Lassan kicsap a szar a medréből: érdekes összefüggést szúrt ki a 444 annak kapcsán, hogy dr. Lipovits Szilárd győri jegyző ma egy sajtótájékoztatón elkotyogta, a győri önkormányzat január 16-án a Quaestoron keresztül vásárolt 999.987.373 forint értékben magyar állampapírt.

Lipovits azt mondta, zárt eljárás keretében több pénzintézettől is kértek ajánlatot, így esett a választás a Quaestorra, amely a "legjobb hozamot ajánlotta". Csakhogy az állampapír hozama szolgáltatótól függetlenül, mindenhol ugyanannyi, ezért ez az indoklás sántít.

Sokkal valószínűbb az, amire a 444 rávilágít: hogy valójában a svájci frank árfolyampadlójának eltörlésével nehéz helyzetbe került Quaestort kellett gyorsan kisegíteni az egymilliárd forinttal.

A svájci jegybank ugyanis éppen előző nap adta fel az euróval szembeni árfolyampadlót, így hirtelen húsz százalékot erősödött a svájci frank, amitől az egész devizapiac lefagyott egy időre. Pletykák szerint a lépés például a Buda-Casht is rosszul értintette, nekik 6-8 milliárd forintos veszteséget okozott.

A 444 szerint ugyanez történhetett a Quaestornál is január 15-én, ezért sürgősen pénzre volt szükségük.

Másnap, 16-án a győri önkormányzat el is helyezett 999,98 millió forintot a Quaestornál. Az állampapír-vásárlási szándéknak azonban a korábbi képviselőtestületi jegyzőkönyvekben nincs nyoma, ezért vélhetően a polgármester saját hatáskörében döntött a műveletről – akár aznap.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Amennyiben jől tévedek, akkor az a koszos szíjjártó is Győr-Mosoni...véletlen lenne ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Amennyiben jől tévedek, akkor az a koszos szíjjártó is Győr-Mosoni...véletlen lenne ?
amaramaistanna
Az államcsőd előbb bekövetkezhet, mit hinnénk.
Cicamama55
@amaramaistanna: Korrupció és csalás sorozatok miatt nincs kizárva a lehetősége! Ezek után kérdéses, vajon a keményen dolgozó kisemberektől lenyúlt magánnyugdíj pénztári vagyonból is kerülhetett-e ezekhez fialtatásra pénz?! ...Ami természetesen elúszott, de azt már senki sehol nem jegyezte, volt, nincs! Elszámolási kötelesség nem áll fenn senkivel szemben, amolyan könnyen jött pénz. Nekem valami azt súgja, hogy a deviza hitelek tragédiája is kapcsolódik ezekkel a bróker botrányokkal!
coni
Ellenőrizhető."több pénzintézettől is kértek ajánlatot" 1Mrd kihelyezésére.
Meg kell kérdezni a többi pénzintézetet mikor küldték ki az ajánlatkérést. Január 15 előtt vagy után. (a Quaestor papírok között nem érdemes kutakodni, hiszen Orgován hetekig garázdálkodott). Azt nem hinném hogy CHF-ről is lettek volna bennfentes híreik.
Mobil123
Hehe! Vajon hány önkormányzat játszotta el az emberek pénzét?
voltam
Hogy röpködnek a 10-100-1000 milliárdok, miközben a nép segge kinn van a gatyából.
Eltőzsdézték a népvagyont a haszonleső emberek, persze, hogy kell mindenféle adó, hogy betömjék a lyukakat.
Dr. Felipe
"Az állampapír-vásárlási szándéknak azonban a korábbi képviselőtestületi jegyzőkönyvekben nincs nyoma, ezért vélhetően a polgármester saját hatáskörében döntött a műveletről"

Letartóztatni.

Kínában, abban a bizonyos "mintaállamban" már az egész fideSS bagázst kivégezték volna.
nezelodo
Istenem, hogy elvannak egymás közt ezek a "szocilibsi" maffiózók"! Kisegítik egymást az izzadságszagú adóforintjainkkal. A birka szavazók meg fel sem fogják, szerencséjükre, mit művelnek a zemberekért ezek a dakoták!
Yoda69
Ezt normalis orszagban ugy hivjak hogy hutlen kezeles, es haromtol tiz evig buntetendo.
Orbanszitanban viszont ez a normalis.
nezelodo
"Yoda69
Ezt normalis orszagban ugy hivjak hogy hutlen kezeles, es haromtol tiz evig buntetendo.
Orbanszitanban viszont ez a normalis."

Nem, ők ezt baráti segítségnek hívják, csak az a bökkenő, hogy az adóforintjainkat játsszák el ezen a piramisjátékon. A vége aztán mégis a segítség, hiszen két-három hetet adtak a mi "felelős" vezetőink a lopott vagyon eltüntetésére nekik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.