Magyar betegségnek, kommunizmusból itt maradt relfexnek nevezte Orbán Viktor miniszterelnök azt a felvetést, hogy Angela Merkel német kancellár a hétfői látogatásán kritizálná őt.

"Hogy fordulhat elő, hogy egy ugyanazon közösséghez tartozó ország kritizálja a másikat? Hogy nézne ki, ha egymásra kritikus megjegyzéseket tennénk?"- reagált Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című adásában arra a kérdésre, számít-e személyes kritikára Angela Merkeltől.

A miniszterelnök szerint már a felvetés is olyan, hogy valahonnan örökölhettünk, mert magunktól nem lehetünk ilyen buták. "Ez csak a revolverlogikára jellemző, ez a műfaj nem létezik" – jelentette ki, hozzátéve: ha az ellenzék azt gondolja, hogy kívülről le lehet váltani a kormányt, az az alkalmatlanság és a gyengeség jele.

Orbán Viktor úgy látja, a kétoldalú kapcsolatokban nincs probléma, azokat javarészt az európai ügyek teszik ki, Európa ugyanakkor tele van problémákkal. Baráti és stratégiai együttműködés van Németország és Magyarország között – mondta a miniszterelnök. Szerinte a német üzletembereknek sem kritikáik vannak Magyarországgal szemben, hanem a pénzüket és az érdeküket védik. De ahol ez összeegyeztethető a magyar érdekekkel, ott megállapodásra kell törekedni.

Az interjúban Orbán a bevándorlókkal is foglalkozott: megismétele, hogy nincs érv amellett, miért kellene beengedni hazánkba más kultúrából, más civilizációból érkező emberek tömegeit. Ezt a jelenséget a kormányfő megélhetési bevándorlásnak nevezte.

Azzal kapcsolatosan, hogy a KSH adatai szerint nőtt a foglalkoztatottság és csökkent a munkanélküliség,a miniszterelnök úgy foglalt állást, ha ez valaminek köszönhető, akkor annak, hogyha a segély a munka között lehet választani, akkor a magyar ember a munkát választja. "Ez régi, erős és előnyös mentaláitása a mi hazánknak" – mondta. A magyaroknak ez a természetesen életösztöne javítja a munkanélküliségi mutatókat – így fejezte be az interjút Orbán Viktor.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

perfekt
Orbán mester--a kritika hiánya,nem segíti elő,sem az egyén,sem pedig a társadalom haladását..A te zavaros felfogásodban, szitokszónak számít ,és addig nem lenne baj,amíg saját magad éled így az életedet,de egy nemzet sokasága nem erre tette voksát.Nem ártana neked,egy jó nagy népi atyai pofon-talán nem késő.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kukac50
Azért jön,hogy kritizáljon,megmondja Orbánnak,hogy forduljon meg a lovon, mert fordítva ül rajta,meg szart sem ér a a seggét szagolja.
miazavalami
@Verőce: Most akkor azírt nem mert Orbán fatökű Merkel + nem?
papa.49
Helyre is fogja tenni a hazugovicsot ,,emberesen,,...
perfekt
Orbán mester--a kritika hiánya,nem segíti elő,sem az egyén,sem pedig a társadalom haladását..A te zavaros felfogásodban, szitokszónak számít ,és addig nem lenne baj,amíg saját magad éled így az életedet,de egy nemzet sokasága nem erre tette voksát.Nem ártana neked,egy jó nagy népi atyai pofon-talán nem késő.
oncogito
Persze, hogy Orbánt nem lehet kritizálni. Csak Orbán kritizálhatja Merkeléket.
Ez nyilvánvaló.
silber13
@perfekt: De bizony késő, ezen a 9 farkú macska cirógatása sem segítene.
magyarbakancs
Szerinted mint átlagembernek milyen előnye van abból ha jön a Német kancellár.?
Szerintem semmi, Orbánt hatalmából csak egy nemzetközi korrupciós botrány,vagy a nép harag mozdíthatja el.
A többi meg fikció és találgatás.
Hofipisti
"... a német üzletembereknek sem kritikáik vannak Magyarországgal szemben, hanem a pénzüket és az érdeküket védik." Ha az érdekeimet kell védeni, akkor azzal szemben, akivel szemben védekeznem kell, kritikus vagyok. Ez egy nagyon nehéz gondolati kör!
"... a magyar ember a munkát választja. "Ez régi, erős és előnyös mentaláitása a mi hazánknak" Volt már a Szeretett Vezetőnek a politikán kívül - ami bizony csak vezéri gondolatok szolganépnek való kinyilatkoztatásából, ill. szotyizásból áll - olyan "mentalitás-ingere", hogy netán munkát vállaljon?
perfekt
@silber13: Szia.Azt gondolom hogy a változtatásnak nincs határideje,amikor megtesszük,akkor,haladhatunk tovább.Véletlenre dolgokat bízni, Te is tudod nem lehet,mert annak nincs logikája,csak szándéka."Pártmentesen" is lehetnek az emberek dühösek-és nem csak 12.en!
silber13
Osztán mér tilos Merkel naccságának a veked szembeni kritika? Na erre mondj vaamit more! Csak azt a kritikát mi sosem fogjuk megismerni, mert a csillagokat is le fogod hazudni az égről! Biza, ezt csinálod sok év óta bibas!
BANDITA1
Van még valaki, aki beveszi ezt a dumát? Attól, hogy valamit folyamatosan ismétel ez kis tolvaj, az még hazugság marad. BANDITA.
73
Mi van viktorka,tele a gatya?ui;ez még belefér a cenzúrába propeller?
volvós
Az a dagadt müsorvezetö maca pullóverben,
sálban is röhögögörcsben szenved...
Nem csodálom !!
Tibor43
Nem Őt fogja kritizálni,hanem a tetteit...
dömdödöm
Nemrég az EP-ben még azt mondta hogy csoda lenne ha nem lenének kritikák és viták mert
ez teljesen normális az eu-n belül . Minden ország rendelkezéseit vizsgálják és kritizálják .
bakegya
Hát nagymunkára vállalkozna ,ha azzal a szándékkal jönne ,hogy eltakarítsa AZ ORBÁN-FIDESS-KDP minden mocskát-ez a feladat Putyinra vár,és ezt anélkül fogja megtenni,hogy orbánkutyagumit megkérdezné egyáltalán...egyéb-iránt minek okán jönne ide,ÉS MOST!!!
orogordog
@dömdödöm: Orbán nem emlékszik, vagy nem akar emlékezni.
nevemnick
Ez az ember (?) soha nem tanulja meg, hogy nem volt kommunizmus? Vagy ha volt, akkor egy imperialistától (Soros) miért volt pofája elfogadni a tanulmányi támogatást? Rövideszű, agyalágyult mint az anyósom...
troppauerhumer
Merkel nem fogja megfedni Orbánt,nem lesz nyomásgyakorlás,német kancellárként nem dolga a magyar demokrácia torzulásait igazítgatni. A német gazdaságot érő károk enyhítése viszont nagyon is dolga. Tehát pont azt fogja tenni, amit tennie kell.
Merkelnek nem feladata, hogy bennünket magyarokat bárhol is képviseljen. (Orbánnak és diplomatáinak kéne képviselnie az érdekeinket.)
A büdös életbe nem lesz olyan, hogy egy német kancellár tök egyenlően viszonyuljon egy német és egy magyar érdekszférához. Naivitás is ilyenről ábrándozni.
Hogy hogyan hangzik németül a következő:
NE HIGGY NEKI, ORBÁN HAZUDIK!
Valahogy így:"Glauben Sie Orbán nicht, er lügt!"
Tisztelt Merkel asszony ,arra kérem legalább ne finanszírozzák az Önök adófizetői pénzéből azt ,hogy itt a csukott szemük előtt épül a demokrácia ellen újra a Horthy fasizmus,te szórakozhatsz a német cégekkel meg a különadóval, de levonjuk az EU-s pénzekből. Jegeljük a maradékot, szólunk pár jó szót Svájcba és más német nyelvterületű országokban és megfojtunk úgy hogy az oroszok sem szednek ki a szärból.
Ez nem nyomásgyakorlás, ez tényközlés. Paraszttal így kell bánni.
Azért Orbán csak a méretét tekintve Napóleon, egy hadsereg nincs mögötte. És ha Napóleont megoldották, megoldják Orbánt is.
És ez így van rendjén, mindenféle elmebeteg neofasiszta nem glasszálhat Európában.
A lényeg:
Igenis helyénvaló az ellenzéktől, ha markánsan megmutatja Merkelnek: van itt egy másik Magyarország is, mely másként gondolkodik mint Orbán! Kell az a február eleji tüntetés és lesz is hatása. Orbán nem tetszeleghet a népe által imádott és feltétel nélkül tisztelt nagy vezetőjeként. Ám az is igaz: önmagában ez a demonstráció nem fogja befolyásolni Merkel útját. Pontosan meghatározott tervvel érkezik, adott ügyeket fog felhozni. Ennyi!
mekkelek
Ez a Mari néninek meg Józsi bácsinak szólt akik a Kossuth rádiót hallgatják és mindent elhisznek amit ez a jóravaló ember mond.
brutus
@Hofipisti: A "KÖZMUNKAROL" beszel nyilvan, azt meg azert "vallaljak" a zemberek, mert különben nem kapnak meg a nekik jaro segelyt...ez ZSAROLAS !!
brutus
@BANDITA1: NAGY tolvaj !! Nagyon nagy sajnos...
qxy
Nem e?? Most beszéltem ' Muttival. Ki is rugathatja, fel is mentheti, Börtönbe is teheti. Mennyi Eus pénzt is nyúlt le??? Ja tatám ezért fizetni kell.

A világ leg befolyásoltsággal bíró embere.Kissé több szava van mint egy Felcsúti csököttnek.Aki ezt tette az országgal. Hányan is mentek ki külföldre? mert ugye mindent meg teremtett . Magának.
brutus
@troppauerhumer: Merkel KIZAROLAG a nemet cegeket szolgalja ki, ill. az erdekeiket kepviseli, sajnos !!! EGY BAB.
Strassnoff Ignác
"Hogy fordulhat elő, hogy egy ugyanazon közösséghez tartozó ország kritizálja a másikat? Hogy nézne ki, ha egymásra kritikus megjegyzéseket tennénk?"
Úristen...
Mondja mindezt egy bolsevik trágya, akinek az élete 5 éve abból áll, hogy útszéli hangon mocskolja az összes európai államot.
A lényeg, hogy nem hazudik...
Dr. Felipe
Angela Merkel

A világ legbefolyásosabb nője. Kitűnően beszél oroszul és angolul. Egy társas bérház harmadik emeletén él férjével puritán körülmények között. Nem szereti a luxust és nem urizál. Szóval semmi stadion a kertben csak egy szerény kis nyaraló ahol pihenni szokott.

Hát szóval ő igenis kritizálhatja a csuti bugrist, sőt még le is haraphatja a fejét, a bugris akkor sem szólhat semmit.
Linna
Naná! Ugyan ki ez a nő, hogy egy magyar romakirályt akárcsak megszóljon...?
Primitív, bugris Orbán! Nem veszi észre, hogy szinte az egész világ utál ránézni is?
Linna
Már a c..ókat is ki kellett volna üldözni!
Linna
Na, ellentmondok magamnak: igaza van Orbánnak. A hölgy, Angela Merkel tud viselkedni, ő egy úrinő és kitűnő politikus, ezért tényleg nem fog nekiesni Viktorunknak, aki úgy látszik, már előre be van sz..va!
lajospapa
Mért kritizálná! Kétharmados többségű kormányfőt, akit az átverhető nép választott meg, nem megszálló hatalom katonáinak árnyékában, hogyan kritizálna? Ő annál okosabb. Az hogy a népről mit gondol, az más.
Desischado
Teljes mértékben osztom Linna véleményét. Nem tudom ez a csuti rém ki a fenének képzeli magát, hogy az egyik legbefolyásosabb európai politikus ne bírálhatná. De neki szabad mindenkit mocskolni és hazudni ugye? Hogy nem sül le a bőr a képéről! Rendesen félhet a Kancellár asszonytól!
silber13
Már miért ne kritizálhatna, te kis csúti futóbolond! Miért ne? Éveken keresztül érvekkel etettek és logikával ostoroztak, mindhiába. Ideje hogy Merkel összevonja a szemöldökét!
mate03
@Dr. Felipe:Nem fogja kritizálni! Egyszerűen elmondja,Orbán úr! Nincs több dobása,vagy be áll a sorba,és elfogadja az Európai értékrendet,vagy repül mint a kismadár!
Papuska1
@brutus: Kedves Brutus, ez a dolga. Ő a német kancellár! Nem tudom mit képzelnek egyesek, mikor a buta és zavaros Orbán ellenes demagógiákat elhiszik. Soha semmilyen bizonyítékot nem láttak, vagy hallottak, de annyiszor mondják, biztos igaz! Ez a kommunizmus eszköztárából a karaktergyilkosság módszertana. Valakiről azt állítani, hogy kabátot lopott és sokszor ismételni! Elég ocsmány és mélyen buta, aki ennek bedől!
coyote3
Ha mégis megteszi indul a CÖF Berlinbe!!!
Papuska1
@qxy: Milyen megalázó a nézete! Magyarország miniszterelnökéről beszél! Miért lenne egy másik ország vezetője jogosult a magyarok első emberével szemben intézkedni? Nevetséges! Miért lenne több, egy másik ország vezetője, mint egy magyar? Nincs világhatalom, vagy világkormány, aki mindenki fölött áll, legfeljebb egy összeesküvés elmélet! Magyarul ír, itt él. Miért nézi le a saját nemzetét, és az országát is?
Papuska1
@Dr. Felipe: Nem szégyenli magát magyarként, a magyarok első emberét, a Magyar Nemzet választók által megválasztott vezetőjét egy elég buta német nő alá rendeli? Milyen magyar ember őn? vagy nem is magyar? Akkor milyen?
tivoli
@Papuska1: @Papuska1: Az a német nő annyira nem buta, de a többi stimmel!
Dr. Felipe
@Papuska1: Pápuska!

Az a helyzet hogy a csuti bugrist nem a magyarok választották meg hanem az agymosott hülyék. Gondolom ön is.
bakegya
Kritizálni?-egyenesen seggbe rúgni-azt érdemli a ránktelepített rokonjaival.strómanjaival együtt-a harmadik világháűború előkészítője ez a hazug cölöp-teknős a bandájával együtt.
qxy
@Papuska1: Megalázó? Amit Orbán tesz az a megalázó. Kiknek megy jobban az országban? Kik a kedvezményezettek? Kik nyernek azon hogy az ország ebben a helyzetben van?
Na,? és ki mer ellene tenni?? Magyarországon?
SENKI. Ha nem tud és nem is akar senkii semmit tenni AZ IGAZSÁGÉRT, akkor valakinek meg kell tenni és hogy joga van e Muttinak??? Mennyi pénzzel kellene Orbánnak el számolnia amit az Eutól kapott? Na és ténylegesen mennyiről is tudna??? Na és ki is adta neki?? Hadd szóljak már bele abban amit én támogatok én pénzelek és az erre szánt pénz nincs meg. és ki akar lépni ebből a közösségből?? Várjunk már ... előbb jobb volna akkor vissza adni a kölcsönt majd tiszta lappal folytatni és nyithat keletre. Vagy majd a nép kifizeti? a milliomosok által lenyúlt pénzt az Eunak?
Ja, Magyarország miniszter elnöke?
Neki akkor az a dolga csak hogy a Fideszeseknek tele legyen a zsebe,Főleg neki, Mindenki gazdagodjon a többi Magyar meg le van szarva.Nem tudom hogy jó látom e , de nem igen sokan vannak akik Istenítik Viktort.
Papuska1
@qxy: Nem értem mit vesz el Orbán és kitől? Mit ad neki az Eu? Az UNIÓ pontos elszámolást kér és kap minden fillérről. Ami háborgást én hallok, az arról szól, hogy a rendszerváltás után nagyot kaszálók pénzét igyekszik visszavenni Orbán és a saját hátterét erősíti ebből. Tényleg nem értem, hogy min háborog! Nem hagyta Orbán végrehajtani a 25%-os nyugdíj és közalkalmazotti bér csökkentést, amit a görögökkel végrehajtattak, nem volt hajlandó megemelni a személyi jövedelemadót, amit szintén követeltek. Vissza vette a külföldi álcégektől az oda átcsempészett nyugdíjbefizetést, ami a mi magyarországi nyugdíjasaink ellátását veszélyeztette. Ezért haragszik rá annyira? Nem ajándékoz pénzt az ingyenélőknek, de aki dolgozik, az kaphat. Ez a baj? Azoknak is pénzt kéne adni, akik nem dolgoznak? Ez lenne igazságos? Némileg elkezdte kiegyenlíteni a vidéki és a Pesti jövedelemviszonyokat, juttatásokat. Talán több jut egy kicsit a falunak, vidéki városnak. DE ott 6,5 millióan élnek, Pesten pedig 1,5 millióan. Ez nem igazságos? Mi az ami igazságtalan? Írja már le végre? Hogy kicsit többet juttat a szülőfalujának? Ha maga falusi lenne értené. Pestiként nem is fogja! Valaki, aki a falujából kikerül, és nem segíti jobban azt a vidékiek szerint áruló! Ezt értik félre! Nem tudom mit akarnak? Az egész ország legyen Pest és gondolkodjon mindenki Pestiül? Hát nem! Mi itt 8,5 millióan vagyunk, és nem Budapest diktál nekünk!
teuton
Ktritizálta, már csak azértis! Ki ez a beképzelt diktátorka, aki elöre megmondja, mit szabad neki mondani?! Ez csak az ö diktatúrájában müködik a nyaloncokkal, a médiatörvényekkel, Kúriával és TEK-kel a háta mögött, de nem Európában!!!
qxy
@Papuska1: Legyen igazad. mert ezek nagy dolgok. Igazán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok