A Magyar Narancs mélyinterjút készített az oligarchával, aki sok dolgot tud Orbánról.

Simicska árulásnak nevezi azt, amit Liszkay és menedzsmentje tett. Szerinte olyan nincs, hogy valaki bejelenti a lemondását, majd azt egyből nyilvánosságra hozza és viszi a komplett bandát.  Ez számára vállalhatatlan. Azt, hogy a menedzsment Liszkayval tart, ő is csak a sajtóból tudta meg. Liszkay egyébként tulajdonosa volt a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Kft.-nek, de a mai napon Simicska érdekeltsége megvette tőle 100 millió forint körüli áron.

Simicska elmondta, maximálisan ellenzi azt a médiapolitikát, amit a kormány folytat, és ennek hónapok óta hangot is ad. Ahogy nagyon nem tetszik neki az sem, hogy oroszbarát külpolitikát folytat a kormány. Ő akkor nőtt fel, amikor itt Szovjetunió volt, és nincsenek jó emlékei a ruszkik magyarországi tevékenységéről.  Nem tud határozott különbséget tenni az akkori szovjetek és a mai oroszok politikai viselkedése között.

Arra a felvétesre, hogy azért haragszik Orbánra, mert kihagyta az oroszokkal kötött titkos gázbizniszből, ezt mondja:

Lehet, hogy ezen marhára meg fog lepődni: a világ nem csak üzletből áll. Én alapvetően – itt meg lehet, hogy hangosan nevetni is fog – értékek és elkötelezettségek mentén végzem a dolgomat. Nekem ezek fontosabbak adott esetben, mint az üzlet. Lehet, hogy a mai világban ez furcsán hangzik, de én ilyen vagyok. Tartozom annyival a hazámnak, a családomnak és magamnak, hogy csak olyat cselekszem, amit helyesnek tartok és olyanokkal üzletelek, akiket vállalható üzletpartnernek tekintek. Hiszi vagy sem: az én szövetkezésem Orbánnal abból indult ki, hogy le akartuk bontani a diktatúrát és a posztkommunista rendszert. Kiderült, hogy ez nem egy egyszerű dolog, ezen melózni kell. De az kurvára nem volt benne ebben a szövetkezésben, hogy felépítünk helyette egy másik diktatúrát. Ebben én nem vagyok partner.

Simicska korábban államférfinek képzelte Orbán, aki jót tehet az országnak, de csalódnia kellett. Kapcsolatuk a tavalyi választások után tört meg, mikor Orbán vázolta jövőbeli elképzeléseit, amik Simicskának nagyon nem tetszettek.

Orbánt egyébként 35 éve ismeri, sokat tud róla. Arra az újságírói felvetésre, hogy politikai kockázatot hordoz a kormányfőre nézve, azt mondta:

Na és, akkor mi van, lelőnek? (Nevet.) Bízzunk benne, hogy nem így lesz.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Sokat tudsz róla ?
Na arany apám éppen itt lenne az ideje, hogy kiterítsed a lapjaidat !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
feco fero
@vonotok: Gyurcsány egy dologban biztosan jobb, hiszen Ő képes volt lemondani minden hatalmáról, a Pártja és a Kormány érdekében. Igaz hogy kényszerből, de legalább lemondott!
A mostani miniszter elnökről ezt még álmomban sem merném gondolni! Ha csak meg nem fúrják belső barátai.
Simicskában pedig csak fenyegetőt látok, aki saját élete érdekében, soha nem fogja nyilvánosságra hozni, ami miatt akár önként is lemondásra sarkalná a nagy VEZÉRÜNKET!
1magyar
@feco fero: A saját élete már ennyivel sincs kibitosítva.
nusika
@Anna Mária: Most már érzékelik, hogy a lejtőn vannak! Szerintem, mások is menekülni probálnak a sülyedő hajóról. A lavina elindult...
spu00
Hajrá, Önöknek a 94-98. 2002-2010 közötti időszak hiányzik, de ne itt akarják ezt élvezni, próbálják meg máshol.
nezelodo
"spu00
Hajrá, Önöknek a 94-98. 2002-2010 közötti időszak hiányzik, de ne itt akarják ezt élvezni, próbálják meg máshol."

Van különbség az akkori rendszer, és a mostani között? tartok tőle van, de nem biztos, hogy Orbán javára...
nezelodo
nusika
Vigyázat, ezek használható tippnek veszik a hozzászólásod. Nem nehéz ám egy lavinával letakarítani azt a szánkópályát... Megteszik ezt a pálya kezelői is, hogy a spontán omlást megelőzzék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.