Az elmúlt öt évben végzett munka folytatásához kér bizalmat a szavazóktól a tapolcai választáson Orbán Viktor; erről a miniszterelnök csütörtökön a sümegi Info TV-nek adott interjújában beszélt.

A kormányfő a nap folyamán tett látogatásáról elmondta: a kampány miatt érkezett a térségbe. A Fidesz keményen megdolgozik a sikerért, "Veszprémben is dolgoztunk mi, csak nem elég jól" – fogalmazott.

Közölte: csaknem 200 képviselő ül az Országházban, és 64-65 százalékos többségük van, tehát ha a tapolcai mandátumot nem nyerik el, még mindig bőven 50 százalék felett lesz a kormány többsége, vagyis értelmetlen kormánybuktatásról beszélni.

Orbán Viktor kiemelte: azt kéri az emberektől, hogy továbbra is bízzanak bennük, ez a választás a bizalomról, az eddig végzett munka elismeréséről és a jövőre vonatkozó együttműködési szándékról szól. Szeretnék folytatni az elmúlt öt évben végzett munkát a térségben, és ehhez kér most támogatást – mondta.

A miniszterelnök az elmúlt évek eredményei között említette, hogy átvállalták az önkormányzatok adósságát, aminek következményeként Tapolca térségében is komoly fejlesztések történtek. Arra is kitért, hogy az EU-források elsősorban a munkahelyteremtésen, valamint a kis- és közepes vállalkozásokon keresztül érhetők el, és azt várja, hogy "megizmosodunk és megerősödünk a következő néhány évben".

Hangsúlyozta: számít, hogy ki lesz a térség országgyűlési képviselője, és a Fidesz olyan jelöltet keresett, aki ismeri ezt a térséget, és nagyon bíznak abban, hogy Fenyvesi Zoltán képes lesz ugyanolyan minőségű munkát végezni, mint elődje, Lasztovicza Jenő.

Egy kormánypárti képviselő könnyebben talál utat a miniszterekhez és a kormányfőhöz is, mint egy ellenzéki – magyarázta. Ugyanakkor nem akarja ezzel befolyásolni a szavazókat, mert a miniszterelnöknek az a dolga, hogy minden magyar ember érdekét szem előtt tartsa és szolgálja pártállásra tekintet nélkül – tette hozzá. Megjegyezte: de neki és az itt élőknek is könnyebb az ügyeket intézni, ha olyan emberrel működhet együtt, akiben van bizalma. Közölte: mindazonáltal azt kéri az emberektől, hogy "higgadtan és nyugodtan, kellő felelősséggel, az ország jövőjére gondolva hozzák meg a döntésüket", és mindenképpen menjenek el voksolni.

A miniszterelnök elmondta: látogatása alkalmával ígéretet tett arra, hogy a két hét múlva esedékes kormányülésen megvitatják a sümegi fejlesztési terveket.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Melyikhez?
A mutyiikhoz ?
A brókerbotrányokhoz ?
A várkertbazár átadásához 99. átadásához ?
nyanya001
Melyikhez?
A mutyiikhoz ?
A brókerbotrányokhoz ?
A várkertbazár átadásához 99. átadásához ?
Clavigo
Mit akar még tönkre baccni,,," megvédeni " a dagadt Labdaszedő ??
verum
Én teljes mértékben egyetértek Orbánnal, hogy amíg hatalmon vannak, folytatják a megkezdett munkájukat.
Csak sajnos én azt nem tudom támogatni, mert nem értek vele egyet.
1magyar
Sokan kapnak még ott segélyt és folytatni kell a havi 22 ezer ft segélyek elvételét mert nem akarnak ott se dolgozni.
A gazdagoknak meg még több kell.
1magyar
Sokan kapnak még ott segélyt és folytatni kell a havi 22 ezer ft segélyek elvételét mert nem akarnak ott se dolgozni.
A gazdagoknak meg még több kell.
propeller.hu/szorakozas/3088220-kozpenzen-dubajoztak-erdeszek
Dubajozni kell az erdészeknek??? Közpénzen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.