Felcsút polgármestere múltkor elfelejtett egy milliárd forintot beleírni a vagyonnyilatkozatába. Ám úgy tűnik, Mészáros Lőrinc még feledékenyebb, mint eddig gondolhattuk, ugyanis az Index kiderítette, egy orosz cég is kimaradt a vagyonbevallásából. Egy olyan orosz cég, amelynek Mészáros mellett a másik tulajdonosa a nemrégiben letartóztatott fideszes Kiss Szilárd.

Az Index hetek óta nyomozott Kiss Szilárd után, akinek a neve a tegnap kipattant Quaestor-botrányban is felmerült. Kiss a moszkvai nagykövetség mezőgazdasági attaséja volt, de a keleti gazdasági kapcsolatokért felelős miniszteri biztosa is egyben. A felszámolás alatt álló Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet körüli gyanús ügyletek miatt tartóztatták le.

Miközben az Index Kiss érdekeltségeit kutatta, rábukkantak egy cégre, amelyben Kiss Szilárd és Mészáros Lőrinc is tulajdonos, de ez nem szerepelt Orbán jó barátjának vagyonnyilatkozatában. A társaság ráadásul ugyanarra a címre van bejelentve, ahová a moszkvai magyar vízumközpont is. A vízumközpontot egyébként részben Kiss orosz származású felesége hozta létre és az a Quaestor üzemeltette, amely most óriási botrányba keveredett.

Az Index megkereste Mészárost is, aki először bár elismerte, hogy ismeri Kisst, de tagadta, hogy lenne vele közös cége. Ekkor az Index munkatársai mondták neki, hogy az orosz cégnyilvántartás adatai szerint igenis létezik egy közös cégük, és ott fekszik előttük a papír. Erre már Mészárosnak már eszébe jutott a cége, de azt mondta, nem tudta, hogy Kiss is tulajdonosa annak. Mészáros szerint ő csak 2013-ban volt tulajdonos a cégben, de csak néhány hónapig, és ma már nem is tulajdonos, mivel nem volt sikeres az üzlet. Arra viszont már nem tudott válaszolni, hogy akkor a cégadatok miért tüntetik őt fel még mindig tulajdonosnak. Csak annyit jegyzett meg:

Oroszországban sok minden előfordulhat.

Később azzal magyarázta, hogy miért maradt ki a cég a vagyonnyilatkozatából, hogy amikor azt ki kellett töltenie, már nem volt tulajdonos. De amikor még tulajdonos volt, Kiss nem volt a cégben, csak egy Ljugyisjeva Karina Alexandrovna nevű nő, akinek később Mészáros állítása szerint tovább adta a saját részesedését.

A kérdésre, hogy Mészáros egyáltalán miért akart Kissel üzletelni, azt felelte Felcsút polgármestere, hogy Kiss azt ígérte neki, elintézi, hogy a cég magyar szalonnával kereskedjen odakint, de ebből az üzletből aztán nem lett semmi.

Viszont mikor az Index aziránt érdeklődött, hogy honnan ismeri egyáltalán Mészáros a volt moszkvai attasét, ezt a választ kapták:

Fogalmam sincs, ki ajánlotta Szilárdot!

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
soljanka
Megfogadtam, hogy nem beszélek csúnyán, mert az utóbbi időben nagyon elkanászodtam. Úgyhogy:
...
És még tíz sor ilyen.
Senara
Becsületesen dolgozó csuti szerelő belefutott a fránya internet csapdájába . Ő is kelet felé kacsingat bacon szalonna ügybe legalább is ezt mondta .
karma1
Nagyon rosszak vagytok! Ti talan buszkek lennetek egy bedutyizott uzlettarsra? Na ugye, lorincbarat most atment szegyellosbe, azert hagyta ki a Kis Szilardos bo'tot...:o))))
bundi
na most azon sem csodálkoznék...ha az orgoványiak lenyúlt pénze így vagy úgy kézen közön a lőrinc barát segítségével a nagy ember valami lappangó számlájára vándorolt volna...
perfekt
Öregkori elbutulás?---amennyiben igen--irány a zárt osztály ,ha nem nem-akkor a börtönbe kéretik beutalni.
volvós
Ez a csúti lörincke egyre amnéziásabb lesz,
jó lesz napi rendszerességgel elszámoltatni.
papa.49
Ha én nem vallok be tízezer Ft. bevételt a nav. elkezd baxogatni mindenféle vizsgálattal, de még szerencse hogy vannak olyan vállalkozók itthon akik akár milliárdokat is elfelejtenek, mégse piszkálja őket a nav. na persze ők a VÉDETT VADAK!!!
Don Quijote
Azért a maffia lassan de biztosan bukik...
nyanya001
Annyit szajrézott már, hogy nem győzi számon tartani ?
darwin
Elfelejtettem egy nyilatkozatot beküldeni a NAV-hoz,amit új cégnek kell,kérdezés nélkül 50000 Ft bünti.Pedig nem is pénzt kellett küldeni.
Szerintetek ezt az amnéziást mennyire büntetik?
Clavigo
@darwin: Ezt a felcsuti prosztót még ki is tüntetik.
aremy
nem kifelejtette hanem azt sem tudja hogy milyen cégeket alapít és tranzakciókat hajt végre az igazi tulaj ugye viktor.
lampa laz
@soljanka: csak a körülmények áldozata vagy
bencemacska
@zöldszem: ma, 09:50

Öt percig néztem-néztem mire leesett a tantusz!!!
De jooooóóóóó!
bencemacska
Hogy én miért nem tudok ilyen bakikat elkövetni?!-:))))
lampa laz
Hogy a francba tudná megjegyezni ez a szerencsétlen azt a sok céget amit a nevére kell vennie, amikor naponta több telefont kap a főnökétől, hogy újabb gyerek vagyis cég született.
Ettől függetlenül a navildikó aktivizálhatná magát ilyenkor is, ne csak a tisztességes állampolgárokat csesztessék.
bretagne
Kavintonnal próbálkozott már? Állítólag ez segít!
Tibor43
Nem felejtette ki a vagyonnyilatkozásából,csak "titkosította"...
eszegfu
Ha elvennének Mészárostól valami kis vagyonkát, talán észre sem venné?! Ugyebár nem tudja mi mindene van, tehát nem is hiányozna. Nem tudom másképpen értelmezi a vagyonnyilatkozatból "kifelejtett" dolgokra adott magyarázatait olvasva.
bakegya
Na és arra emlékszik mikor kapott építési engedélyt a Gellérthegy gyomrának szétbarmolására?-MERT HOGY A FÉL HEGY HÓNAPOK ÓTA LE VAN ZÁRVA ÉS MÁR BE IS BETONOZTA ODA A LEGÚJABB PALOTÁJÁT AZ IS BIZTOS.
m.macskosz
Még nem olvastam sem a cikket, sem a kommenteket, de mellbe vágott a hír:
ANNYI PÉNZE VAN, NEKI IS, MEG MEGŐRZÉSRE IS,
LÁM ALZHEIMER ELLEN
még sincs elegendő.
papa.49
A Lőrinc ,,barát,, számára sürgősen fel kell írni a Cavintont mert még egyszer haza se fog találni, mert ,,ELFELEJTETTE HOGY HOL LAKIK,,!!!
nemjoezigy
Ha ennyi hazudozás, tévesztés, elhallgatás, ami a vagyonnyilatkozatokban szerepel nem elég az ellenzéknek és a civileknek, hogy kikényszerítsük azt, hogy legyen már büntetőjogi felelősségvállalás a közszereplők és rokonaik, valamint családtagjaik a családtagjaik részéről is a vagyonnyilatkozatok tekintetében.
Lehetne: ami kimarad, attól elbúcsúzhat, az már nem az övé. + megnézni, hogy jogos-e a vagyonosodás, befizette e az adó tartalmat.
Akkor talán az ilyen "kicsiségek" sem történnének meg: www.agrarszektor.hu/agrarpenzugyek/egyeb/hihetetlen_pimaszsag_sajat_rokonainak_jatszott_ki_kozpenzeket.4668.html?utm_source=agrarszektor&utm_medium=email&utm_campaign=hirlevel
Egyébként jobb helyeken, amiket úgy hívnak, hogy demokrácia, ott már lemondtak volna vezetők! De nálunk csak többet nyúlnak le. Aztán a börtönből meg perelik az államot, hogy zsúfoltság van.
A hülye kormánynak meg nincs annyi esze, hogy megvédje a NÉPet!:
propeller.hu/itthon/3073982-milliardokat-fizethetunk-bortonokben-osszezsufolt-raboknak#c1287074
bakurasz
Kezd kicsúszni a kontroll a kézből! A mutyizás saját magát dönti romba egy bizonyos határ felett. Előbb-utóbb kibújik a szög a zsákból, hogy mire (kinek a zsebére), ez a nagy keleti nyitás!!!
Főlökött
Egy a baj, a vagyonnyilatkozat közokiratnak minősül. Mivel a beadás - felhasználás ideje miatt elévülés kizárt, jóreggelt nyomozó hatóság !!! Tán eme ügyben nem kellene lépni ???

Cégkivonatból bizonyítható azon tény, hogy létezik a cég, a közokiratba nincs feltüntetve, így adja magát a bűncselekmény - legalább is annak megalapozott gyanúja, mi több, hivatalból üldözendő kategória is :)

Már csak egy a kérdés, mire várnak : Tapsra ? /na az elmarad.../
papa.49
@Főlökött: Tudod ,,az egyik kutya, meg a másik kutya,, esete forog fenn,de ha te ,,kifelejtesz egy vesszőt,, akkor már büntetnek érte!!!
simmering73
Egy ilyen egyszerű embertől már az is nagy csoda, hogy írni tud. Nézzük el neki ezt az apró bakit.
Cicamama55
Íme egy keményen dolgozó kisember! A sok munkától amnéziás lett!
Főlökött
@papa.49: Erről tudod mi jut eszembe :

Hallásvizsgálaton -
Doktor úr, nem értettem teljesen tisztán, elmehetek, vagy elmebeteg ? :)
KERKA
Ez nagyon tetszik nekem:

"A kérdésre, hogy Mészáros egyáltalán miért akart Kissel üzletelni, azt felelte Felcsút polgármestere, hogy Kiss azt ígérte neki, elintézi, hogy a cég magyar szalonnával kereskedjen odakint, de ebből az üzletből aztán nem lett semmi."

Szóval akkor a szalonnán bukott el az üzlet:)) Viszont Mészárosnak fogalma sincs, ki ajánlotta neki Kisst. Pedig nagyon bírnám, ha valaki több tonna szalonnát lenyúlt volna Mészárostól:))
bakegya
És ezt se az éllelmiszerbiztonság se,az adóhivatal se,de még a cégfelügyelet sem vizsgálja ? -és a sintér sanya erre a terrorpénzesbuxára nem is kíváncsi?
Toby
Madar tolláról, főspermát bűntársáról...
Kongo
"Orbán jó barátjának vagyonnyilatkozatában"
Nem hazudik sem Orbán, sem az ő barátja. Valószínűleg citromlevet csempésztek a tinta helyére. Ha a vagyonbevallást láng fölé tartják, a moszkvai cégről írt bevallás is elő fog tűnni.
Anna Mária
A miniszterelnök strómanjának a feje sem káptalan. :)
Január
@Anna Mária: Az origón van most egy nagyon jó összefoglaló a pályafutásáról.
m.macskosz
@Kongo: :D

"Ha a vagyonbevallást láng fölé tartják,..."

Na,de kimerné megkockáztatni az égési sérüléseket..?
bakegya
@Mirabilis: ez a buzgó mócsing a G -pontja ...
nezelodo
Nahát ez a sok szeplőtelen fideszes fiút hogy összefújta a szél ott a szeméttelep sarkában!
bakegya
@Anna Mária: @Január: @m.macskosz:@nezelodo: @gibgab: MÉSZÁROS-ÉS MÉSZÁROS AKADÉMIKUSS-DDD
mate03
@Cicamama55: Ilyenkor hol vannak a (rugacs) féle narancs dalnokok?
szandokan
@mate03: Az a helyzet, hogy az ilyen esetekre mondtam, hogy nem lenne szabad megtörténnie. A Fidesz veszte éppen ez lesz, ez a mérhetetlen vagyongyarapodás, amit ráadásul teljesen nyilvánosan csinálnak, meg sem próbálják titkolni. Legalább odafigyelnének a saját dolgaikra, miközben az országot vezetik. Hiába vagyok Fidesz párti még mindig, nem értem, miért tűr meg Orbán ilyen senkiházi patkányokat, mint például ez a Mészáros.
Cicamama55
@mate03: Keményen dolgozó kisemberek, most dalolva dolgoznak, mert vasárnap végre hosszú évek óta először meg tudják látogatni a szüleiket! :))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.