Nem alakul parlamenti vizsgálóbizottság az amerikai beutazási tilalom kivizsgálására, miután az igazságügyi bizottság – az országgyűlési törvényre hivatkozva – csütörtökön nem vette tárgysorozatba ellenzéki képviselők kezdeményezését. A testület felállítását kezdeményező független Fodor Gábor azzal indokolta javaslatát, hogy három hónapja nem lehet tisztán látni az ügyben, a magyar-amerikai diplomáciai kapcsolatok mélypontra jutottak, s belpolitikailag is fontos lenne a kérdés kivizsgálása. Egy paritásos bizottság pedig feltárhatná, hogy mit tett eddig a kormány, kik a kitiltottak, milyen pozícióban vannak.

Az MSZP-s Bárándy Gergely – aki frakciója nevében támogatásáról biztosította a javaslatot – úgy vélte: a beutazási tilalom interpellációkkal, azonnali kérdésekkel nem tisztázható, mert érdemi választ sosem kaptak.

A fideszes Budai Gyula úgy reagált: André Goodfriend korábbi amerikai ügyvivő semmilyen érdemi információt nem adott át a kormánynak, az egyetlen lehetséges fórumot pedig diplomáciai mentessége miatt megkerülte. Hozzátette: a volt ügyvivő meghívása nélkül semmi értelme a vizsgálóbizottságnak, márpedig őt hazarendelték. Az ellenzéki kezdeményezést remek politikai marketingfogásnak minősítette. Megjegyezte azt is: az ügy feltételezése szerint mélyebbre vezet és összefüggésben lehet azzal, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal komoly üzleti érdeksérelmet okozott két amerikai cégnek. Párttársa, Papcsák Ferenc azt kifogásolta, hogy noha több tucat példa volt korábban a két állam közötti büntetőügyekben a példás együttműködésre, a legfőbb ügyész most egyetlen kérdésére sem kapott választ.

Rubovszky György, a bizottság KDNP-s elnöke kijelentette: nem szeretné azt a "játékot" támogatni, ami Csehországban történt, miszerint politikai célt szolgált egy korrupciós vád, a kormányváltás után pedig tévedésnek nevezte azt az amerikai fél. Utalt arra is: André Goodfriend magatartása  az amerikaiak számára is tarthatatlan volt, valójában ezért hívták haza.

Válaszában Fodor Gábor arról beszélt: az ügyvivő távozása után is van olyan szereplő a nagykövetségen, aki minden információ birtokában van. Megjegyezte: miután az Egyesült Államok szerint megtörtént esetről van szó, a magyar kormány által hangoztatottakban kételkedik. A testület 2 szocialista igen és 6 kormánypárti nemmel utasította el a tárgysorozatba vételt, arra hivatkozva, hogy az országgyűlési törvény szerint a megfogalmazott kérdések interpellációk, azonnali kérdések során is tisztázhatók.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez a hallgatas maga a teljes beismeres: az osszes tobbi csusztatas: Goodfriendnek a vilagon semmi koze a kitiltasokhoz, azt akar John Smith vagy Steven Taylor is kozolhette volna az erintettekkel, ha akkor ok lettek volna az UGYVIVOK. Mert Goodfriendet NEM azert hivtak vissza, mert Amerika ingatta a fejet a magatartasa miatt, hanem egyszeruen lejart a mandatuma, es megtalaltak Ms Bell szemelyeben az uj amerikai magyar NAGYKOVETET. Ilyen egyszeru ez.

Elobb utobb ugyis minden hazugsag kiderul, es akkor sokkal rosszabb, mintha megtettek volna az ilyenkor elvarhato lepeseket...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
A. Goodfriendnek annyi köze volt a kitiltáshoz, mint postásnak az ajánlott leveled tartalmához!
coyote3
A végén kiderítik, hogy a Jóbarát tiltotta ki őket...
human
@bencemacska: Ez az. Röviden és tömören. De még ezt sem fogják megérteni, mert nem akarják.
Toby
Remélem mindenki számára világos ! A.G. (áldassék a neve mindörökké ! ) hazament és magával vitte az összes terhelő adatot és információt, mert csak magának gyűjtögette azokat, ergo: ezek hiányában sajna semmilyen tényalapja sem lenne egy tökös vizsgálatnak .
Az meg nem érdekes, hogy már korábban is ajánlottak segítséget a jenkik a korrpució felszámolásához !
Szóval qrwa nagy kő esett le a kitiltottak mellkasáról...a süket, nulla-magyarázat szerint !
Hellcat
Goodfriend nem nyilatkozta azt véletlenül, hogy a kormány már rég tudja kik a kitiltottak? Akkor minek ehhez Goodfriend?
Hofipisti
Budai megint hozta a primitív, buta formáját. Remélem, hogy mielőbb feláll az ő ügyeit vizsgáló bizottság (nem a görögdinnye-marketingre gondolok!).
Az öreg főkeresztény - bízom benne - hasonló sorsra jut. El kell énkelnie mejd aballadát az V. kerületi ingatlanok értékeléséről, majd eladásáról.
Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok! És ki volt a többi öt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.