Magyar betegségnek, kommunizmusból itt maradt relfexnek nevezte Orbán Viktor miniszterelnök azt a felvetést, hogy Angela Merkel német kancellár a hétfői látogatásán kritizálná őt.

"Hogy fordulhat elő, hogy egy ugyanazon közösséghez tartozó ország kritizálja a másikat? Hogy nézne ki, ha egymásra kritikus megjegyzéseket tennénk?"- reagált Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című adásában arra a kérdésre, számít-e személyes kritikára Angela Merkeltől.

A miniszterelnök szerint már a felvetés is olyan, hogy valahonnan örökölhettünk, mert magunktól nem lehetünk ilyen buták. "Ez csak a revolverlogikára jellemző, ez a műfaj nem létezik" – jelentette ki, hozzátéve: ha az ellenzék azt gondolja, hogy kívülről le lehet váltani a kormányt, az az alkalmatlanság és a gyengeség jele.

Orbán Viktor úgy látja, a kétoldalú kapcsolatokban nincs probléma, azokat javarészt az európai ügyek teszik ki, Európa ugyanakkor tele van problémákkal. Baráti és stratégiai együttműködés van Németország és Magyarország között – mondta a miniszterelnök. Szerinte a német üzletembereknek sem kritikáik vannak Magyarországgal szemben, hanem a pénzüket és az érdeküket védik. De ahol ez összeegyeztethető a magyar érdekekkel, ott megállapodásra kell törekedni.

Az interjúban Orbán a bevándorlókkal is foglalkozott: megismétele, hogy nincs érv amellett, miért kellene beengedni hazánkba más kultúrából, más civilizációból érkező emberek tömegeit. Ezt a jelenséget a kormányfő megélhetési bevándorlásnak nevezte.

Azzal kapcsolatosan, hogy a KSH adatai szerint nőtt a foglalkoztatottság és csökkent a munkanélküliség,a miniszterelnök úgy foglalt állást, ha ez valaminek köszönhető, akkor annak, hogyha a segély a munka között lehet választani, akkor a magyar ember a munkát választja. "Ez régi, erős és előnyös mentaláitása a mi hazánknak" – mondta. A magyaroknak ez a természetesen életösztöne javítja a munkanélküliségi mutatókat – így fejezte be az interjút Orbán Viktor.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

perfekt
Orbán mester--a kritika hiánya,nem segíti elő,sem az egyén,sem pedig a társadalom haladását..A te zavaros felfogásodban, szitokszónak számít ,és addig nem lenne baj,amíg saját magad éled így az életedet,de egy nemzet sokasága nem erre tette voksát.Nem ártana neked,egy jó nagy népi atyai pofon-talán nem késő.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
@Papuska1: Pápuska!

Az a helyzet hogy a csuti bugrist nem a magyarok választották meg hanem az agymosott hülyék. Gondolom ön is.
bakegya
Kritizálni?-egyenesen seggbe rúgni-azt érdemli a ránktelepített rokonjaival.strómanjaival együtt-a harmadik világháűború előkészítője ez a hazug cölöp-teknős a bandájával együtt.
qxy
@Papuska1: Megalázó? Amit Orbán tesz az a megalázó. Kiknek megy jobban az országban? Kik a kedvezményezettek? Kik nyernek azon hogy az ország ebben a helyzetben van?
Na,? és ki mer ellene tenni?? Magyarországon?
SENKI. Ha nem tud és nem is akar senkii semmit tenni AZ IGAZSÁGÉRT, akkor valakinek meg kell tenni és hogy joga van e Muttinak??? Mennyi pénzzel kellene Orbánnak el számolnia amit az Eutól kapott? Na és ténylegesen mennyiről is tudna??? Na és ki is adta neki?? Hadd szóljak már bele abban amit én támogatok én pénzelek és az erre szánt pénz nincs meg. és ki akar lépni ebből a közösségből?? Várjunk már ... előbb jobb volna akkor vissza adni a kölcsönt majd tiszta lappal folytatni és nyithat keletre. Vagy majd a nép kifizeti? a milliomosok által lenyúlt pénzt az Eunak?
Ja, Magyarország miniszter elnöke?
Neki akkor az a dolga csak hogy a Fideszeseknek tele legyen a zsebe,Főleg neki, Mindenki gazdagodjon a többi Magyar meg le van szarva.Nem tudom hogy jó látom e , de nem igen sokan vannak akik Istenítik Viktort.
Papuska1
@qxy: Nem értem mit vesz el Orbán és kitől? Mit ad neki az Eu? Az UNIÓ pontos elszámolást kér és kap minden fillérről. Ami háborgást én hallok, az arról szól, hogy a rendszerváltás után nagyot kaszálók pénzét igyekszik visszavenni Orbán és a saját hátterét erősíti ebből. Tényleg nem értem, hogy min háborog! Nem hagyta Orbán végrehajtani a 25%-os nyugdíj és közalkalmazotti bér csökkentést, amit a görögökkel végrehajtattak, nem volt hajlandó megemelni a személyi jövedelemadót, amit szintén követeltek. Vissza vette a külföldi álcégektől az oda átcsempészett nyugdíjbefizetést, ami a mi magyarországi nyugdíjasaink ellátását veszélyeztette. Ezért haragszik rá annyira? Nem ajándékoz pénzt az ingyenélőknek, de aki dolgozik, az kaphat. Ez a baj? Azoknak is pénzt kéne adni, akik nem dolgoznak? Ez lenne igazságos? Némileg elkezdte kiegyenlíteni a vidéki és a Pesti jövedelemviszonyokat, juttatásokat. Talán több jut egy kicsit a falunak, vidéki városnak. DE ott 6,5 millióan élnek, Pesten pedig 1,5 millióan. Ez nem igazságos? Mi az ami igazságtalan? Írja már le végre? Hogy kicsit többet juttat a szülőfalujának? Ha maga falusi lenne értené. Pestiként nem is fogja! Valaki, aki a falujából kikerül, és nem segíti jobban azt a vidékiek szerint áruló! Ezt értik félre! Nem tudom mit akarnak? Az egész ország legyen Pest és gondolkodjon mindenki Pestiül? Hát nem! Mi itt 8,5 millióan vagyunk, és nem Budapest diktál nekünk!
teuton
Ktritizálta, már csak azértis! Ki ez a beképzelt diktátorka, aki elöre megmondja, mit szabad neki mondani?! Ez csak az ö diktatúrájában müködik a nyaloncokkal, a médiatörvényekkel, Kúriával és TEK-kel a háta mögött, de nem Európában!!!
qxy
@Papuska1: Legyen igazad. mert ezek nagy dolgok. Igazán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.