Nagyon durva interjút adott a Népszavának Simicska Lajos, oligarcha, Orbán Viktor egykori jóbarátja.

"Totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány valóban bevezeti az RTL-lel való békülés jegyében az ötszázalékos reklámadót" – mondta a médiatulajdonos, akinek jelenleg érdekeltségébe tartozik a Hír TV, a Magyar Nemzet, a Metropol, a Class FM és a Heti Válasz.

A megdöbbentő nyilatkozat előzménye, hogy Lázár János több ízben is tárgyalt az RTL Klub német tulajdonosaival arról, hogy a tavaly bevezetett, az RTL Klubot 40 százalékban sújtó, utóbb 50 százalékosra emelt adó a jövőben 5 százalékra mérséklődik.

A döntés, ami a korábban 40 százalékos adóval sújtott RTL-nek jó, a magyar média maradékának, így Simicska érdekeltségeinek is rossz lehet, hiszen ezek egy részének a törvény jelenlegi állapotában egyáltalán nem kellene reklámadót fizetnie.

Konkrétan a Lázár által megszellőztetett, 5 százalékos adóval az RTL terhe 4 milliárdról 1,2 milliárd alá csökken, de a keletkező deficitet a többi magyarországi kis médiacég fizet majd meg.

Simicska a Népszava szerint most azt mondta, hogy "az ötszázalékos reklámadó kormányzati terve újabb támadás a demokrácia ellen".

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vizual
Én úgy gondolom ez figyelemelterelés. Mint az adó is az RTL klubnak. A kezüket figyeljük. Mert ezeket a meséket én legalábbis nem veszem be. Éppen az internetet bízták erre a buta Tomikára . Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy Orbán nagyon kicsesz velünk. Nem tanulhatunk, nem gyógyulhatunk, nem dolgozhatunk, nem élehetünk normális életet, és most elveszik, minimum megszigorítják a netet. Készültek rá már régebben is és nemrég emiatt tüntettünk is. Semmit nem ér.
Ugy vagyunk mint Spartacus rabszolgái. De ugye akkor úgy is kellene
cselekednünk.?
Mert nem szeretném ha egy új Néró, felgyújtaná az országot. És a Várból nyaldosná izgalmában a szája szélét és forgatná kéjesen a nyelvét, élvezetében, hogy ég az ország.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Kíváncsian várom hogy a Viktor Szopkin mit fog lépni a Talicskás Simlicska ellen! lesz e bátorsága szembemenni vele???
1magyar
@tivoli: Bocs, elírtam nem fizetett arányaiban, mélyen alatta.
rosalinda57
Simicska a durva beszólása ellenére is rájött arra, hogy ténylegesen a demokráciát rombolja le a fideszes társaság. Ezt csak most érzi igazán. Eddig ugyanezt tették a kisemberekkel, de még nem csaltak, loptak eleget.
Desischado
@Senara: Igazad van, de nekem akkor egy szemét! Neki is köszönhető, hogy orbánnak ekkora a hatalma! És ha kapná a koncot, semmi baja nem lenne! Gerinctelen alak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.