Az ukránok ma hazájukért és a Donyec-medencéért küzdenek, 29 évvel ezelőtt a csernobili nukleáris katasztrófa következményeinek elhárítását végzők pedig az egész világot mentették - hangsúlyozta Petro Porosenko ukrán elnök vasárnap, a csernobili atomerőmű-baleset évfordulóján közzétett Facebook-üzenetében.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakurasz
@nyanya001: Ez bizony így volt Öreganyám! :) Én most Svédországban élek és mindenki emlékszik itt is. Sőt elsőként a svédek riasztották a világot akkoriban! Az azonban hozzátartozik az igazsághoz, hogy nem atomrobbanás történt, mint ahogy Fukousimában sem! Csernobilt a gőz dobta szét, Japánban a hidrogén robbant be. Egy atomerőműben nincs egyszerre annyi hasadóanyag, ami képes lenne láncreakció beindítására. Ami az atomrobbanást illeti, egy atomerőmű ebből a szempontból tökéletesen biztonságos. A legnagyobb rizikófaktor pedig az ember...
nyanya001
@bakurasz: Amit feltettem videót, az mindent elmond.
Magyarország egy részét is megszórta, a bátyám akkor lett gégerákos
de nem csak ő, hanem ahol lakott, arról a településről nagyon sokan ! :(
bakurasz
@nyanya001: Ez bizony szomorú!! Azt tudtad, hogy mindezek ellenére az atomenergia gyakorolja a legkevesebb káros hatást a környezetre?
nyanya001
@bakurasz: Persze,ha jól kezelik !
A csernobili reaktor elöregedett, le kellett volna állítani, még időben
nem figyeltek oda ezért következett be a katasztrófa.
verőce21
Ezért kell felújítani időnként az atomerőműveket is. És biztonságosabb új blokkokat építeni.
40/2008. (IV.17) OGY határozat, majd
a 25/2009. OGY határozat, amelyben az országgyűlés 330 igen, 6 nem, 10 tartózkodás mellett hozzájárulást adott a Paksi Atomerőmű telephelyén új blokk(ok) létesítését előkészítő tevékenység megkezdéséhez.

A Fidesz-KDNP kormány csak végrehajtja a szocialista kormányok és Országgyűlés határozatait.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.