A hvg.hu megbízható forrásból úgy értesült, Simicska Lajos azt kérte a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió munkatársaitól, hogy a médiumok mostantól személyesen magát Orbán Viktort kezdjék támadni.

Simicska Lajos csütörtöki nyilatkozata után péntek reggel az üzletember elmondta új elvárásait a főszerkesztőknek, akik ezután hirtelen döntöttek úgy, hogy az számukra vállalhatatlan, az orgánumok karaktere szempontjából pedig szerintük nem lett volna kivitelezhető.

Úgy tudják, Simicska Lajos azt kérte, magát Orbán Viktort kezdjék kritizálni, de ez volt az a pont, ami után "lelkiismereti okokra" hivatkozva a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió vezetői lemondtak a posztjaikról.

Maga Simicska a Népszabadságnak azt mondta, csak annyit kért, "ami egy tulajdonostól elvárható, hogy a lap és a televízió is maradjon független. Nem szólok bele sem a Magyar Nemzet, sem a Hír TV tartalmába." Az RTL Klubnak azt mondta, azért mondtak le az emberei, mert a reklámadó kapcsán kiéleződött a helyzet, és nem voltak hajlandóak Orbán Viktort és a kormányt bírálni.

Pénteken Simicska Lajos azt nyilatkozta, hátmbatámadásként élte meg a lemondásokat, mert bár Liszkay Gábor Magyar Nemzet-főszerkesztő és Hír TV-elnök elmondta neki, hogy le szeretne mondani, azt nem tudta, hogy a teljes menedzsment fel kíván állni. Mint mondta, szerinte Orbán Viktor, vagy környezete tehet erről.

A lemondás után a Magyar Nemzet főszerkesztőjének D. Horváth Gábort, ügyvezető elnökének Tóth Mariannát, a Hír TV elnökének saját magát, a Lánchíd Rádió főszerkesztőjének pedig Schlecht Csabát nevezte ki.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@levarosbukta: Az erkölcsi színvonaluk nem engedi, hogy Orbánról igazat írjanak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Félnek orbntól! De a sok hazugságot eddig hirdették! A simicska meg eltűrte! Most, hogy kiesett a pikszisből, hirtelen "megvilágosodott"?
Bercifiu
@human: Ezeknek a seggfejeknek honnan van erkölcsi alapjuk a lemondáshoz? A seggnyalás ment ezerrel, most a góré megtiltotta, hát keresnek egy másik budit.
tivoli
Nem tesznek ezek mást, csak egyik gazditól a másikhoz sietnek. Még hogy lelkiismeret?
Megmondták nekik, hogy vagy otthagyjátok ezt a gecit, vagy megnézhetitek magatokat. Ők meg átállnak a másik gecihez.
Fradigege
Itt lebuknak a seggnyalók. Nem védem a simicskát, de 2002 után az ő támogatásából élt a zsidesz, de ahhoz kellett a 2002 előtti mutyi beruházásokból összehordott milliárdok. Geeeeccccccííííííííííííííííííííí
human
@Bercifiu: Minden nézőpont kérdése. A légy számára a trágyadombhoz képest a szemétkupac 100 fogásos svédasztal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.