemezni az okokat, a miérteket, de ha ez oda vezet, hogy hibás az áldozat, az nagyon veszélyes, hisz felmentést ad... a szörnyű tettre!
@tivoli: 10:46 Mindenféle nemzet zászlajának nyilvános elégetése Mo.-n bűncselekmény !
hetöndöe
@tivoli: Az már megtörtént,nem is egyszer.
darwin
A fehér ember mint rassz,ki fog halni rövid időn belül.Mert nem alkalmas a védekezésre,az összefogásra.Megtámadják egy sértő szóért,leölik a saját országában,saját fővárosában olyan barbárok,akiket befogadott,etetett.És még a saját fajtája vakarja a fejét,hogy hát megsértettük a vallásukat,megérdemeltük,hogy disznó módra leöljenek bennünket.Legalább lojálisak lennének a saját fajtájuk iránt,ha már az összefogásra képtelenek.
wagabund
az evolúció az embert megajándékozta a felejtéssel(is)
...már én sem emléxem, amikor a Kuwaiti válság kitört, akkor itt előkerült egy-két alvó ügynök..az egyik egy riportban elmondta, az a feladata, hogy vízműveket robbantson, vezetékes vizet tegyen ihatatlanná... itt.. nem ám ott, ahonnan küldték. Senki nem sejtette a környzetében, mire van kiképezve.. olyan becsületes kinézete volt...
szerencsére erre az epizódra már nem emléxünk...talán nem is igaz.

ja, grátiszban még azt is elmondta, hogy a robbanóanyag összetevőit háztartási boltban, kertészetben, és benzinkútnál szerzi be... aztán otthon kikeveri(ahogy oktatták)

persze ez sem igaz..
szandokan
@mate03: Igen, a törvényeik elborzasztják a normálisan gondolkozó embereket, de ez ellen nincs mit tenni. Az Iszlám mesze van tőlünk, de csak amíg nem piszkáljuk őket.
gödörben
@darwin: Majd kinyílik a szemük remélhetőleg és megteszik a szükséges lépéseket a saját védelmükre.
darwin
@gödörben: Védekezésre a gondolkodásmódjuk miatt képtelenek.Kihalnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.