Magyar Levente külügyi államtitkár nemrég Mexikóban és Brazíliában is járt, hogy elmélyítse az országokkal a gazdasági kapcsolatokat. Például a világítás korszerűsítése kapcsán – írta a Cink.

Magyar többek közt ilyeneket nyilatkozott a közmédiának:

Például a 22 milliós lakosú Sao Paolo világításrendszerét hamarosan ledes technológiára cserélik. Van néhány magyar vállalat, amelyek ebben a szegmensben érdekeltek, őket arra szeretné kapacitálni a szaktárca, hogy induljanak el a tenderen.

A ledes technológiáról pedig ki más jutna a magyar ember eszébe, mint Orbán Viktor veje, Tiborcz István, akinek cége, az Elios Innovatív Zrt. a fél ország közvilágítását korszerűsítette már. Így nem kizárt, hogy az Elios is indul majd a Sao Paolo által meghirdetendő tenderen. 

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@human: Ja kérem akinek a hazugovics a barátja, az boldogul, ( a többi meg dögöljön meg, ugye hazugovovics)...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Most hallom Mészáros Lőrinc 1,8 Milliárdos osztalékot vett ki cégéből. Egy éve ez még nem érte el az 1 Milliárdot. És ez csak az osztalék. A cégvagyon gyarapodása, befektetések még ezen felül vannak.
papa.49
@human: Ja kérem akinek a hazugovics a barátja, az boldogul, ( a többi meg dögöljön meg, ugye hazugovovics)...
Anna Mária
A Bróker Marcsika már Mexikóban készíti elő a terepet Tiborcz gyereknek! :)))
Toby
Nosza, akkor gyorsan értesíteni kell a kínai led-gyártókat és szerelvény gyártókat, hogy Gecisztán szopatni akarja őket !
A "nemzeti" falopási üggyel mi a bánat van ?
human
@Toby: Ott felfüggesztették a nyomozást. Hogy meddig nem tudom.
Toby
@human: Akkor vehetjük úgy, hogy "tettes ismeretlen volta miatt" fogják megszüntetni ?
Mobil123
Brazilia? Remélem elnyeri a munkát a vő és amikor neki áll a led égők cseréjének jól elverik kint.
human
@Toby: Az érdekes lenne, mert tettenérés történt. Tiborcz munkásait, a traktort és szerszámokat a helyszínen találták. Valakinek vinnie kell a balhét.
Csizmás Kond
...nem kell izgulni, ha az unió valami furcsát talál benne majd megbízza a Gyurcsány céget ellenőrzéssel...:)
Toby
@human: Nincsenek csodák ! Az7 alábbi sztorit mosatában hallottam.

Polgárnak ellopták a mobilját. Feljelentés. Nyomozás elrendel. A technikai analfabéta elkövető azh indított hívásokon megbukik. Értékbecslés. A szakértő" megállapítja, hogy a mobil éertáke nem éri el az 50,000 HUF-ot, ezért gyorsan csomagpéljűk a nyomozás iratait - anélkül, hogy gyanúsítottkánt kihallgatták volna az ürgét ! - és átteszik szabálysértésre az értékhatárra való tekintettel. Telnek a hetek, amikor a sértett kap egy megszüntető határozatot a szabs.hatőségtól, hogy bla...bla...bla s mivel a tettes kilétét nem lehetett megállaoítani,... megszüntetem ! ( Ugye, "detektívék" nem gyanúsították meg a tettest, de minden adata benne volt a nyomozás irataiban ! )
Sértett csak áll és néz, mert még a bűnügyi nyomozás során közölték vele, hogy megvan a tettes és majd a nyompozás végén visszakapja a mobilt is, erre kap egy szabálysértési megszüntetőt !
Másnap reggel, friss fejjel ismét átolvassa a szabs. megszüntetőt és mérgében úgy határoz, hogy egyik, jogban jértas ismerősével panaszt jelentenek be a megszüntető határozat ellen.
Ezt teszik, szépen, logikusan megfogalmazva, hogyan lehet, hogy van is tettes, meg nincs is és megkpüldik az illetékes járási ügyészségnek !
Ügyész dönt ! Ez bizony megalapozott panasz és a nyomozás továbbfolytatást rendeli el, hatályon kívül helezve a szabs. határozatot !

Ez, ma, Gecisztánban, a XXI. szd. elején, egy nem kevés pénzből fenntartott " rendőrségnél" így működik, s a balfasz határozatokat minden illetékes osztályvezető ellátta becses neve aláírásával és a hatóság bélyegzőjével, fegyelmi, vagy egyéb hátrányos jogkövetkezmény nélkül !
" Szolgálunk és vétünk ! " De leginkább szakszerűtlenek, trehányaK !

Most akkor azt képzeld el, hányan és hányan nem emelnek panaszt az ilyen és hasonló szar határozatok ellen !
Toby
Bocs, de az elütések leginkább akkor jelentkeznek nálam, ha mérhetetlenül pipa vagyok !
Csizmás Kond
@Toby: azokon kívül is marhaság az egész.
Ha valakinek ellopják valamiét az ugyan kérheti a tolvaj kézre kerítését de nem követelheti.
A tolvaj kiléte meg egy lopott telefon felhívásából nem állapítható meg. ...
human
@Toby: Tegnap volt a tévében egy nő története, aki gyanútlanul kiadta lakcímét, személyes adatait egy magát katonatisztnek beállító szélhámosnak. Majd életveszélyesen megfenyegették őt és családját. Életükért pénzt követeltek. Mindez az interneten történt. A rendőrség nem nyomoz, mert szerintük nem lehet elkapni az online zsarolókat.
Erre én csak annyit mondok, hogy tudok olyan ügyről, mikor a rendőrség 1 hónap alatt elkapta azt aki becsületsértő megjegyzést írt egy oldalara egyetlen IP cím alapján. Persze sértett fideszes volt és mint utólag kiderült a rágalmazó is :) Nagy volt a belharc akkoriban a környéken. A lényeg, hogy nem mindegy kik kéri a nyomozást és milyen kapcsolatai vannak.
Toby
@Csizmás Kond: Maradjunk annyiban, hogy ahhoz kell hozzászólnod, amihez egy kicsivel többet értesz !

Sem kérni, sem követelni nem kell az elkövető felderítését, mert a hatságnak ez a dolga, (Be, Rendőrségről szóló törvény, BM utasítások )továbbá minden nyomozást/szabs.eljárás megszüntető határozat ellen panaszt lehet benyújtani, de ma már a mulasztó hatóságot is lehet perelni, különösen akkor, ha anyagi hátrányt/kárt okozot a trehány, szakmaiságot nélkülöző mulasztásával !

Csak úgy, hogy meg ne bántsalak.
Anna Mária
@Csizmás Kond: Nekem lenne hozzád egy óriási, igen tiszteletteljes kérésem: mielőtt írsz valamit, legalább próbálj meg gondolkodni. Két sorba ennyi marhaságot belezsúfolni ugyan már művészet, de másoknak fájdalmat okoz. Légy kíméletes!
justhpeter
Nem lehetne a lámpacéget és a tulajdonosokat is Braziliába költöztetni ? Talán a külügy tudná finanszírozni az odautat. A hazai piac amúgy is túl kicsi egy ilyen hatalmas cégbirodalomnak. Talán a kezdetek után lehetőség lenne, hogy a felügyelőbizottság és az igazgatóság is utánuk menjen.
verum
@Csizmás Kond: - ja, de ha a nagyvezírről van szó, emberek tucatjainak még genetikai vizsgálat alá is kell vetni magát. Mert megkövetelheti.
Ezeket véded és ezekhez tartozol. Lesz idő, amikor le fogod tagadni még a csillagos eget is, nemhogy a szimpátiádat.
Csizmás Kond
@human: "Persze sértett fideszes volt és mint utólag kiderült a rágalmazó is :) "
...most akkor azt sérelmezed, hogy egy fideszes rágalmazót megzsaroltak ?...:))))
human
@Csizmás Kond: Látom túl sok volt az információ :) A lényeg, hogy a feljelentő fideszes volt és a rendőrség ezért elvégezte a máskor lehetetlennek kommunikált feladatot.
Toby
@human: Tudod, én még olyat nem hallottam - nemzetbiztonságot érintő ügyön kívül - hogy egy lopott mobil tárgyában elrendelt nyompozás során milliós DNS-mintavételekre került volna sor, ( törvényellenesen kikényszerítve a minta-adást ! )de ilyet a neten sem találsz, kivéve a gecisztáni orbánc-lány sztoriját !
Tudok olyan esetről, amikor a rendőrfőkapitány szigorúan meghatározta, hogy csak és kizárólag minősített esetű emberölések tárgyánban folyó nypo,mpozáús során szabad a bűnügyi labor DNS-vizsgálatát igénybe venni ! Ez akkor volt, amikor még benzinre is alig futotta a rendőröknek !
A körzeti megbízott hetekig az önkormányzat szolgálati gépkocsiját használta - sofőrrel - ha be kellett mennie a rendőrkapitányságra, vagy helyi folyamatos ügy megkívánta !
Éljenek az üres stadionok !
Csizmás Kond
@Toby: ...szerintem meg maradok annyiban hogy ahhoz szólok hozzá amihez akarok...te csak pukkadozz ha nem tetszik...:)
A jogszabály az jogszabály a tény az tény. A telefon eltűnése lehet tolvaj műve de lehet más..pl eladtad, vagy ellopattad...elvesztetted...szóval amíg ezek nem konkretizált dolgok addig csak egy panasz az egész...ha meg egy meghatározott ideig ezeket nem lehet tisztázni akkor ...vigyázz jobba a dolgaidra...ilyen egyszerű.
Csizmás Kond
@verum: ja...hát persze...mert ő a nagyvezír...és te...?
...és nem védek senkit csak próbálok úgy élni, hogy ne függjek senkitől...nem lehetetlen csak ki kell hagyni a dogmát.
verum
@Csizmás Kond: - ha nem akarsz függeni senkitől,akkor költözz egy szabad, demokratikus országba.
nezelodo
Toby, ne csodálkozz. Néhány éve a páromnak ellopták egy megyei kórházban a telefonját, és az összes iratát, és a pénzét. Feljelentés nyomozás, stb. következett. Néhány nap múlva engem hív az ügy vizsgálója, és elnézést kért, mert hogy a nejem nem veszi fel a telefonját. Kérdeztem milyen számot hívott, ja kérem azt hívta amelyet elloptak? És nem vették fel? Ezért kapta elérhetőségként az enyémet. Na nem is vártam nagy eredményt tőlük. Bezzeg ha kiég a kocsimon a helyzetjelző lámpa akkor biza' a helyzet magaslatán állnak.
Toby
@Csizmás Kond: "Pukkadozásról" azért nincs szó, inkább a sajnálatodról beszélhetünk.Ami a további megjegyzéseidert illeti., csak megerősíti azt, hogy ahhoz kell hozzászolnod - ha akarsz - amihez egy kicsivel is többet értesz.
Ugyanis a nyomozás nem más, mint tényfeltárás, ténymegállapítás, a tárgyi bizonyítási eszközök biztosításával és ezekkel együtt a büntetőjogi felelősség megállapítása, vagy kizárása. Ahhoz, hogy "ezek konkretizált dolgok " legyenek, nyomozást kell elrendelni, különben a bizonyiték nem bizonyíték ! Lefoglalni, házkutatni, zár alá veteni...stb. csak elrendelt nyomozás keretében van törvényes lehetőség !

Szólj, ha még tudok valamiben - hasonlóban ! - segíteni !
Csizmás Kond
@human: ...az előbb meg nem is nyomozott a rendőrség...
ja hogy a teáltalad tudott történetben fideszes a kukac...hát persze...:)
...szerintem meg kitaláltad az egészet és itt buzgolkodsz a z elhitetéssel...nagyon gyerekes dolgokba vágtál bele...
Csizmás Kond
@verum: ...én itt sem függök föltétlen ...de ha tudsz jobbat elmondhatod...
human
@Csizmás Kond: Ne járasd már le magad ennyire. Olvasd el még egyszer amit írtam. Vagy szövegértésből vagy ilyen gyenge?
Csizmás Kond
@human: ..te csak törődj a magad lejáratásával...mert bőven ráfér az olyanra aki ilyeneket ír...:)
human
@Csizmás Kond: Jól van cicus. Amiről nem tudsz az nincs. Így is lehet élni :) Ja és az olvasásértés gyakorlással javítható. Ne add fel.
TASzSz
Éjszaka is lehet már kávét szedni a Kisasszony (Lucelia Santos) földjein!!!
kkalman
@human: ma, 18:19, @Toby: ma, 18:23 Csak az elévülésig függesztették fel a nemzeti falopási ügyben a nyomozást. Utána meg nem folytatják, és el is van intézve.
human
@kkalman: Szóval Tiborcz megúszhatja? Nincs egyszerűen jelző Orbánra és az őt körülvevő rokonokra, haverokra, ami leírná azt az aljasságot, amit egy egész országgal tesznek.
kkalman
@human: Jó esélye van rá. Még az is lehet, hogy poltpot elvtárs szól a helyieknek, hogy pihentessék az ügyet az elévülésig. Utána meg nincs mit nyomozni, mert elévült az ügy.
Aki Én
@Csizmás Kond: Te kinek a parancsára vagy ilyen ostoba pöcs? Magától ilyet nem tesz senki. Meddig akarod még bizonygatni ostoba, áhitatos elkötelezettséged?
Akkora magabiztossággal írod a butaságaidat, hogy az már vicces.
Jankó123
Na Kisbandi, ledes izzók égetik ki a retinád vallatáskor!
:-)
Desischado
Nem lehetne Braziliában felejteni végleg?
karma1
@justhpeter: 19.13-ra: Nem lehecc ilyen kicsinyes, Kedves! Es a jo futsallos kulugyes haverokat itthon hagynad? Mert en oket is becsomagolnam, egy "One way ticket"-tel (Egy utra szolo jegy), oszt haza se jojjenek. Milyen erdekes, nem Tbiliszit akarjak agyonvilagitani, hanem az egyik legkorruptabb orszagot talaltak meg uzleti celpontkent.
Vagy mar arrafele is valtoznak az idok? Lehet, hogy prominens vezetoink , uzletembereink nemcsak Amerikabol, de Braziliabol is ki lesznek tiltva? ... Erre befizetnek!!!...:o))))
karma1
@Aki Én: 23.36-ra: Ne izgasd Magad, nem eri meg,... Erdelybol osztja az eszt,... Ott meg "szeressuk mink az orbant"-ot muxik, hagyd a fenebe...:o)))
evacica
Még jó, hogy a saját lábán áll Orbán Ráhel és férje, s a tollasodásukhoz apucinak semmi köze! Mészáros után most a vejéből és a lányából csinál milliárdost Orbán! Egy normális országban ilyen elképzelhetetlen, már rég le kellett volna mondania Orbánnak,s a politikából is távoznia kellett volna örökre! De ez Magyarország itt semminek nincs következménye, ha egy politikus tisztességtelen!
KERKA
A mai Magyarország a legmélyebb korrupció melegágya. Ennyi disznóságot talán a délamerikai országokban lehet elkövetni. Szó szerint: itt még a disznóság is nagy üzlet.
human
Ugyan valljuk már be, hogy ez az ország tele van lusta emberekkel, tehetségtelen vállalkozókkal. Egy Tiborc vagy Mészáros egy év alatt (2010-2011) milliós forgalomból milliárdos forgalmat tudott produkálni és produkálnak azóta is töretlenül. Zsenialitásukat talán egy szóval lehetne leírni: STRÓMANOK.
prime777
Ezt a csizmáskondot valaki kivághatná már innen mert egyetlen egy célja van,hogy az embereket felbassza és bohócnak nézze.
Század ennyiért amit ezek csinálnak az MSZP-t ízekre szedné,mert annyi esze van mint egy molylepkének.
Zsidózna meg kommunistázna,lihegő,habzó szájjal Gyurcsányozna.
Az ilyeneket mind ki kellene tiltani innen mert csak polgárpukkasztás amit csinál,és direktbe.
Demokrácia lenne én tudom,de mindennek van határa!
Nevetőjelek a mondatai végén elárulják,hogy csak gerjeszteni jön és ír be.
Olyan ez mikor valaki nagyfiúk mögé bújik és mutogat befelé a másiknak.Aztán ahogy a másik elkapná a grabancát akkor egyből vissza bújik a nagyok mögé és nevetgél tovább meg mutogat.
De ha nagyfiúk egyszer elmennek az ilyet szétkapják darabjára az emberek.
Mert ezt a galád dolgot nem felejti el az ember.
Barom baloldal mindent eltűr és ez nagyon nagy baj.
Elsüllyednék szégyenembe a helyében,de ezeknek pofájuk mindenhez van és még majd ő oktat ki!
De rossz világod lesz neked,ha ez a narancsmánia elillan egyszer.
Ahogy mondani szokták jön még kutyára dér.
De te csak írogass addig is!
Az elfogultságodat és a "tövig benyalok" stílusodat le sem tagadhatod.Ha láttam volna párszor legalább bíráló mondataidat itt,akkor azt mondom rendben.
Normális,észérvekkel vitatkozni tudó emberre mindig szükség van.
A te esetedben viszont egyikről sem beszélhetünk.
A szervilizmusod túl megy már mindenen ami egyszerűen már nem tolerálható finom stílusban.
prime777
@evacica: Nincsen neki következménye mert a nép is ugyanilyen,vagy ilyen lenne,ha olyan lehetőségeket kapna mint ez a társaság.
Ilyen sajnos a magyar.:/
Írom ezt úgy,hogy én is MAGYAR VAGYOK!
KERKA
Mit várhat az ország egy olyan vezetéstől, ahol a külügyminisztériumban futsallos jóbarátok dolgoznak..
Idézek Gyurcsánytól:

"A Fidesz egész kormányzásának a lényege a lopás és a korrupció. Nem elég megbuktatni a miniszterelnököt, helyre kell állítani az igazság szolgáltatást, a független ügyészséget.
Ennek még nincsenek meg a feltételei de meg fogjuk teremteni"
Csizmás Kond
@prime777: "Ezt a csizmáskondot valaki kivághatná már innen "
A taknyodat nem kéne valaki letörölje amíg benyalnád ?
Csizmás Kond
@Aki Én: ..te még meddig fogsz ebben az ostoba fajankó öntudatban élni, hogy csak az a jó ami te agyatlanul felfogaz?
prime777
@Csizmás Kond: Minősíthetetlen egy valami vagy te hallod. :)
Persze nem gondolkodtál el azon amit írtam egy percig sem.
Igaz?
Téged sem az ész bánt az hótziher. ;)
Aki Én
@prime777: 12:34 Arra jó, hogy itt van, hogy látják a népek ezt a fajtát. A helyén kell kezelni szerencsétlen ostobát.
Aki Én
@Csizmás Kond: 16:18 Nem érted a lényeget. Itt nem az a kérdés, hogy én mit értek meg, hanem az, hogy te mit nem. Én a lakosság 80 %-hoz tartozom, akiknek kicsit sem tetszik ami itt megy. Hogy te ebből semmit nem értesz, az a te bajod lenne, ha nem a magadfajta tartaná életben ezt a hamis rendszert. Megtéveszt a hamis és hazug kétharmadnak hazudott rendszer, és ettől nyugodtnak érzed magad, mert nem kell gondolkodnod. Ha gondolkodnál, még te is látnád, hogy nem jó az irány.
Csizmás Kond
@Aki Én: Nézd semmi közöm ahhoz hogy mit értesz vagy mit nem és ahhoz a 80%-hoz se amit vízionálsz. ...szerintem te azokhoz tartozol akiknek csak a szája jár de egyéb semmi.
Aki Én
@Csizmás Kond: 09:01 Sajnálom, ne akarlak bántani, de buta embernek tartalak. Ezen csak te változtathatsz. Már az is butaság, hogy ennyire nem érzed a helyed.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.