A Gazprom kénytelen lesz durván csökkenti az Ukrajnának szállított gáz árát, miután az Európából importált energiahordozó versenyt támaszt az orosz gázzal szemben - véli a kijevi kormány energiaügyi minisztere. A Kreml ne hivatalos becslésének tükrében a magyarországi gázár sem tűnik alacsonynak. A kijevi vezetés biztos benne, hogy Oroszország jelentősen csökkenteni fogja az Ukrajnába szállítandó gáz árát, miután az EU-val együttműködve sikerült jelentősen csökkenteni az ország kiszolgáltatottságát az orosz gáznak - jelentette ki Vladimir Demchishin ukrán energiaügyi miniszter. A politikus azt követően nyilatkozott, hogy Brüsszelben tárgyalt orosz kollégájával, Alekszandr Novakkal és az Európai Bizottság képviselőjével az orosz gáz áráról. Demchishin szerint az orosz fél megértette, hogy versenyképes áron kell szállítania. Amíg a piaci árak - azaz az európai gázár - feletti szintet ajánl, addig Ukrajna elutasítja a megállapodást. Ezt a magabiztosságot nem csupán az európia...

Forrás: napi.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
@tivoli: emlékszel még amikor azt mondtad, hogy ez a ruszki gazdasági megtorpanás csak taktika? és hogy nemsokára megint nagy lesz a maci?
mikor is volt? negyed éve? fél éve?
F_Viktor
@bundi: A paksi-mutyi mellett mantrázók láthatják, hogy van Európában gáz is a felesleges villamosenergia mellett, ami még olcsóbb is, mint amit Putyin árul.
tivoli
@bundi: tegnap, 22:06
Várjál csak, várjál. Az nevet, ki utoljára nevet.
Az orosz gázra lesz még szükség, ha kiürültek a tározók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.