Újabb 2,25 milliárd forintnyi társasági adó vándorolt Felcsútra, ahol újabb focipályákra, biztonsági rendszerre, buszra és traktorra költik a pénzeket – írja a Figyelő.

Két fűtött, nagyméretű pályáról van szó. A Figyelő mindezt a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak (FUNA) még decemberben az MLSZ-nek megküldött tervei alapján írja, amelyben összesen 3,11 milliárd forintnyi beruházásról írtak, amelyhez 2,25 milliárd társasági adó (TAO) támogatást kértek. Az MLSZ megítélte a támogatást az új beruházásokra.

A felcsúti alapítvány a két fűtött pálya mellett egy traktort és egy buszt is be kíván szerezni, bővíteni akarja a fociakadémiát, illetve a már felépült Pancho Aréna biztonsági rendszerét is fejlesztené.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Az lenne a legjobb, ha a falut eldózerolnák, a Mészáros és Orbán vityillók kivételével és oda is pályákat építenének! Elmebetegek gyülevész hordája!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Mire nyugdíjba megy, focipápa akar lenni!
És ehhez biztosítani kell a teljes kényelmet.
Ha nem mennek szurkolók a meccsekre, majd a busszal begyűjtik őket, mint anno a "málenykij robotra"!
silber13
Az lenne a legjobb, ha a falut eldózerolnák, a Mészáros és Orbán vityillók kivételével és oda is pályákat építenének! Elmebetegek gyülevész hordája!!
Hellcat
Csak tudnám minek!!! MINEK!!! Fizessék a fidesz szavazók baszki...
papa.49
@Hellcat: Nem mi mind közösen fizetjük a hazugovics ,,szórakozását,, és még jó hogy nem kell hozzá tapsolni is, bár szerintem nem sokára az is kötelező lesz!!!
Hellcat
@papa.49: Én nem fogok asszimilálódni...Öregapám sem fogadta el a pártkönyvet...
papa.49
@Hellcat: Én sem. A kádári rendszerben a családom a ,,megtűrt,, kategóriába volt, éreztük minden hátrányát, most vén fejjel nem fogom megváltoztatni a nézeteimet!!!
nezelodo
Valamelyik alfélfényesítő nyilatkozta, hogy a stadion is egészségügyi létesítmény. Hajlok arra, hogy elismerjem, sem nem gazdasági, sem politikai, sem sport kérdés ez a felcsúti építési láz, hanem pusztán egy megoldhatatlannak látszó egészségügyi probléma.
keresztapa
Csak egyetértéssel kellene lenni a falu várossá történő fejlesztéséhez, ez az a intézkedések folyamata, ami biztosítja a falú fejlődését, lehetőséget ad a háttérbe nyomot emberek emberré válásához. Tudomásul kell venni ennek a város központú vezető személyeknek, hogy falun is emberek élnek, és nekik is van joguk, sport létesítményekhez, nem csak a városban lakóknak. Akik ez ellen ágálnak azok a falun élőket sajnálják le, mert csak ők az emberek akik a városban ének, nekik kell minden szórakozási lehetőséget biztosítani a falvak rovására. Ezeket az embereket kellene a falura telepíteni, egy kis falusi élet kóstolására. Felcsút a falvak büszkesége, az egyedüli a Puskás név tovább vitelére, amely név világelismerésre emelte a magyar labdarúgást.
bundi
@bencemacska: focipápa...? És vénségére nővé operáltatja magát mint maradona?
bencemacska
@bundi: ma, 11:47

Minél később következik be a visszavonulása, annál hülyébb lesz!!!
Ami késik, nem múlik!!-:)))
nezelodo
"bundi
@bencemacska: focipápa...? És vénségére nővé operáltatja magát mint maradona?"

Jaj, neeee!!! A végén még szülni is fog??
bundi
@keresztapa: hát te sem leszel betegebb ...ez még bayernek is becsületére vált volna...ilyen eposzt megereszteni erről a 3.5 milliárdos agymenésről...miközben bevásárló kocsiban kell hordozni a csecsemőket pénzhiány miatt...na ez szép...vagy csak félrwértettem amit szerettél volna közölni...
eszegfu
A felcsutiaknak bizonyára ugy hiányzik, mint egy falat kenyér ez az ujabb 2 stadion.
Csak ugy...723 db lakás, 1841 lélekszám, 22,02 négyzetkilométer az egész falu, egy stadion 22.000 négyzetméter, stadion befogadó képessége 3 ezer fő, ja meg a kisvasut. Van itt hely bőven! A felcsutiak is szórakozhatnak, eldönthetik majd: egyik este ide, a másik este a másikba... és igy tovább. Ezzel párhuzamosan pedig az önkormányzatokra lőcsölik a szociális segélyek kifizetését! Igen tisztelt fideszes sporttársak, rajongók! Szerintetek jól van ez igy?!
colibri
Még mindig nem elég? Meddig mehet ez még így tovább??? Mindenki látja, hogy a foci se megy jobban, az embereket se érdekli jobban, akkor meg minek ennyi tengersok pénzt beleölni egy őrűlt kedvtelésébe?
human
Ez az Orbán tényleg nem normális. Már annak is örülni kell, hogy nem a sífutás a kedvence. Ez képes lenne nyáron is havas sípályát csinálni Felcsútra.
eszegfu
@human: Te igen-igen "elvetemedett" vagy!
human
@eszegfu: Túl sokszor mondtam már, hogy ezt azért csak nem merik megcsinálni. És merik.
bakegya
Na ez tényleg G...már a köbön-ennek alapján igazán sajnálom,de SIKERESENszétrúghatta volna már valaki azt az abberált agyát ennek a felcsuti maradonának!
human
@eszegfu: Olvastad nyanya001 fenti linkjét? Na ezt sem hittem volna, de van képük hozzá. Minta más falu nem is lenne a világon.
keresztapa
@bundi: Nos inkább leszek beteg felfogással, de emberi, mint betegség nélkül agykárosodott felfogású, egysíkú csak önmagát ismerő személyé válni. A valóság az van, nem tetszés kérdése, csak a valóság ismeretéhez valóság érzettel is kell rendelkezni! Ezt az nem tudja érzékelni, felfogni, aki saját magánál előbbre valókat nem ismer, önimádó, igazság felismerésére alkalmatlan, közösségre káros viselkedésű, gyűlölködést gerjesztő személy,
eszegfu
@human: Igen olvastam... a Déli esetleges bezárásáról már van egy csomó comment egy másik hirnél. Figyeld csak meg Felcsuton még vidámpark, állatkert, élménypark és még sok-sok minden lesz! Büdösbogarak!
silber13
@nyanya001: Átmentem kacsába Nyanyuska. Vagyis hogy ezt olvasva hápogok
eszegfu
@human: Hasonlókat én csak gondoltam. Mostanság azt mondják a klf. elemzők, hogy a Fidesz már "elment a falig", tehát nincs tovább... nem a rossz nyavalyát! Már a falon is megtanultak járni! Mindent lehet... nekik!
csetere
@keresztapa: A faluban élők meg éhen halnak!
eszegfu
@keresztapa: Abban igazad van, hogy a falun lévő embereknek is meg kell adni mindazokat, amit egy városban élő embernek! Ne legyenek hátrányban! Nyilván elkerülte a figyelmedet: Felcsutban 723 lakás van, 1841 ember él és már van egy 3000 főt befogadó stadionjuk. Miért kell még kettő? Azzal is 100 %-san egyetértünk, hogy Puskásnak állitottak ezzel egy emléket. De az nem ejt gondolkodóba, hogy 50(!!) éve még mindig az "aranycsapatra" emlékezünk? (Ugyan megérdemlik!) De ennyi év alatt nem tudtak összehozni még egy fele ilyen "ütős" csapatot? Nekem leginkább a mértékkel, ill. a mértéktelenséggel van bajom. M.o. 3145 település van (Bp-t és a nagyvárosokat is beleszámitva), ebből 506 település 2000 fő alatti lélekszámmal, nem lehetne ezek közül mármelyik 2-t "felhuzni" legalább? Végezetül: sajnos semmilyen forrásban nem találtam, de mintha Felcsut nem lenne csatornázva (szennyviz elvezetés), ami ugye fontosabb lenne, mint az ujabb 2 station megépitése. Én ezeket látom.
keresztapa
@nyanya001: Felcsút a világörökségévé vált ezt jó lesz tudni evvel élni, mert a másik ilyen kiemelt világörökségé váló faluk Jász- Nagykun-Szolnok megyében lévő már kerékpár úttal összekötő falvak Nagykörű- Kőtelek- Tiszasüly van tervbe véve természetvédelmi területként a falusi turizmus fejlesztése elsődleges prioritást élvezve. Vízi kikötők a Tiszán Szolnoktól - Tiszasülyig kiemelt horgászási lehetőséggel. Élednek a falvak kiknek nem jó ez?
Senara
@keresztapa: Az igazat írtad le ...Ezt az nem tudja érzékelni, felfogni, aki saját magánál előbbre valókat nem ismer, önimádó, igazság felismerésére alkalmatlan, közösségre káros viselkedésű, gyűlölködést gerjesztő személy, ... minden szavad igaz pontosan ráillik ORBÁN VIKTORRA és kiszolgálóikra . Jobban senki nem tudja megfogalmazni pártfőtitkár jellemét !
keresztapa
@eszegfu: Tökéletes a meglátásod a mértékkel és mértéktelenséggel, itt homokszem került a gépezetbe, mert elsődlegesnek kellet volna a közművesítésnek lenni, és utána felállítani a sorrendiséget a szükségesség, előbbre valóság, figyelembevételével de könnyebb a hibákat elkövetni, mint hiba nélkül megvalósítani dolgokat. Közművesítésre nem volt EU pályázat kiírva. Az arany csapatra való emlékezésben igazad van. azoknak volt akaratuk játékszeretetük, magatartásukba csibészség, de mindent felül múlt a játék szeretetük. az is igaz, hogy sport és játék szeretete nélkül, selejt játékosokkal nem lehet színvonalas játékot elérni. Viszont lehet nagyon sok jól megfizetett játékost dumával, teljesítmény nélkül fizetési jegyzéken sztárolni!
Boszi27
@keresztapa: Talán meg kellene kérdezni a falun élő embereket, hogy mire lenne szükségük! Ahol rossz a közlekedés, nincs Posta, orvosi rendelő, esetleg csak mozgó bolt van, ott nem valószínű, hogy sportcsarnok, vagy focipálya után vágyakoznának az emberek. Amennyiben kizárólag Felcsútról beszéltél, akkor ott is jut már minden lakosra, beleértve a csecsemőket és aggastyánokat is,- minimum 3 férőhely!
keresztapa
@Senara: Örömmel vettem, hogy felismerted azt a személyt,személyeket, akit nem neveztem meg, de rájuk gondoltam.
keresztapa
@Boszi27: Saját szemszögedből neked teljes mértékben igazad van csak az EU pályázatok kiírása Posta, orvosi rendelőre, lettek volna ki írva akkor azok épültek volna. De az is lehetséges, hogy nem csak Felcsúton hanem ott is ahol még nincs.
eszegfu
@keresztapa: Nagyjából ugyanazt látjuk... De Te nem adod fel! Tényleg nem kötekedésből... az nem homokszem, hanem már kő: ha nincs csatorna, akkor ugyan már NE épitsenek több stadiont oda. Az meg ÉGBEKIÁLTÓ BÜN, hogy Mészáros L. végigcsatornázta Bp-tet és Pest m. településeit jó pénzért, ha jól emlékszem "megérdemelt" utolsó évi osztaléka 800 MFt volt, és annyit nem tesz meg üzletemberként, polgármesterként, de akár magánszemélyként is megmozduljon?! Ez lenne az igazi felemelkedéshez vezető ut! Szomoru, hogy most még Te is azt irod "nem volt EU pályázat kiirva". Már ne haragudj, de a fingot is az EU segitse ki?!
Nem hasraütés-szerüen mondom: nem több ezer köbméter szennyvizhez kellene
tisztitót épiteni, csupán a 2 ezer fő alatti településhez egy bio szennyviztisztitó is elég lenne, ahol a halak, a növényzet, stb végezné a "munkát". Tudod ez még kevesebbe is kerülne, mint az egyik stadion. Sőt vélelmezem, hogy a családok által a rendszeres "pöceszállitás" diját is ehhez fel lehetett volna használni. Ha Te ilyen apró homokszem bekerülésekkel csinálnád a saját háztartásodat és nem tudnád pontosan a dolgok fontossági sorrendjét, abba nagyon bele lehet bukhat az egész családod. Te egyedül döntesz jól, vagy rosszul, de a kormánynak 1001 lehetősége van igazi szakembereket felkérni ehhez. Igy nemhogy kő, de még homokszem sem kerülhet a gépezetbe. Engedelmeddel...most már "lapozok", mert tele van a szervezetem a hülyeségeikkel.
human
@keresztapa: Azt szögezzük le, hogy a pályázatokat a kormány írja ki és nem az EU. Az EU csak annyit mond, hogy ezt a keretet az egészségügyre vagy turizmusra vagy egészségügyre kell költeni. Arról már nem tehet, ha a kormány semmitmondó tanulmányokra ír ki pályázatot és ablakon kidobott pénz lesz az EU forrásból.
nyanya001
@keresztapa: Papi ne írkálj butaságokat !
propeller.hu/sport/3070670-negy-honap-tonkrement-240-millios-csodafu#v1283312
Az én lakóhelyemen is van sportlétesítmény, de van európai szintű központi egészségügyi intézmény, új, iskolák, és óvodák épültek, na nem sorolom...
papa.49
Végezetül meg kell jegyezni NEM EU FORRÁSBÓL ÉPÜL, HANEM A TÁRSASÁGI ADÓBÓL, na itt van a prücök, az NEM ERRE VALÓ, hogy egy-két emberszerű sejthalmaz hagymázos álmait megvalósíthassa belőle, itt van az eb elhantolva...
bundi
444.hu/2015/03/05/sajatjakent-adja-oda-a-kormany-a-600-millios-eu-forrast-a-felcsuti-kisvasutra/
Minekbabba a faluba kisvasút is...2000-7000 fős napi forgalimmal...
: gondolom ezt a szépbhitvallást gyakorlid amikor fröcsögve cigányozol...legalább is ha jól emlékszem nem fogod vissza magad...felebaráti szeretetből...
Aprópopó...
Dr. Felipe
Lopó traktort? Csak most már a milliárdokat lopják vele. Eszméletlen hogy mit mer megengedni magának ez a csuti putris. Ilyet még Ceausescu elvtárs sem mert megengedni magának pedig ő is géniusznak képzelte magát.
keresztapa
@nyanya001: Akkor ti szerencsések vagytok, nem kell füstölögni. @human: A fába is van görcs, nem kell mindenbe belekeverni ami nem belevaló, a pályázatokhoz talán Stancinénje biztosítja a forrást, a pályázat megvan határozva az EU által, hogy mire lehet kiírni, de a kötözködő mindezt nem akarja tudni. Ennek ez a lényege. @papa.49: Azt várhatod, hogy társasági adóból épüljön a létesítmény, azért vannak olyan szép látvány nélküli építmények, épülnének csak, de nem épülnek, bár csak épülhetnének,
lenne propi kifogás tömkelegivel, lehet, hogy azért nem is épül..
Boszi27
@keresztapa: ma, 15:41-re Társasági adóról van szó, és nem EU-pályázatról. Már minden tanyaközpontban lesz egy stadion, a csecsemőket meg Tescós szatyorban hurcolásszák a szülészeten... Vicc.. Mentőkre viszont tényleg van EU-s pénz, csak mégsem szerezték be a gépkocsikat. Ha Te egyetértesz ezzel az értékrenddel, akkor nincs is miről beszélnünk...
Knapp75
@keresztapa: Nyugtass meg, hogy már délelőtt inni kezdtél és nem józanul véded ezt is!
Mi a fene köze van privát sportlétesítmények fejlesztésének a turizmushoz, meg a falu fellendítéséhez?
Ha a stadionba nem megy ki a kutya sem, az edzőpályák kit fognak vonzani?

Esetleg tudnál mondani olyan falut, ahol jobb helyen lenne a pénz?

Azt az apróságot se feledjük, hogy a stadion is azon a telken épült közpénzből, amelyet Orbán 50 évre ingyen adott használatba a Puskás Akadémiának.
Tényleg sajnálom, aki képes itt a falu érdekeiről, meg utánpótlásról vagy egyáltalán sportról pofázni.
nyanya001
@keresztapa: Aranyoskám ! Ez az ország nem csak az én lakóhelyemből áll !
Kórházakat zárnak be, 4,5 millió ember él a létminimum alatt !
De nem is fárasztom maga, látom téged semmi sem zavar !
Toby
Ki a f@*m volt ez a Pancsó, 48-as, 56-os harczos, esetleg bakonyi betyár, vagy felcsúti partizán, netalántán az orbán-maffia valamelyik purdéjának a cigányneve ?
keresztapa
@Boszi27: A társasági adót 2015 január 1-től bevezetett új konstrukció,adó felajánlás eltérő módon biztosít lehetőséget a társasági ADÓ ALANYOK számára
a sport és kultúra támogatására. Felajánlást az alábbi kezdeményezett célokra lehet ajánlani.
Filmalkotás támogatására, Előadó - művészeti szervezet támogatására, Látvány- csapatsport támogatásra. Látványsportok. - Labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda, jégkorong, és a legújabb a röplabda. Építmények nem szerepelnek a támogatottaknál, csak szervezetek! Remélhetőleg így már érthető! Az EU határozza meg, hogy mire lehet pályázatot kiírni. Hátha így jobban érthető minden kötözködő nem értő számára!
papa.49
@Toby: Ez volt a hazaáruló, katonaszökevény Puskás neve Spanyolországban, jó focizni valóban tudott,nem is akárhogy, bár a maiak a tizedét tudnák, nem lennénk a világranglistán a 40-50. helyen...
human
@bundi: Minek a kis faluba kisvasút 2000 fő feletti forgalommal kalkulálva? Ugyanez volt a kérdés a 3000 fős stadionról az 1500 fős faluba. Orbán válaszolt rá. Azt mondta, hogy nem a nézőknek építették a stadiont. Megdönthetetlen érvelés. Tök logikus. A szem meg nem azért van, hogy lássunk, hanem hogy mégis csak legyen valami az orrunk két oldalán. Ez is tök logikus.
csetere
@keresztapa: Akkor miért nem másik falukban építik fel, mivel valóban mindenkinek joga van hozzá???
csetere
@keresztapa: Ez egyszerűen felháborító! Akkor miért nem fizethet mindenki oda, ahova szeretne? Miért vannak kivételek? Miért kell a többi adózónak a közösbe fizetni, egyeseknek meg O.V. cezaromániájára?!
Dr. Felipe
Ilyen "kurva jó" hírek hallatán kíváncsi leszek mi lesz Tapolcán.
petike
@keresztapa: És tudod, hogy működik a támogatás?
A vállalkozónak van 20millió ft befizetendő adója. Elmegy a Faláb FChez, hogy megtámogatná őket. Ad 2 milliót füvesítésre. A Faláb FC a helyi földesúrtól beszerez 20 millióról számlát, amiért a földesúr kap 2 millát. A maradék 16 millán megosztozik a vállalkozó és a Faláb FC.
Ez a közpénz (társasági adó) kormányzati szintre emelt ellopása.
De csak tapsikolj ehhez a lopáshoz!
Boszi27
@keresztapa: ma, 20:15-re: Kevered a dolgokat. A TAO (társasági adó) Gazdasági társaságok fizetik az államkasszába, mint Te az SZJA-t Felajánlhatják meghatározott célokra egy részét, mint Te az adód 1%-át. Semmi köze ennek pályázatokhoz, az EU-nak is csak annyi, hogy az EU-s tagállamok adótörvényeinek és sok egyébnek kompatibilisnek kell lenni az EU-s irányelvekkel. Érdekes módon a TAÓ-t fizető cégek nagy része Felcsútot választotta...
Jankó123
Ez még jobban hiányzott, mint egy falat kenyér!
human
@keresztapa: Csak mer utálod az EU-t, nem kellene megvezetned az embereket.
Juhász István
Javaslatom : kellene fúrni Felcsúton, hátha feltörne a jó meleg termálviz, és máris felépülhetne rá egy vellnes - központ, szállodákkal. Utánna már középiskola is létesülhetne, mert sok család fog odaköltözni a jól fizető munkahelyek miatt. Persze, kell akkor már bevásárlóközpont is, több 200 m2. alatti területű boltból létrehozva. Innen már csak pár lépés lehetne, valamelyik minisztérium leköltöztetése az immár városi rangra emelt Felcsútra... csak ne jutna eszembe mindjárt egy bizonyos Stadler FC focicsapat neve, és az azt felépitő---- nem adományokból!!! --- vállalkozó esete...
micfild
@eszegfu: naaa... most miért vagy ilyen?? .:-Ö
Igenis kell a falusiaknak is szórakozás! Minden faluba stadiont KELL épiteni! Legalább akkorát mint a felcsúti! Nehogymár csak a vezér falujának legyen szórakozása!!! Micsoda megkülönböztetés ez? sőt.. mi több... minden alföldi tanya mellé épüljön legalább egy 3000főt befogadó stadion, és két kisvasút! EZ minimum kell az ország fejlődéséhez és a zemberek boldogságához!
Megmondták már Rómában is.. kenyeret és cirkuszt... jó.. az előbbit elhagyhatjuk...orbáncvezér szerint.
micfild
@eszegfu: A magyar mindig is a múlton rinyált. sosem nézte a jövőt!
Pedig lassan kihalnak azok akik valóban emlékezhetnek arra az aranycsapatra. de még rinyálunk rajta vagy 50 évig, mert orbánc tuti tervez még ennyi évre... és ha ő nem is.. majd a trónörökös.
herczeg0210
Lassan már ez gödör ahol Árpád megállt, egy hatalmas "fedett sportlétesítmény" lesz! Nem kéne már leállítani ezt a nemzeti g@cit?
keresztapa
@köhögő bolha: Ez még mindég kevés, azaz szépség tapasz a zsinagóga felújításához garantált milliárdokhoz viszonyítva.
bundi
@keresztapa: bocsi kicsit lemaradtam...tehát a befizetett adóból...amiből lehetne kórházra oktatásra ipari fejlesztésekre költeni...a kedves vezetőd...akinek most a saját nyelveddel mosod a féknyomos szennyesét...csakafoci...felkiáltással a saját strómanja zsebébe tol milliárdokat csak ezzel az egy megrendeléssel...az szerinted helyes és üdvözlendő...mert ugye ezt hogy csak a focira...lehet költeni ezt a visszaosztott közpénzt ezt nem az unió tette kötelezővé...ez a saját találmánya...és most mennyinél is tart az a fociakadémia amit arra a telekre építenek, ami hivatalosan az orbáné? (még ha kölcsönadta pár évre akkor is az övé lesz minden, ha lejár az idő, amit ráépítettek...közpénzből...)
pármilliárdból valami wellnes akadémia...semmit sem érő végzettséggel...ahol fociakadémikus szakácsokat parasztokat felszolgálókat képeznek pár milliárdért aréna egy olyan faluba ahol az átlagos nézőszám nem érte eddig el a 1000 főt...ami fura a falu 1700 fős lakossága szempontjából...és most pár milliárdért megint focipálya...
ezt hogy magyarázod meg...?
bundi
@keresztapa: tehát kedves nemzeti keresztpapi?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.