A felcsúti stadionnal, Simicska Lajossal és a Közgép közbeszerzéseivel szemléltették a Deutsche Welle riportjában, hogy korrupció szempontjából sokat romlott a helyzet Magyarországon az elmúlt időszakban. A német televízió beszámolójában emlékeztettek, hogy a korrupció ellen küzdő Transparency International 175-ös listáján Magyarország a 47. helyre csúszott vissza legutóbb.

A riportban bemutatták a felcsúti stadiont, amelyet Orbán Viktor szülőhelyén építettek, egyesek gyanúja szerint nem teljesen magántőkéből, hanem részben közpénzből is – ezt az Átlátszó.hu újságírója is megerősítette, aki elmondta, hogy a 4 milliárdos beruházás körülményei nem teljesen tiszták.

Szintén korrupciógyanús területként emlegetik a magyarországi infrastrukturális beruházásokat, amelyek jelentős részén uniós pénzből finanszírozzák, kiemelve: feltűnő, hogy a források jelentős része Orbán Viktor régi iskolatársa, Simicska Lajos cégéhez kerültek. A gyanú szerint a Közgép-elnök és néhány kiváltságos ember azért kaphat sok uniós forrást, mert a miniszterelnök ismerősei.

A riport szerint az EU-nál hallottak a lehetséges visszaélésekről, egyebek mellett az olyan civil szervezeteknek köszönhetően, mint a K-Monitor. Léderer Sándor, a K-Monitor munkatársa arról beszélt, hogy a miniszterelnökhöz és a kormánypárthoz közel álló személyek hatalmas összegű megbízásokat nyertek a közbeszerzéseken.

A Deutsche Welle megemlíti azt is, hogy a Transparency International  legutóbbi korrupciós felmérésben Magyarország a 47. helyre került, Costa Ricával együtt.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Felcsúti stadion? Rég volt már az. Azóta sokkal nagyobb kanállal tömik magukba a közpénzeket Orbánék.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Felcsúti stadion? Rég volt már az. Azóta sokkal nagyobb kanállal tömik magukba a közpénzeket Orbánék.
kamazuka
Ugyan már,csak helyet cseréltek a keresztapák!
Miután a KISZben kezdték politikai pályafutásaikat,s a nép egységét hírdetve a népvagyont osztogatva folytatják ámokfutásaikat nem a változás a lényeg számukra,hanem a hatalmi pozíció fenntartása.
Bár ,ma kapitalizmus van hivatalosan,ezzel ellentétben,még mindíg a szocializmus pribékjei hatalmaskodnak felettünk.
Nekem nem fáj.
Már úgy belejöttem a seggnyalásba,hogy ha nem szaros a szám ,nem is érzem jól magam.De hát ezért vagyok magyar.
Hofi is megmondta!
palika
Elharapózó korrupció? Már minden így működik Magyarországon, nincs olyan ami enélkül megy!!!
Aki Én
Azt a kérdést nem teszi fel a cikk végén, hogy a barom nép ezt meddig tűri még?
kkalman
Felcsút, Simicska, csak a jéghegy csúcsa. Mennyire meglepődnének a Deutsche Wellénél, ha kicsit jobban beleásnák magukat a korrupció magyarországi természetrajzába.
nezelodo
Nehezen eszmélnek ezek a nyugati újságírók, el kellene küldeni őket egy hályogkovácshoz, hogy tisztán lássanak.
Ma már egy falusi önkormányzat is csak akkor nyer akármilyen pályázatot, ha kistérségi kedvenc, visszaosztó kivitelező kapja azt a pár százezer Ft-ot, hogy érvényesüljön a dakota "versenysemlegesség".
samuel
A FIÚK már 1998-ban megkezdték a kisded játékukat az útépítések lenyulásában az akkori csókos Vegyépszer-és Betonutépítőn keresztűl.
Azóta profi színtre fejlesztették,dől a LÉ.
Hellcat
Elharapózó magyar korrupció??? Miből gondolják? Nem is értem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.