A felcsúti stadionnal, Simicska Lajossal és a Közgép közbeszerzéseivel szemléltették a Deutsche Welle riportjában, hogy korrupció szempontjából sokat romlott a helyzet Magyarországon az elmúlt időszakban. A német televízió beszámolójában emlékeztettek, hogy a korrupció ellen küzdő Transparency International 175-ös listáján Magyarország a 47. helyre csúszott vissza legutóbb.

A riportban bemutatták a felcsúti stadiont, amelyet Orbán Viktor szülőhelyén építettek, egyesek gyanúja szerint nem teljesen magántőkéből, hanem részben közpénzből is – ezt az Átlátszó.hu újságírója is megerősítette, aki elmondta, hogy a 4 milliárdos beruházás körülményei nem teljesen tiszták.

Szintén korrupciógyanús területként emlegetik a magyarországi infrastrukturális beruházásokat, amelyek jelentős részén uniós pénzből finanszírozzák, kiemelve: feltűnő, hogy a források jelentős része Orbán Viktor régi iskolatársa, Simicska Lajos cégéhez kerültek. A gyanú szerint a Közgép-elnök és néhány kiváltságos ember azért kaphat sok uniós forrást, mert a miniszterelnök ismerősei.

A riport szerint az EU-nál hallottak a lehetséges visszaélésekről, egyebek mellett az olyan civil szervezeteknek köszönhetően, mint a K-Monitor. Léderer Sándor, a K-Monitor munkatársa arról beszélt, hogy a miniszterelnökhöz és a kormánypárthoz közel álló személyek hatalmas összegű megbízásokat nyertek a közbeszerzéseken.

A Deutsche Welle megemlíti azt is, hogy a Transparency International  legutóbbi korrupciós felmérésben Magyarország a 47. helyre került, Costa Ricával együtt.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Felcsúti stadion? Rég volt már az. Azóta sokkal nagyobb kanállal tömik magukba a közpénzeket Orbánék.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
palika
Elharapózó korrupció? Már minden így működik Magyarországon, nincs olyan ami enélkül megy!!!
Aki Én
Azt a kérdést nem teszi fel a cikk végén, hogy a barom nép ezt meddig tűri még?
kkalman
Felcsút, Simicska, csak a jéghegy csúcsa. Mennyire meglepődnének a Deutsche Wellénél, ha kicsit jobban beleásnák magukat a korrupció magyarországi természetrajzába.
nezelodo
Nehezen eszmélnek ezek a nyugati újságírók, el kellene küldeni őket egy hályogkovácshoz, hogy tisztán lássanak.
Ma már egy falusi önkormányzat is csak akkor nyer akármilyen pályázatot, ha kistérségi kedvenc, visszaosztó kivitelező kapja azt a pár százezer Ft-ot, hogy érvényesüljön a dakota "versenysemlegesség".
samuel
A FIÚK már 1998-ban megkezdték a kisded játékukat az útépítések lenyulásában az akkori csókos Vegyépszer-és Betonutépítőn keresztűl.
Azóta profi színtre fejlesztették,dől a LÉ.
Hellcat
Elharapózó magyar korrupció??? Miből gondolják? Nem is értem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.