Felcsút polgármestere múltkor elfelejtett egy milliárd forintot beleírni a vagyonnyilatkozatába. Ám úgy tűnik, Mészáros Lőrinc még feledékenyebb, mint eddig gondolhattuk, ugyanis az Index kiderítette, egy orosz cég is kimaradt a vagyonbevallásából. Egy olyan orosz cég, amelynek Mészáros mellett a másik tulajdonosa a nemrégiben letartóztatott fideszes Kiss Szilárd.

Az Index hetek óta nyomozott Kiss Szilárd után, akinek a neve a tegnap kipattant Quaestor-botrányban is felmerült. Kiss a moszkvai nagykövetség mezőgazdasági attaséja volt, de a keleti gazdasági kapcsolatokért felelős miniszteri biztosa is egyben. A felszámolás alatt álló Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet körüli gyanús ügyletek miatt tartóztatták le.

Miközben az Index Kiss érdekeltségeit kutatta, rábukkantak egy cégre, amelyben Kiss Szilárd és Mészáros Lőrinc is tulajdonos, de ez nem szerepelt Orbán jó barátjának vagyonnyilatkozatában. A társaság ráadásul ugyanarra a címre van bejelentve, ahová a moszkvai magyar vízumközpont is. A vízumközpontot egyébként részben Kiss orosz származású felesége hozta létre és az a Quaestor üzemeltette, amely most óriási botrányba keveredett.

Az Index megkereste Mészárost is, aki először bár elismerte, hogy ismeri Kisst, de tagadta, hogy lenne vele közös cége. Ekkor az Index munkatársai mondták neki, hogy az orosz cégnyilvántartás adatai szerint igenis létezik egy közös cégük, és ott fekszik előttük a papír. Erre már Mészárosnak már eszébe jutott a cége, de azt mondta, nem tudta, hogy Kiss is tulajdonosa annak. Mészáros szerint ő csak 2013-ban volt tulajdonos a cégben, de csak néhány hónapig, és ma már nem is tulajdonos, mivel nem volt sikeres az üzlet. Arra viszont már nem tudott válaszolni, hogy akkor a cégadatok miért tüntetik őt fel még mindig tulajdonosnak. Csak annyit jegyzett meg:

Oroszországban sok minden előfordulhat.

Később azzal magyarázta, hogy miért maradt ki a cég a vagyonnyilatkozatából, hogy amikor azt ki kellett töltenie, már nem volt tulajdonos. De amikor még tulajdonos volt, Kiss nem volt a cégben, csak egy Ljugyisjeva Karina Alexandrovna nevű nő, akinek később Mészáros állítása szerint tovább adta a saját részesedését.

A kérdésre, hogy Mészáros egyáltalán miért akart Kissel üzletelni, azt felelte Felcsút polgármestere, hogy Kiss azt ígérte neki, elintézi, hogy a cég magyar szalonnával kereskedjen odakint, de ebből az üzletből aztán nem lett semmi.

Viszont mikor az Index aziránt érdeklődött, hogy honnan ismeri egyáltalán Mészáros a volt moszkvai attasét, ezt a választ kapták:

Fogalmam sincs, ki ajánlotta Szilárdot!

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
@Anna Mária: @Január: @m.macskosz:@nezelodo: @gibgab: MÉSZÁROS-ÉS MÉSZÁROS AKADÉMIKUSS-DDD
mate03
@Cicamama55: Ilyenkor hol vannak a (rugacs) féle narancs dalnokok?
szandokan
@mate03: Az a helyzet, hogy az ilyen esetekre mondtam, hogy nem lenne szabad megtörténnie. A Fidesz veszte éppen ez lesz, ez a mérhetetlen vagyongyarapodás, amit ráadásul teljesen nyilvánosan csinálnak, meg sem próbálják titkolni. Legalább odafigyelnének a saját dolgaikra, miközben az országot vezetik. Hiába vagyok Fidesz párti még mindig, nem értem, miért tűr meg Orbán ilyen senkiházi patkányokat, mint például ez a Mészáros.
Cicamama55
@mate03: Keményen dolgozó kisemberek, most dalolva dolgoznak, mert vasárnap végre hosszú évek óta először meg tudják látogatni a szüleiket! :))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.