Mikor lesz magyar Podemos? Pénztelenség, a bal-jobb felállásból való kitörés képtelensége, passzivitás és túl erős egók akadályozzák, hogy a szerte Európán végigsöprő új, rendszerkritikus, elitkritikus (baloldali) pártformálódás nálunk is megszülje termékét. A partvonalon álló kezdeményezéseknek többek közt egy tőkeerős gazdasági háttéremberre is égető szükségük lenne.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
@miazavalami: olyan jobboldalra, ahol az állam nem atyaian gondoskodó, mindenbe beleszóló, hanem lehetőséget ad az embereknek a megélhetésre. Ahol a vállalkozás nem mutyi és ahol a piacgazdaság határozza meg a hogyant és nem a központi érdek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
@oncogito: régen a közösség példamutató emberei lettek vezetők akik valamiben jók voltak és bíztak bennük
ma aszerint választunk ki lop kevesebbet- ki hagy nekünk is egy kis koncot- ki hazudi jobban - ahogy mondani szokták fejétől bűzlik a hal
human
@oncogito: Csak tudod az emberek azért csalnak, mert a politikusoktól ezt látják és a törvények sokszor erre kényszerítik őket. És azért utáljuk egyre többen az idegeneket mert főleg mostanság ezt sugározzák a politikusok felénk. Az aljasságot fentről kapjuk a nyakunkba és így nem csoda, ha az egész társadalmat átitatja.
oncogito
@human: - messzemenően nem értek egyet. A tisztességes ember akkor is tisztességes, ha körülötte senki nem az.
human
@oncogito: Jómódú csalókat mindenki ismer a maga környezetében. De vannak jóhiszemű csalók is. A feketemunkás a 35 fokos fóliában is csaló. Persze bele van kényszerítve, de akkor is. A munkáltató tud munkát adni, de normális bért nem tud fizetni a terhek miatt, ezért zsebbe fizet, hogy legalább megélhessen az alkalmazottja. Ez a munkáltató is csaló.
human
@oncogito: Ha fentről indul a többség tisztességes lenne, akkor lent sem lenne szükség a csapdahelyzet miatt csalásra.
oncogito
@human: -
"Az ember nem azért tisztességes, mármint némely ember, mert az jó üzlet, hanem annak ellenére próbál tisztességes maradni, hogy tudja, rossz üzlet." (Popper Péter)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.