Lassan kicsap a szar a medréből: érdekes összefüggést szúrt ki a 444 annak kapcsán, hogy dr. Lipovits Szilárd győri jegyző ma egy sajtótájékoztatón elkotyogta, a győri önkormányzat január 16-án a Quaestoron keresztül vásárolt 999.987.373 forint értékben magyar állampapírt.

Lipovits azt mondta, zárt eljárás keretében több pénzintézettől is kértek ajánlatot, így esett a választás a Quaestorra, amely a "legjobb hozamot ajánlotta". Csakhogy az állampapír hozama szolgáltatótól függetlenül, mindenhol ugyanannyi, ezért ez az indoklás sántít.

Sokkal valószínűbb az, amire a 444 rávilágít: hogy valójában a svájci frank árfolyampadlójának eltörlésével nehéz helyzetbe került Quaestort kellett gyorsan kisegíteni az egymilliárd forinttal.

A svájci jegybank ugyanis éppen előző nap adta fel az euróval szembeni árfolyampadlót, így hirtelen húsz százalékot erősödött a svájci frank, amitől az egész devizapiac lefagyott egy időre. Pletykák szerint a lépés például a Buda-Casht is rosszul értintette, nekik 6-8 milliárd forintos veszteséget okozott.

A 444 szerint ugyanez történhetett a Quaestornál is január 15-én, ezért sürgősen pénzre volt szükségük.

Másnap, 16-án a győri önkormányzat el is helyezett 999,98 millió forintot a Quaestornál. Az állampapír-vásárlási szándéknak azonban a korábbi képviselőtestületi jegyzőkönyvekben nincs nyoma, ezért vélhetően a polgármester saját hatáskörében döntött a műveletről – akár aznap.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Amennyiben jől tévedek, akkor az a koszos szíjjártó is Győr-Mosoni...véletlen lenne ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
voltam
Hogy röpködnek a 10-100-1000 milliárdok, miközben a nép segge kinn van a gatyából.
Eltőzsdézték a népvagyont a haszonleső emberek, persze, hogy kell mindenféle adó, hogy betömjék a lyukakat.
Dr. Felipe
"Az állampapír-vásárlási szándéknak azonban a korábbi képviselőtestületi jegyzőkönyvekben nincs nyoma, ezért vélhetően a polgármester saját hatáskörében döntött a műveletről"

Letartóztatni.

Kínában, abban a bizonyos "mintaállamban" már az egész fideSS bagázst kivégezték volna.
nezelodo
Istenem, hogy elvannak egymás közt ezek a "szocilibsi" maffiózók"! Kisegítik egymást az izzadságszagú adóforintjainkkal. A birka szavazók meg fel sem fogják, szerencséjükre, mit művelnek a zemberekért ezek a dakoták!
Yoda69
Ezt normalis orszagban ugy hivjak hogy hutlen kezeles, es haromtol tiz evig buntetendo.
Orbanszitanban viszont ez a normalis.
nezelodo
"Yoda69
Ezt normalis orszagban ugy hivjak hogy hutlen kezeles, es haromtol tiz evig buntetendo.
Orbanszitanban viszont ez a normalis."

Nem, ők ezt baráti segítségnek hívják, csak az a bökkenő, hogy az adóforintjainkat játsszák el ezen a piramisjátékon. A vége aztán mégis a segítség, hiszen két-három hetet adtak a mi "felelős" vezetőink a lopott vagyon eltüntetésére nekik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.