Minden Semjén Zsolt interjújával kezdődött, amelyben többek közt azt mondta, számára a vadászat nem szórakozás, hanem szenvedély, az állatok pedig nem jutnak a mennyországba. Ezen viszont az MSZP-s Kiss László kiakadt, így kezdetét vette a politikai vallásháború.

Kiss a következőket írta közleményében:

(...) úgy tűnik, a KDNP elnöke nem csak azt akarja megmondani, hogy az emberek mit csináljanak vasárnap, hanem azt is, hogy ki juthat a Mennyországba és ki nem.

Keresztényként és állatvédőként dermesztőnek tartom, hogy Semjén Zsolt állatok szórakozásból történő elpusztítását szenvedélynek minősíti. A KDNP elnöke passzióból öldököl és még büszke is erre.

(...) Semjén Zsolt egyelőre még csak az állatok életét tartja érték- és lélek nélkülinek. Vajon mikor jön el az idő, amikor már máshol húzza meg ugyanezt a határt?

Ezt a KDNP sem hagyta szó nélkül, ők egyenesen "példátlan istenkáromlást" emlegettek a szocialisták miatt.

Noha kereszténynek állítja be magát, mégis elemi ismerete sincs a Katekizmusról. Ezért tájékoztatjuk: lelke az embernek van és az üdvösségre való meghívás az embernek szól. Minden teremtménynek megvan a sajátos méltósága, így az állatoknak, növényeknek is, mégpedig a teremtés és a természet rendje szerint nekik kijáró módon.

Ijesztő, hogy a szocialisták állatoknak tekintik az embereket

- állt a KDNP közleményében.

Erre Kiss már csak ennyit válaszolt Facebook-oldalán egy hivatkozás kíséretében:

Szeretném jelezni,hogy nem pusztán velem vitatkoznak a hitéleti kérdésben, hanem egyebek között VI. Pál pápával is.

Frissítés: két országos vadászati szervezet, az Országos Magyar Vadászkamara és az Országos Magyar Vadászati Védegylet is beszállt a harcba egy közös közleménnyel. Mint írták, a leghatározottabban visszautasítják Kiss László nyilatkozatát:

Képviselő úr nyilatkozata a hozzáértés teljes hiányán alapuló elvtelen támadás, a politikus megdöbbentő tájékozatlanságát árulja el, amely egyben sérti a közel 63 000 vadász méltóságát, becsületét és elkötelezettségét. (...)

A vadászat nem "passzióból öldöklés", hanem a mező- és erdőgazdálkodási, valamint természetvédelmi tevékenység érdekével összhangban álló, a vad védelmét szem előtt tartó szükségszerű állományszabályozás, amelyet nem lehet politikai csatározásnak alárendelni.

Egyébként a fentebb említett vadászszervezetek "civilként" utaltak magukra közleményükben. Az Országos Magyar Vadászati Védegylet például annyira civil, hogy az elnöke személyesen Semjén Zsolt.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Hogy a bánatos fa...a jelenthet ki valaki olyat, hogy az állatoknak nincs lelkük? Ennyire buta szöveget régen hallottam. Nem lenne baj, ha a politizálás, és az ahhoz való szakértelem lenne a szenvedélye. De mit várunk egy mérhetetlen kamu párt vezetőjétől?

,,természetvédelmi tevékenység érdekével összhangban álló, a vad védelmét szem előtt tartó szükségszerű állományszabályozás"
Ez volna?:
atlatszo.hu/wp-content/uploads/2014/05/l%C3%A1z%C3%A1r_f%C3%A1c%C3%A1n3_la.jpg

www.alapivadaszhaz.hu/fan2.png

www.bakonyszucs.hu/galeries/facan/facan4.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
Ceglédi Zoltán írta a Facebookon:
"Semjén Zsolt szerint az állatoknak nincs lelke. Teológiai kérdésekhez nem értek, de ha belenézek a kutyám a szemébe, aztán meghallgatom, hogy mit mond Semjén Zsolt, egyértelmű számomra, hogy kettejük közül melyikben van szeretet, ragaszkodás, odaadás, hűség, valamint az állandó és feltétlen igény arra, hogy kifejezze, mennyire fontos vagyok számára és mennyire szeret. Nem tudom, hogy a KDNP "hivatalos lélekdefiníciója" pontosan miről szól, de az én hétköznapi olvasatomban a kutyámnak egyedül nagyobb, szebb, csillogóbb, sugárzóbb lelke van, mint amennyit az elmúlt évtizedek alatt a teljes KDNP megcsillantott."
simmering73
Az emberek sorsa olyan, mint az állatoké, egyforma a sorsuk: ahogyan meghal az egyik, ugyanúgy meghal a másik is, és egyfajta lélek van mindegyikben, nem különb az ember az állatnál. Bizony minden hiábavalóság!
Mindegyik egy helyre kerül, mindegyik porból lesz és újból porrá lesz mindegyik.
Ki tudja, hogy fölszáll-e az emberek lelke a magasba, és leszáll-e az állatok lelke a föld alá?
(Préd 3.19-21)
magyarbakancs
@Aki Én: A kutyámnak több esze van mint ennek a nemzeti ill kereszténynek.
Aki Én
@magyarbakancs: Gondolom lelke is több van...
Ugyan csak egy lelketlen állat, de szokott kedvtelésből gyilkolászni? Vagy azt csak a magukat kereszténynek valló, az életet szentnek és sérthetetlennek tartó ,,vallásipolitikai" vezetők szoktak? Milyen bájos ez így.
picike
Az Isten nem vita tárgya---A vallás A valóság és a valóság szóból ered a vallás A teológia külön tudomány !@magyarbakancs:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.