Iratokat foglaltak le péntek reggel a NAV bűnügyi adónyomozói az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai székházában – írja a Romnet.hu.

A Hatósági intézkedés tényét a RomNet-nek a NAV bűnügyi szóvivője is megerősítette, de közlése szerint házkutatást nem végeztek, "csak iratokat foglaltak le".

A bűnügyi szóvivő szerint a NAV Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztályán már zajlik a nyomozás az ORÖ „Híd a munka világába” programja miatt.

A hírek szerint a múlt héten a szervezet székházában gőzerővel darálták le a projektre vonatkozó dokumetumokat és pénzügyi elszámolásokat. Erről az ORÖ egyik képviselője számolt be a lapnak.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jankó123
@eszegfu: Elkérték a "maradékot"!
:-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Hogy lehetett "házkutatást nem végezni", tudták hol vannak az iratok?! Ha bemegyek egy "idegen" helyre, akkor fogalmam sincs hol tarthatják az iratokat, tehát mindent kinyitok, megnézek. Az is igaz: lehet, hogy én nem tudom a pontos meghatározását a házkutatásnak! Ettől függetlenül nem kapkodták el.
Jankó123
@eszegfu: Elkérték a "maradékot"!
:-)
Aki Én
Munkában a ,,gyors reagálású" osztag.
eszegfu
@Jankó123: Igen, de mondhatjuk ugy is, hogy a "fölösleget", amiben már szinte semmi terhelő sincs.
eszegfu
@Aki Én: Szerintem azokat az "egységeket" kellett volna küldeni, akik a norvég pénzek ügyében mentek a civil szervezethez. De hát a jó munkához is idő kell!
perfekt
Híd a Lopáshoz akció=Út ,a börtön világába..Nem lepődnék meg azon sem,ha mondjuk,egy hét múlva tartanának,házkutatást.Addigra,csak gyártanak,annyi hamis számlát,hogy az "erőtlen forrási miniszter",szegregációt kiálthasson!
Aki Én
@eszegfu: 13:17 Tééényleg... Hát van ami pörgősebben működik.
bakurasz
Nekem már egyáltalán nem jelent semmit, mit csinál a NAV. Nem tartom komoly hatóságnak, hanem a maffiaállam kiszolgálójának.
Jankó123
@eszegfu: Nevezhetjük "fölösleg"-nek is, ezen nem fogunk összeveszni. Nekem a "maradék" szó jutott előbb eszembe.
:-)
soljanka
Az nem büntetendő, ha nincsenek meg a dokumentumok?
Engem 98-ban(!!) 30ezerre büntettek meg, mert volt egy oldal - nulla forintos bevallással, vagyis ki kellett volna húznom, vagy valami ilyesmi-, amiről megfeledkeztem.
Rohantam könyvelőhöz, így 25ezerre mérsékelték.
eszegfu
@Jankó123: Nem akartalak megbántani! Csak tudod háziasszonyként én a "maradékot" még elteszem, hátha jó lesz valamire, a "fölösleget" pedig kidobom...
eszegfu
@soljanka: Rengeteg vállalkozásnak "törik fel a kocsiját" pont akkor, amikor az összes bizonylatot akarja a Nav-hoz szállitani. Konkrétan ezért nem jár büntetés...csak vagy a
vállalkozás előző évekbeli bevallásai, vagy a viszonylag azonos feltételekkel müködő más hasonló vállalkozók számaira hagyatkozva megbecsülik az adóhiányokat. Sajnos itt más a helyzet...állami pénzeket kapott, amivel el kellene számolnia, csak ugye nem lesznek meg a papirok. Tippelni sem tudom mit tehet az adóhatóság!
eszegfu
@nena: Lehet, de talán csak a csomagolt, még fel nem használtak "uszták meg" a ledarálást...
soljanka
@eszegfu: Szerintem semmit, mert nem adót síboltak el.
Legfeljebb az Eu-nak vissza kell fizetni. De ezt csak a józan parasztim mondatja, nem értek hozzá, de elég keményen veszi az Eu az elszámolásokat. És majd a projekt lejártakor - 2020-ban. Persze ezt nem a Flóri fogja kifizetni.
De biztos van itt valaki szakértő.
eszegfu
@soljanka: Ahogy mondod, paraszti ésszel sem tudom mi köze a Nav-nak hozzá, amikor az EU-nak kellene elszámolni a számlákkal? Ha talán nem az, hogy havonta a roma szövetség (nem tudom pontosan mi is a nevük) "kiutalt" Farkas Flóriánnak, mint az elnöknek 500 eFt-ot és ezzel el kellett volna számolnia. A szövetség bizonylatait (bevallásokat is kell beadniuk a Nav felé) pedig ellenőrizheti a Nav. Persze csak találgatok... Én is remélem, hogy lesz itt valaki, aki érti ezt...
Aki Én
@perfekt: 13:21 Ő már mondta, hogy ez a roma társadalom elleni támadás.
Tudod, nálunk az a szokás, hogy ha roma származású politikai vezetőket számon kérnek, akkor rögtön támadásnak veszik. Ezért aztán gyakran harcolunk hol ezzel, hol azzal.
Senara
A NAV szerint nem csalt az Országos Roma Önkormányzat
Propeller április 2., 22:23 ...és lőn világosság ! EU ezt is szóvá tette ?
keresztapa
Egyszerű, ha nincs számla a kiadásokra akkor megvan a pénz, ha a pénz nincs meg, akkor sikkasztás történt. Aláírási jog kihez van nevesítve? A NAV az egy mosdató lavór ! Bíróság meg a törölköző!!!
nyanya001
A botrány kirobbanása után hetekkel ?
Hmmmmmmm !
Csak nem segítettek közben eltüntetni néhány terhelő bizonylatot ?
Jankó123
@eszegfu: ma, 13:39
Egyáltalán nem bántottál meg. Mondom, hogy nem fogunk összeveszni ezen!
Nálam a maradék ebben az esetben azt jelentette volna, hogy -ami megmaradt!
:-)))
papa.49
Ezt most komolyan el is higgyem, hogy a ,,mozdony szőke,, Flóri tud írni, hát tudjátok ennyire nem vagyok hiszékeny!!!
Anna Mária
@nyanya001: Áááá, dehogy... Hova gondolsz! :)))
volvós
Kisebbségi dakota flórika !!!
szorul a hurok...nyugi, még nem a nyakadon !
De mindennek eljön az ideje ...
soljanka
@nyanya001: Hetekkel utána???
Január 30-án robbant. Febr. 4-én feljelentette. Persze a lényegen nem változtat.
justhpeter
Őrizetbe nem vettek senkit ? Akkor nagy dolog nem lehet. Dakota Flórinak különben is mentelmi joga van és ezt Dakota Polt is tudja. A Híd a munka világába program során kellett a lóvé a hídpénzre, hát odatették.
Desischado
Adtak nekik időt az iratok ledarálására! Bezzeg ha mi csinálnánk valamit, még aznap a nyakunkon lenne a nav! A korrupció melegágyához asszisztáló hatóság, semmi több!
mate03
@Aki Én: Gönc Árpádot nagyon szerettem,soha nem lesz nála jobb köztársasági elnök! De el követett egy nagy hibát,amikor Farkas Flórián börtön büntetését,méltányosság okán,megszüntette! Ezt a moslék embert személyesen ismerem,mi után ő is Szolnoki.A bátyja jó barátom volt,A vizsgás bár zongorista!Még élt ,nem állt szóba az öccsével ,mert az egész családot meglopta! Ilyen emberszabásúak tetszenek Viktornak!
Lepényleső
Ezek szerint ez a követendő példa,ha ambíciót érzünk egy miniszteri biztos pozícióra?
Becsületes ember végképp nem kerülhet a felső vezetésbe?
papa.49
Szerintem meg azokat az iratokat keresték a zsaruk amelyiken 3 kereszt volt elöl egy kisebb,- az a doktor,- na az a ,,mozdonyszőke elnök,, aláírása...
Lackó50
És még fel vannak háborodva, ha az USA a NAV elnökét korrupcióval gyanúsítja. Pedig nála becsületesebb ember nincs is ebben az országban. Most is intézkedtek. Kicsit későn, de ekkora szervezetet nem egyszerű irányítani.
bencemacska
@Vizual: Én is szeretném vezető száron látni!
stirliitz
Híd a munka világába?
A cigány önkormányzatnak a vezetői sem dolgoznak, akkor hogyan várható el a többitől?

Mint a magyar politikusok: nem dolgoznak, lopnak, csalnak, hazudnak, de elvárják a tisztességes magyar emberektől a jogkövető magatartást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.