A magyar lakosság hatvan százaléka támogatná, ha Budapest megpályázná a nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésének jogát - derült ki a BOM a Magyar Sportért Alapítvány (BOM) megbízásából az Ipsos által egy hónapja elkészített, 1000 fős reprezentatív felmérésből.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
A sonda ipsos jó lenne, ha megnézné, milyen kérdezőbiztosokat alkalmaz!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
A sonda ipsos jó lenne, ha megnézné, milyen kérdezőbiztosokat alkalmaz!!!
Bercifiu
Talán a Szabolcsiak, meg a Borrsodiak is? Engem még soha nem kérdeztek meg, pedig volna véleményem.
Plágium Pali örömében becsókol a gecinek.
soljanka
@1magyar: Hát akkor az 1% gazdag és 59% hülye. Szépen nézünk ki...:)
Mondjuk látszik is, ahogy most állunk.
1magyar
@soljanka:Biztosan olyanokat kérdeztek meg akiknek legalább 500 ezer ft-os állásuk van, de ha elveszítik és havi 22 ezres segélyt kapnak majd megkérdezném utána őket.
Vagy a hitelből befektetőket és úgy mint az oroszoknál, a nép nyakába varrta Putyin, megvette az állam a semmire nem használatos befektetéseket.
Levendula
@m.macskosz: Ismerősöm is kérdezőbiztos. A munkahelyén mindig ugyanazokat "kérdezi meg"...
simmering73
Mert megkérdeztetek ezer seggnyalót? Ebből következik, hogy a többség támogatja az olimpiát? Agyhalottak.
simmering73
@simmering73: Én is kérdező biztos vagyok. Minden héten egyszer biztos megkérdezem a főnökömet, hogy nyolc év után végre lesz e fizetésemelés.
soljanka
@1magyar: Az a gondom az olimpiával, hogy piszok sok pénzbe kerül. És jó magyar szokás szerint ha profitál is valaki belőle, az csak a klán tagja lehet. Tehát a nagy magyar valóság népének csak elviszi a pénzét. Arról nem is beszélve, hogy élvezni sem tudná, hiszen a belépők megfizethetetlenek. Szóval adóforintok bele a gépezetbe, támogatások szintén, építkezések a klánnak, belépők a külföldieknek, meg az ingyenélőknek VIP-jegyként.
Amihez ezek hozzányúltak, az mind xarrá vált. Miért lenne az olimpiával másképp?
papa.49
Megint csak az a kérdés kifizeti a kutatást, ja a BOM, akkor már érthető az ,,eredmény,, aminek köze nincs a valósághoz!!!
eszegfu
Ennek a felmérésnek a 2/3-os igenlő eredménye, pontosan tükrözi a kormányon lévők 2/3-os többségét! Bizonyára itt is hasonlóan számoltak.
m.macskosz
@Levendula: Én voltam kérdezőbiztos pár hónapig, történetesen a Sonda Ipsosnak is dolgoztam, de akkor korrekt módszerek és többé-kevésbé korrekt kérdezőbiztosok voltak.
eszegfu
@m.macskosz: Készséggel elhiszem tapasztalataidat. Azt is belátom, hogy ezer embernél többet szinte lehetetlenség megkérdezni gyorsan, lényegre törően, majd utána feldolgozni és statisztikát csinálni ugy, hogy ez az eredmény még aktuális legyen. Kétségem azért van, mert pl. nem tudjuk milyen településen, az is lehet, hogy csak a főváros egyik kerületében történt, továbbá egy ezres mintavétel hogyan tükrözheti jól egy 8 mill. felnőtt lakosság véleményét.
kopeba
Normális ember nem támogatná , mert baromság még maga a gondolata is...
m.macskosz
@eszegfu: Nos, a közvélemény-kutatás szakma, sőt, tudomány. Kb. olyan, mint a statisztika. Sajnos, manapság épp úgy fenntartással kell fogadni, mint a "korrekt" MTI-t. Annak idején a főnököm mesélte, hogy látott egy kollégát, amint épp a villamoson töltötte ki a kérdőíveket... Ez sajnos előfordul, mint minden munkahelyen, ha lehetőség van rá, a gyors pénzszerzési lehetőség és a minimális erőbedobás, sokak számára vonzó... ...DE! Manapság az dívik, hogy telefonon tesznek fel kérdéseket, egy óra alatt még tisztességes módszerrel is fejenként 2-3 emberrel lehet interjút készíteni. 20-30 kérdező már 90, 8 órában 720, szóval nem irreális a dolog. A kérdések módja az, ami különféle eredményeket hozhat a klf.közvélemény-kutató cégek között. Példa, bár kicsit eltúlzott:
-- 10-es skálán hányasra értékeli Ön x, y,z-t?
Sorrend:
-első verzió: Kádár J., Göncz Á., Bajnai G...Orbán V., Lázár J., Simicska L.
-második verzió: Orbán, Lázár, Simicska, Bajnai, Göncz, Kádár...
Az emberkék, már a harmadiknál, negyediknél elbizonytalanodnak, jól döntöttek-e, de már nem visszakoznak. Sokat számít. Tisztességes kutatás esetén ezt lehet finomítani, az ún. rotálás módszerével. Ti.: kvázi ugyanazt a kérdést felteszik más sorrendben.
No, de ez épp úgy a válaszadók befolyásolása is lehet. No, itt kezdődik, hogy kiket is kérdeznek. Nem tudom, mostanában hogy működik a dolog, én még tényleg úgy dolgoztam, hogy adott volt egy cím, mondjuk Bp.XIII.Visegrádi u.1. No, abban a házban nem kérdezhettem, hanem a következő páratlan épületben, a földszint harmadik lakásában, sikeres interjú után két emelettel feljebb, sikertelen interjú esetén a következő lakásban, utána házból ki, három ház kihagy, köv.ház 2.emelet 4.lakás...szóval az igazi közv.-kutatás (és a korrekt munkavégzés) bizony tuti adatokat adhat. folyt.
m.macskosz
@m.macskosz: ...és akkor még ott volt a legnagyobb macera, hogy végre élő embert találtál a címen, szóba is állt veled, de nem 30-40 év közötti diplomás férfi, vagy 18-25 év közötti érettségizett nő, ill. 50 év fölötti 8 ált. isk.-i végzettséggel nem rendelkező hölgy az, akivel interjút készíthetnél...
Kicsit hosszú voltam, bocsi mindenkitől, de bevallom élveztem, hogy mennyi minden visszajött ezelőtt kb.16-18 évről. :)
Ja, egyszer még olyan is volt, amikor levonást kaptam a jövedelmemből,
mert nem mindegy, hogy Hewlett Packard vagy Hawlett Packard...
és tényleg nem is mindegy, de amikor az interjú alany alig várja, hogy elhúzz, nem könnyű szépen, olvashatóan és helyesen írni egy angolszász cégnevet.
(az mondjuk piackutatás volt, nem közvélemény)
eszegfu
@m.macskosz: Őszintén köszönöm, hogy leirtad ennek a menetét. Lehet, hogy manapság nincs igy, de vélelmezem: hasonló lehet. Érdekes is volt, mert nem gondoltam, hogy pl. már a kiválasztás is szinte véletlenszerü lehetett még "gyalogos" kérdezőként. A telefonos kérdezés pedig végképpen nem jutott eszembe. Mindig tanul az ember, akár ehhez hasonló "képzésen" is. Egy kicsit ki is kapcsolt ebből a nyavalyás politikából!
m.macskosz
@eszegfu: Mindent lehet tisztességesen is csinálni.
Sajnos másként is. Amikor én voltam kérdezőbiztos,
bizony külön emberek voltak, akik kontrollálták a tevékenységünket.
Kétlem, hogy a Századvég nevű pénzmosoda egy fikarcnyit is tisztességesen gyűjtene adatokat, ill.korrekt módon hozná azokat nyilvánosságra.
m.macskosz
@eszegfu: Ez vicces volt, bocs:
"gy kicsit ki is kapcsolt ebből a nyavalyás politikából!"

Ez nem más, mint vegytiszta politika.:)
eszegfu
@m.macskosz: Lehet, hogy ez is politika... de a hsz-d olvasásakor komolyan nem jutott eszembe egyetlen ganajturó bogár sem, csak a kérdezés technikáját igyekeztem megérteni.
m.macskosz
@eszegfu: Munkanélküli voltam, amikor ezt csináltam, tanulságos volt,
sokat tanultam belőle, elképesztő, milyen élethelyzetekkel találkozik az ember.
Az egy külön regény, miként rúgják ki a kérdezőbiztost ordenáré módon,
avagy kávé, tea, üdítő...
Ha rajtam múlna, az összes politikusi ambícióval kokettálót elküldeném,
és csak értékelhető adatokat fogadnék el! Lenne meglepi! :)
oncogito
Én nem hogy nem támogatom, egyenesen ellenzem.
m.macskosz
@oncogito: Én is. Ha lyukas a gatyám, nem veszek hitelbe gyémántgyűrűt.
Dr. Felipe
A BOM rendel, Ipsos teljesíti. Mertek volna más eredményt kihozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.