Nagyon durva interjút adott a Népszavának Simicska Lajos, oligarcha, Orbán Viktor egykori jóbarátja.

"Totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány valóban bevezeti az RTL-lel való békülés jegyében az ötszázalékos reklámadót" – mondta a médiatulajdonos, akinek jelenleg érdekeltségébe tartozik a Hír TV, a Magyar Nemzet, a Metropol, a Class FM és a Heti Válasz.

A megdöbbentő nyilatkozat előzménye, hogy Lázár János több ízben is tárgyalt az RTL Klub német tulajdonosaival arról, hogy a tavaly bevezetett, az RTL Klubot 40 százalékban sújtó, utóbb 50 százalékosra emelt adó a jövőben 5 százalékra mérséklődik.

A döntés, ami a korábban 40 százalékos adóval sújtott RTL-nek jó, a magyar média maradékának, így Simicska érdekeltségeinek is rossz lehet, hiszen ezek egy részének a törvény jelenlegi állapotában egyáltalán nem kellene reklámadót fizetnie.

Konkrétan a Lázár által megszellőztetett, 5 százalékos adóval az RTL terhe 4 milliárdról 1,2 milliárd alá csökken, de a keletkező deficitet a többi magyarországi kis médiacég fizet majd meg.

Simicska a Népszava szerint most azt mondta, hogy "az ötszázalékos reklámadó kormányzati terve újabb támadás a demokrácia ellen".

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vizual
Én úgy gondolom ez figyelemelterelés. Mint az adó is az RTL klubnak. A kezüket figyeljük. Mert ezeket a meséket én legalábbis nem veszem be. Éppen az internetet bízták erre a buta Tomikára . Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy Orbán nagyon kicsesz velünk. Nem tanulhatunk, nem gyógyulhatunk, nem dolgozhatunk, nem élehetünk normális életet, és most elveszik, minimum megszigorítják a netet. Készültek rá már régebben is és nemrég emiatt tüntettünk is. Semmit nem ér.
Ugy vagyunk mint Spartacus rabszolgái. De ugye akkor úgy is kellene
cselekednünk.?
Mert nem szeretném ha egy új Néró, felgyújtaná az országot. És a Várból nyaldosná izgalmában a szája szélét és forgatná kéjesen a nyelvét, élvezetében, hogy ég az ország.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
soljanka
Ó szegény! Rögtön nekiállt félteni a demokráciát, amint neki is fizetnie kell.
Amikor kapta a milliárdos megrendeléseket akkor nem kiabált.
lampa laz
A demokrácia szétverésében rendesen kivette ez is a részét, most meg, hogy a haver lexarja megsértődik.
papa.49
Az egész csak a ,,cirkusz a népnek,,...
bakegya
JAJ, a végén még a MÉSZÁROS-TIBORC -GARANCSI-DEMJÁN AGYA UTÁN SZABADON gatyára lesz vetkőztetve?,,,,,,DDD
coyote3
Na innen látszik, hogy a költségvetésből mennyire hiányzik a lé...
Vizual
Én úgy gondolom ez figyelemelterelés. Mint az adó is az RTL klubnak. A kezüket figyeljük. Mert ezeket a meséket én legalábbis nem veszem be. Éppen az internetet bízták erre a buta Tomikára . Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy Orbán nagyon kicsesz velünk. Nem tanulhatunk, nem gyógyulhatunk, nem dolgozhatunk, nem élehetünk normális életet, és most elveszik, minimum megszigorítják a netet. Készültek rá már régebben is és nemrég emiatt tüntettünk is. Semmit nem ér.
Ugy vagyunk mint Spartacus rabszolgái. De ugye akkor úgy is kellene
cselekednünk.?
Mert nem szeretném ha egy új Néró, felgyújtaná az országot. És a Várból nyaldosná izgalmában a szája szélét és forgatná kéjesen a nyelvét, élvezetében, hogy ég az ország.
troppauerhumer
Érdekes a felismerés, eddig Ő finanszírozta kellő hatékonysággal a demokrácia szétverését!Most nekiállt félteni a demokráciát ...besírock,a kisgömböc
Ennél az embernél csak addig van demokrácia ,amíg a megszorítások valamilyen formában nem érintik Az ingyenes lehetőségek ,eddig nemigazán zavarták
Faljátok fel egymást...
nemjoezigy
Van még mit szétverni demokrácia címen ebben az országban?
Itt már csak látszat demokrácia van a külföld fele, a gazdagok érdekében.
Ott ahol az egyeseknél meglevő (holt) pénzvagyon akkora mint nálunk, ekkora szegénységgel szemben ott nem lehet demokráciáról beszélni.
Ennél -az ideológiát leszámítva- a magyar szocializmus is közelebb volt a demokráciához.
Most több mindent lehet, mint régen, de nem jut rá a lakosság több mint felének.
A létfenntartásra nem jut elég bevétel.
Oda fejődött ez az orbáni-simicska-lázár-balogh-mészáros-csányi-pintér- rogán-kósa-demján-széles-stb- és a többi a NÉP elszegényedésén meggazdagodott által épített demokrácia.
hogy Charles Dickens által megírt állapotokba leledzik az ország lakosságának egy növekvő része.
human
Két keselyű küzd értünk, azaz a közpénzekért. Undorító.
Senara
A fiuk már jobban állnak (anyagilag) ezért bárkinek neki mennek. Legyen az Simicska Széles , Demján , Csányi .
Főlökött
Nálunk lehet többször utólag kijavítani vagyonnyilatkozatot, házat „növeszteni”, diplomadolgozatot lopni, hazaárulózni, majmozni, sikkasztani, besúgni, rasszista kijelentéseket tenni, fajgyűlölő vicceket megosztani, asszonyt verni, e-mailben fenyegetőzni, korrupció gyanúba keveredni, családokat tönkretenni – bármit. Úgysem történik semmi. Nem indul nyomozás, vizsgálat (vagy legfeljebb azok ellen, akik ezt nyilvánosságra hozták), nincs büntetés, felelősségre vonás, és főként nincs szégyenérzet.

Van viszont mellébeszélés, csúsztatás, terelés, hazudozás, visszatámadás, pereskedés. És mindenki marad a helyén. Olyan helyeken, ahol megbízható, feddhetetlen, erkölcsös embereknek kellene lenniük.

Nincs mit csodálkozni azon, hogy a feketegazdaság a magyar GDP 22 százalékára rúg. Fejétől bűzlik a hal.
Strong
Ami elgondolkodtató: Minden cég (kereskedelmi, szolgáltató, stb..) reklámozza magát valahol, valahogyan...
Ha új adónem lesz, akkor minden reklám ára emelkedik - ebből egyértelműsíthető, hogy megint minden ára emelkedik...
Vizual
Csak ide teszem a Wikiből, hogy tudjátok miről van szó. Mert ez az illiberalizmus csak a választások után jött elő:
"Az illiberális demokrácia (konzervatív demokrácia vagy irányított demokrácia, egyes értelmezésekben pszeudodemokrácia, részleges demokrácia, alacsony intenzitású demokrácia, üres demokrácia vagy hibrid rezsim) olyan kormányzati rendszer, melyben a választások ellenére a polgárok nem ismerhetik meg a kormányzati tevékenység jó részét a polgári szabadságjogok nagyfokú korlátozása miatt. Az illiberalizmus jellemzője a „fékek és ellensúlyok” rendszerének, a hatalmi ágak szétválasztásának hiánya, a civil társadalmi kontroll gyengesége. Az illiberalizmus olyan demokratikus társadalmi berendezkedést kínál, amely egy kormány választóinak többségi akaratát tekinti elsődlegesnek és nem óhajtja figyelembe venni a kisebbségi véleményt megfogalmazó polgárainak szándékait, az így kialakított centrális erőtérben zavartalanabbul és hatékonyabban tudja kormányozni az adott demokratikus jogállamot.["
Na ezért kevernek. mert demokrácia címén látjuk mit csinálnak. Közben meg magyarán egyfajta elnyomást kezdtek. És már nagyon benne vannak. Én egy enyhébb KHMER ( Kambodzsa) rendszernek tartom. Mert ugyan nem ölik meg ( még ) azt aki nem áll be nem fogja be a pofáját, de olvashattuk itt is, Még az önkormányzatokat is kicsinálják. A faluval együtt mert nem FIDESZES !
mariaberta
Most aztán elámulok, még hogy Simcska a Népszavának nyilatkozott???!!
hetöndöe
@troppauerhumer: ma, 07:54

Bejött.:-))))
miazavalami
Addig fog beszélni míg nyugdíjas német mercis helyett egy féltéglát kap, véletlenül a fejére...
tivoli
Az RTL 40, ill 50%-os adója az demokratikus.
Az összes Közgépes megbízás versenytársak nélkül az is demokratikus.
Ha ennek ellenkezője csípi Simicska szemét az nem antidemokratikus?
Vagy ha most demokráciáért kiállt, eddig miért nem tette? Valami baj van ennek a Lajosnak a fejében.
Desischado
Amíg mentek a zsíros megrendelések, amíg vastagra kereste magát, addig nem volt gond? Pfujj!
1magyar
@Desischado: Na meg amikor az egysávos adót bevezették az sem zavarta Simicskát csak az egysávos reklámadó.
Akkor lenne hiteles ha akkor is tiltakozott volna.
mate03
@troppauerhumer: Ha a Magyar pénz emberek összefognak Orbán ellen,amire minden esély meg van! Nem jósolok sok időt Orbán bukására!Ebben az országban a pénz diktál! De ez a pénz,többsége még nincs Orbánnál !A nagy vállalkozók, már többször beszóltak Viktornak! Most jön a leszámolás!Csúnya vége lesz ,de megvárom!
coyote3
mekkora igazság! "A lét határozza meg a tudatot" :)))))))))))))
tivoli
Az nem jutott eszébe egyikőtöknek se, hogy közvetve Simicska is lehet az általános elszegényedés háta mögött?

Ha Simicska és a hozzá hasonló nagyvállalkozók rendesen fizetnének adót minden tevékenységük után, a lakosságnak nem kéne még a légypiszok után is adóznia?
tivoli
@mate03: ma, 09:08
Nem tudni, hogy mi az igazság és mi lesz a vége, de nekem az jön le a mostani eseményekből, hogy Orbán azt szeretné ha Simicska is adózna. És Simicska ezt nagyon zokon veszi.
Senara
@Desischado: Amíg mentek a zsíros megrendelések, amíg vastagra kereste magát, addig nem volt gond? Pfujj! ..Nem a védelmébe mondom ! Abból a nagy részét betette a fideszes nagy kalapba , többit befektette pártunk és kormányunk segítségével jól fizető vállalkozásba . Csak a fiuk már nem lojálisak és tőle is sarcot szednének .Ezen bukott ki
1magyar
index.hu/chart/2015/02/06/simicska_orban_kozgep/@tivoli: Igazad van arányaiban Simicska kb. annyi adót fizetett mint egy minimálbéres.
tivoli
@Senara: ma, 09:57
Na, és neked most lesz vastagabb a vaj a kenyereden, vagy eddig volt az? Én amondó vagyok, üssék csak egymást ebből a bunyóból nem a lakosság fog rosszul kijönni. Remélem!
1magyar
Simicska a Népszava szerint most azt mondta, hogy "az ötszázalékos reklámadó kormányzati terve újabb támadás a demokrácia ellen".
Az egykulcsos szja mi???
Senara
@tivoli: Na, és neked most lesz vastagabb a vaj a kenyereden, vagy eddig volt az? Csipkelődésedet nem értem . :-) De a többit igen ... üssék egymást , de ennél rosszabb már nem legyen .
tivoli
@Senara: ma, 10:15
Odaírtam az időpontot, hogy mihez szóltam hozzá.
Teljesen úgy tűnik, hogy sajnálkozol felettük, holott tőled kárörvendést vártam volna :-))
De lehet, hogy valamit félreértettem, akkor bocsi.
tivoli
@1magyar: ma, 10:02
Ha arányaiban annyit fizetett, akkor nincs is probléma, csak szerintem ő messze alatta, mint elvárható lenne és volt néhány adómentes biznisze is, mint a mostani felhajtás is bizonyítja.

Amíg a nép fizet minden szír-szarért, az az igazi demokrácia. S ha már neki is kell, akkor az már nem is demokrácia. Sajátos értelmezés.
dr. prédikátor
Kíváncsian várom hogy a Viktor Szopkin mit fog lépni a Talicskás Simlicska ellen! lesz e bátorsága szembemenni vele???
1magyar
@tivoli: Bocs, elírtam nem fizetett arányaiban, mélyen alatta.
rosalinda57
Simicska a durva beszólása ellenére is rájött arra, hogy ténylegesen a demokráciát rombolja le a fideszes társaság. Ezt csak most érzi igazán. Eddig ugyanezt tették a kisemberekkel, de még nem csaltak, loptak eleget.
Desischado
@Senara: Igazad van, de nekem akkor egy szemét! Neki is köszönhető, hogy orbánnak ekkora a hatalma! És ha kapná a koncot, semmi baja nem lenne! Gerinctelen alak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.