Lázár János azt mondta, ha lesz népszavazás a vasárnapi zárva tartásról, akkor a kormány azt el fogja bukni és ismét nyitva lehetnek az üzletek – legalábbis ezt állítja a Népszava egy forrása, aki szerint Lázár erről a Szeretem Magyarországot Klub zártkörű rendezvényén mintegy száz fős hallgatóság előtt beszélt a hétvégén.

A klub Gerendai Károly kezdeményezésére alakult még 2005-ben, ahová rendszeresen hívnak meg közéleti, politikai vendégeket. Ám a klub szabályához tartozik, hogy titokban tartják az ott elhangzottakat, így a Népszava hiába keresett meg néhány tagot, ők nem voltak hajlandóak kommentálni az értesülést, sőt, még azt sem árulták el, hogy Lázár náluk járt-e egyáltalán.

Lázár szavait alátámasztani látszik Kovács Zoltán kormányszóvivő érvelése, aki amerikai sajtóhírek szerint úgy fogalmazott, ha az intézkedés kedvezőtlen hatással lesz a fogyasztásra, akkor csak átmeneti lesz.

Az Ipsos márciusi közvéleménykutatásán az emberek kétharmada utasította el a vasárnapi boltbezárást.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Hátde bazdmeg ha tudod, hogy úgy is leszavaznák AKKOR MI A JÓ ANYÁMÉRT CSINÁLTÁTOK MEG???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
"A klub alapszabálya szerint nem beszélnek az egyes rendezvényeken elhangzott előadásokról."
- Akkor most ez egy mini őszödi beszéd?
- Ez a Gerendai az a Gerendai?

- Mocskos tetvek! Van még lejjebb?!
Tíz évig vajúdtatok, hoztatok egy szar rendeletet, amelyet még a hatályba lépése előtt hússzor módosítottatok, mégis szar maradt.
Mocskos módon most még abba is belemennétek, hogy legyen népszavazás?!
Ne szórjátok a pénzünket, szemétládák! Vonjátok vissza a törvényt, ti meg kezdjetek megbarátkozni az eutanázia gondolatával, amíg még módotok van választani...!
nyanya001
@m.macskosz: Ezeknek a tetveknek 3 milliárd nem oszt nem szoroz
miközben gyermekek, felnőttek éheznek !
Az sem számít nekik, hogy 55 milliárd bevétellel lesz szegényebb
az amúgy is üres államkassza !
lópicigáspár
@m.macskosz: "hoztatok egy szar rendeletet"... Hej, ha csak egyet hoztak volna...!
m.macskosz
@lópicigáspár: Jól van, na, egy kissé pongyolán fogalmaztam. :)
Tény, hogy valamennyien jobban jártunk volna, ha semmibe nem pancsolnak bele, mert mindent elQrtak, nem kicsit! Bár, azt el kell ismernem, hogy a saját jól felfogott érdekükben tették mindezt, így viszont: okos, nagyon okos!
bakegya
@m.macskosz: @nyanya001: ezek zemberevők,de méginkább pnznyelőgépek!
nezelodo
Nem kell itt népszavazásra pazarolni a pénzünket. Ki kellene menni az utcára, és nem fosni az emberektől. Vasárnap pl. kimehettek volna Siófokra az Ultra Balaton futóverseny céljához megkérdezni erről a résztvevőket, kísérő hozzátartozókat, akiknek ott helyben, és hazafelé utazva, sokszor több száz km-re, a legszükségesebbek beszerzése is megoldhatatlan feladat volt. Alighanem ízelítőt kaptak volna ezek az állkeresztények a magyar valóságról, és még jó, hogy csak verbálisan.
Hellcat
Hátde bazdmeg ha tudod, hogy úgy is leszavaznák AKKOR MI A JÓ ANYÁMÉRT CSINÁLTÁTOK MEG???
m.macskosz
@nezelodo: Bocsi, de kétlem, hogy egy súlycsoportban lennék egy ultra-balatoni futóval.
Nem szeretném tovább ragozni, de sok-sok embernek nem az a leghőbb vágya, hogy beüljön a kocsijába és Battonyától Nemesmedvesig erre a bulira utazzon..
Bár minden tiszteletem az ilyen sport megszállottaké.
nezelodo
m.macskosz, ezért írtam, hogy "pl. és hogy ízelítőt kaphatnak", természetesen nem ebből áll az ország, de az ott megfordulók is polgárok. Nem kellene ilyen és ettől még blődebb intézkedésekkel hergelni őket, meg békemenettel fenyegetőzni mindenféle sz. jankóknak, csak azért mert jól megfizeti őket a hatalommániás. Addig jó míg itthon futnak ezek az emberek, a baj akkor lesz, ha ők is elfelejtenek megállni a határnál, na nem azért mint a fidesz kedvenc Tarsoly úr!!
nyanya001
Meeraszongya a vén tetű meg a f.fej Rétvári, hogy a vasárnapi bezárásokkal
a kiskereskedelmet akarják erősíteni !
Akkor az IKEA, a KIKA, a kertészetek... ezeknek miért lett megtiltva
a vasárnapi nyitva tartás ? Vagy a szatócsnál lehet majd azt kapni amit ezekben
a nagyáruházakban vásárolnak az emberek ?
Hogy hűlne rátok a bőr !
tivoli
Annak idején, amikor még öt éves adómentességgel "csalogatták"* ide a multikat, azt magyarázták a népnek, milyen jó lesz nekik, hogy vasárnap is bevásárolhatnak. Senkit nem érdekelt, hogy kisebb boltok tízezrei mentek tönkre.
Nehéz lenne újranyitni azt a sok kis üzletet, főleg ilyen törvények mellett.

*Nem csalogatták, jöttek azok maguktól is a szűz piacra, csak magyarázat kellett az adómentességre, amiért cserébe az engedélyezők zsebét dagasztották.
Kofoka
@Hellcat: Mert comboznak az emberekkel...
wagabund
nem lesz népszavazás, és marad a bezárás...

nehogymá a nyúl vigye a puskát.. ezt a fidesz nem engedheti meg magának...úgyhogy bármit kitalálnak a zárvatartás indoklására...
Yoda69
A horvatoknak majd 9 honap kellett hozza hogy rajojjenek mekkora faszsag volt. Remelem nekunk kevesebb ido is eleg lesz. :)
m.macskosz
@Yoda69: Azért én elvárnám, hogy 152 +- 26 db államtitkár, hatszáz tanácsadó, három-négy illetékes minisztérium apparátusa, plusz a társ szervezetek együttesen
tudják már, hogy ez hogy működik Európában! Nem létezik, hogy olyan sötét mind,
hogy legalább Micikét, a titkárnőt ne tudná megkérni: Guglizza már ki, legyen szíves,
hogy működik ez a dolog Horvátországban és mizujs a sógoroknál!
Senara
Lézer eddig mindent megcáfolt, ellent mondott , csak azért is , hogy neki legyen igaza . Beismerése nekem egy kicsit gyanús , miről terelgetik a figyelmet .
alterego56
Aki eddig nem utálta még a fitymaszt, majd ezután utálni fogja.
nyanya001
Csak azt elfelejtik ezek a húgyagyúak, hogy ott az 5 napos munkabérből
fényesen megélnek, továbbá, az osztrák megengedheti magának,
hogy vasárnap étteremben ebédeljen amit itt csak több millióan nem engedhetnek meg maguknak !

Aztán mennyibe fog kerülni ez a kampány az adófizetőknek ???
www.hirado.hu/2015/03/23/hamarosan-kampany-kezdodik-a-vasarnap-igenybe-veheto-szabadidos-lehetosegekrol/
Strong
Addig viszont degeszre tömik a CBA zsebét...
vonotok
@m.macskosz: Pedig iszonyatosan sötét mind.
Január
@nyanya001: "A Tax Justice Network adatai szerint Magyarország méretéhez és tőkeerejéhez képest példátlanul nagy veszteségeket szenvedett az elmúlt évtizedekben az offshore jelenség miatt. 242 milliárd dollár magántőke - a teljes magyar államadósság két és félszerese - került offshore számlára. "
Ha a fentiek igazak mit számít már az a 3-4 milliárd forint.
nyanya001
@Január: Ha a sok 3,-4 50,- 190, , 3000 milliárd összeadódik , bizony sokat számítana
ha nem olyanok kormányoznának, akiket csak a saját klientúrájuk érdekel.
Nem vagyok radikális, de ezeket " 242 milliárd dollár magántőke - a teljes magyar államadósság két és félszerese - került offshore számlára. " fel kellene akasztani !
lajospapa
Lassan elmarad a "panem et circensis"-ből a panem.
szaboria1
@Hellcat: Muszáj volt mert már nagyon szorongatta őket a KDNP.
Feraj49
Remélem a KDNP-vel együtt bukjon. Kelés az emberek testén!
Feraj49
@szaboria1: Nagyon titkos,hogy mivel tartja sakkban a KDNP a FIDESZ vezetését ! Valami nagyon "erős" dolog lehet,hogy néhány hazug szaros /g/atya diktálhat .Ezzel csak az egyházra Harrach-itották az embereket.
m.macskosz
@Feraj49: "...az egyházra Harrach-itották az embereket."
Dupla 5* :)
perfekt
"Oszd meg ,és uralkodj"!Nem látja a nép a fától az erdőt!Társadalmunk-nem érett semmiféle demokratikus változásra.Sírni-valóan nevetséges:1.Ez a nyitvatartási törvény!2.És ahogyan rá mozdultak az emberek.A kormány sikeresen beköti az emberek szemeit az igazán nagy bűnöket eltakarván,amikre idővel,majd a jótékony feledés homálya hull.Kérem tisztelettel--ez a bolt nyitvatartási törvény, tényleg-az emberek szabad elhatározásában ,vélemény szabadságában sérti őket?--olyan fontos dolog ez-mikor, közben-a koldus kalapjából is kilopják a pénzt!Az az ember ki hét utolsó napján nem tud magának elfoglaltságot találni--meg is érdemli sorsát.
nemjoezigy
@alterego56: "Aki eddig nem utálta még a fitymaszt, majd ezután utálni fogja."március 23., 14:11
Én erre nem mernék mérget venni.
Legalább is megpróbálnak győztesen kikerülni ebből is. Pl: az internet adó, ebből is hasznot (tanácsadó, biztos) húztak, és csak gépház zaj volt. (szerintük)
Majd megmondják, hogy a családanyáknak és a gyerekeknek, családoknak akartak segíteni, de még nem érett meg a NÉP öntudata, stb, stb. (de ezeket eddig is mondták, de ezután ezerrel mondják)

Aljas népség ez, mindenre képes, lásd az eddigi működésüket!
nyanya001
Megáll az eszem ezen vén tetűn !
Harrach szerint kiderült, hogy az emberek imádják a vasárnapi zárvatartást !
www.hir24.hu/Belfold/2015/03/25/Harrach-szerint-kiderult-hogy-az-emberek-imadjak-a-vasarnapi-zarvatartast/#sl
havasigyopár
Remélem elbukják ezt az eszement rendeletet és buknak azok is, akik kitalálták.
karma1
@nezelodo: Azert az elgondolkodtato volt, hogy Sumegre alig 200 COF-ost tudtak csak berelni,... Ebbol is latszik, hogy mar ures az allamkassza, mint ahogy azt egy masik cikk is megirta
propeller.hu/itthon/3081572-mar-csak-igerni-tud-kormany-kiurult#v1298435
karma1
@tivoli: Amde traktort, funyirot, nagyobb gazdasagi eszkozoket, butort a sarki fuszeresnel szereztek volna be? Ugye nem ezt akarod sugallani?
karma1
@perfekt: Bar igazad van egyreszt, masreszt azert az emberek nem jodolgukban mennek vasarnap vasarolni, hanem mert egesz heten dolgoznak, vagy legalabb a csalad egyik fenntartoja dolgozik, es egyutt csak vasarnap van modjukban nagyobb bevasarlasra elmenni. Nem mindenkinek van autoja, es altalaban egy embernek 2 keze, es veges cipelokepessege van, ami a kora elorehaladtaval egyre csokken. Szoval 61 eves letemre mar en sem birnek ugyanannyi mindent hazacipelni egyszerre a kozertbol vagy a piacrol, mint akar 10 eve is tettem. Szoval kell legalabb egy ferfiember is mellem, ha nagyot kell cipelni. Es a kor bezarul.
kisangyalom13
Kedveseim az áruház dolgozói, miért nem tüntetnek, hogy vasárnap nem kell dolgozni?
nezelodo
Lehet, hogy ez az állkeresztény törpepárt többel járul a fidesz bukásához, mint az ellenzék együttvéve?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.