Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke végzi a munkáját, amellyel kapcsolatban eddig nem merült fel olyan kifogás, amely a leváltását indokolná; az erről szóló sajtóhírek kacsák – mondta Varga Mihály vasárnap este az ATV Szabad szemmel című műsorában. 

A nemzetgazdasági miniszter Vida Ildikóval kapcsolatban kifejtette: "nincs olyan kormányzati szándék, hogy most azonnal el kelljen bocsátani".

Varga Mihály elmondta, hogy a reklámadó azért nem kapott helyet a jövő évi költségvetésben, mert a 100 millió forintos adómentességi értékhatárt még mindig túl magasnak tartja az Európai Bizottság, a testülettel a kormány folytatja a témában az egyeztetéseket. Az 5,3 százalékos kulcs nem fog változni, azt az Európai Bizottság nem kifogásolja – fűzte hozzá.

A jövő évi költségvetés szokásosnál korábbi benyújtásával kapcsolatban Varga Mihály elmondta: a világban ez egy "normális tendencia", igyekszik minden kormány minél hamarabb a költségvetés legfontosabb számait a piaci szereplőkkel közölni; az adótörvények benyújtása is a jövő évre felkészülést segíti. Példaként említette, hogy a német kormány már márciusban elfogadta a 2016-os költségvetés legfontosabb számait.

Arra a felvetésre, hogy a brókerbotrányok miatt extra teher hárul a bankokra, a miniszter elmondta: a mintegy 32 ezer Quaestor-károsultat kártalanítani kell a megemelt 100 ezer eurós összeg erejéig, az "ő életükkel nem lehet játszani". A Quaestornak jelentős ingatlanvagyona van, az ennek értékesítéséből származó bevétel meg fogja téríteni a bankok által befizetett összeg nagy részét vagy majdnem egészét – vélekedett Varga Mihály.

A személyi jövedelemadó 15 százalékra csökkentésével kapcsolatban elmondta: ami kiesés a költségvetésnek, az nyereség a jövedelemmel rendelkező embereknek, és az szja-csökkentés – amellyel 120 milliárd forint marad a családoknál – a munkát terhelő adók csökkentésének sorába illeszkedik. A nemzetgazdasági miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy 2016-ban a növekedés többletforrásait arányosan osztják el adócsökkentésre, beruházásokra, valamint béremelésre.

A kormány 120 milliárd forint bevételt tervez állami vagyon értékesítéséből jövőre. Ezzel kapcsolatban Varga Mihály kifejtette: a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál nem vagy kevéssé használt állami ingatlanok eladásából, a Földművelésügyi Minisztériumnál pedig a 3 vagy 10 hektár alatti földek eladásából számítanak bevételekre. Az így befolyó forrásokat meglévő és induló beruházásokra fordítják – tette hozzá.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyik igazgatója által szorgalmazott differenciált bankadóval kapcsolatban Varga Mihály elmondta: stratégiai kérdésekben továbbra sincs véleménykülönbség a Nemzetgazdasági Minisztérium és az MNB között, egyetértenek abban, hogy a hitelezést növelni kell, csak a kivitelezés egyik részletkérdésben nem értenek egyet.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Misike ! Te is ott fogod végezni, ahol a vidamama...
és a többi genszter !! Csak külön cellában !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
Misike ! Te is ott fogod végezni, ahol a vidamama...
és a többi genszter !! Csak külön cellában !
justhpeter
Félünk még valakitől vagy korábban üzenetet kaptunk ? Akkor Vida marad.
Dr. Felipe
"nincs olyan kormányzati szándék, hogy most azonnal el kelljen bocsátani".

Majd holnap.
kkalman
A Varga Miska se biztos, hogy belefér a normálisok kasztjába. De ez nem baj, hiszen Vida Ildikó kivizsgálta saját magát, rendben találta, így ok nem lehet arra, hogy leváltsák a NAV éléről.
bakegya
IGEN...szabad szemmel amit nem láthatunk az nincs is-mármint az a korrupció amit az ILDIKÉVEL RENDEZTETTETEK LE AZ ADÓ ÉS VÁM HIVATALBAN-BELÜGYESEN.@volvós: ezek ott is bevédik egymást...
szandokan
Ha azt nézzük, nincs semmi kézzelfogható bizonyíték ellene, csak az amerikai vádaskodás. Akkor miért kellene leváltani?
nezelodo
Óvatos a Misi, netán azt gondolja, hogy a Lajos még helyzetbe kerülhet? Na abból nagy balhé lenne, szabadcsapatok látogatnák felváltva Felcsút és Hárskút frekventált részeit.
iskolakerülő
Máglyára a banyával, akkor nem kell leváltani.
Anna Mária
@szandokan: Te megint nem értesz valamit, csak azt szajkózod, amit a fidesz az agyadba töltött.
Nem volt és nincs semmiféle amerikai vádaskodás, hanem Vidát nem engedik be az Egyesült Államokba, ugyanúgy nem, mint például Kenya korábbi igazságügyminiszterét, aki keresztbe feküdt a korrupciós esetek kivizsgálásának.
Sziszifusz
@szandokan: 23:10
Igazad van ! Nem kell leváltani ! (ez irónia volt)
Ez a kormány még azokat sem váltja le pozíciójukból, akik ellen bűncselekmény elkövetésével kapcsolatos konkrét bizonyítékok merültek fel.
Miért váltaná le azt a személyt akivel kapcsolatban, csak a korrupció gyanúja merült fel. Ebben a beosztásban nem kell tisztának látszani.
Miért is váltaná le Vida Ildikót, amikor ő kivizsgálta saját tevékenységét és abban nem talált hibát. A leváltása, beismerése lenne a NAV -on belüli disznóságoknak.

Szerintem Vida Ildikó túl sokat tud, és a hallgatás árát meg kell adni, ez oka lehet annak, hogy nem váltják le. Amikor egyszer majd kiszáll a buliból, akkor csak magasabb pozíció várományosa lehet !
Senara
Varga elvtárs , kifogás egyik jelentése , mentegetőzés . Ne mentegetőzőn mondja ki bátran , nem meri felmenteni Vida Ildikót , mert nagyon sokat tudd .
bakegya
@Senara: és hát az istennek se akaródzik a lalával együtt a jenkikhez bevándorolni-talán még nincs meg még a "nyevvizsgája"?-Meg hát a régi közös ivászatoknak se lehet könnyű hátat fordítani-hol a pihébe is az a tökrészeg mulatós közös fotójuk a vicctorral és méltó druszájával???@1magyar: az már igaz-AZ IFJÚKORI SZENNYEST VAN AZ A PÉNZ AMENNYIÉRT TISZTÁRA MOSSA-mindíg valaki.
tökölődő
Aztakúrva ! Mi mindent tudhat ez a csaj, hogy ennyire a posztján tartják. Életveszélyes lehet, ha egyszer beszélni kezd. Akkor aztán lenne nagy borulás.
Cicamama55
Innentől kezdve szabad a rablás Magyarországon! Törvényesen levédve!
Anna Mária
Varga figyelmét valahogy elkerülhette, hogy a magyar adófizetőknek igen sok kifogásuk van Vida munkájával kapcsolatban.
Hellcat
Nem merült fel? 1000 milliárdos áfacsalási botrány, amcsi kitiltási botrány...még angolul se tud baszki.
nezelodo
"Hellcat
Nem merült fel? 1000 milliárdos áfacsalási botrány, amcsi kitiltási botrány...még angolul se tud baszki."

N az az egy biztos, nem az ő kedvéért sugározzák a Duna TV-n az angol nyelvű kormánydicsőítő híradót!
sentinel216
Vidának rendbe jött a szénája. Olyan kisimult az arca és mintha hízott volna. Iszik ez a nő rendesen?
Nil
Miért kéne leváltani?
Korrupt? a kormány is az.
Tudhat valamit a csaj hogy ennyire védik - ha hirtelen meghalna az meg gyanús lenne már nagyon
bakurasz
Tulajdonképpen egy egész ország felháborodása, az nem indok? Legalább egy alapos kivizsgálásra, mondjuk minimum független szervezet által? Ez a Ti demokráciátok, kedves Fideszesek!
szandokan
@bakurasz: A fél ország felháborodott akkor, amikor Manson koncertezni jött, élen Szikorával, mégsem maradt el a koncert...
szandokan
@iskolakerülő: @Anna Mária: @Sziszifusz: Csak találgattok, az meg kevés.
iskolakerülő
@szandokan: A találgatás pontot hoz, mint kiderült.
Feraj49
Miért is kellene leváltani Ildikó kisasszonyt ? Erre mondaná Salamon Béla bácsi-"ha én egyszer kinyitom a számat,ha én egyszer elkezdek beszélni !" Csak nincs "vaj" a fülek mögött ?
Vizual
Talán ha lassan is, de kirajzolódik a Simicska trükk. Orbánnal jót szórakoznak, mert gyanítom a jobbik miatt trükköznek. meg pénzt juttatnak nekik. Az iszlámot nem írhatja be a jobbik támogatónak. De ugye ha kintről jött is azért megjelent a bomba nálunk is. Orbán ezzel a mecsettel próbálja elkerülni ezt, de hát ő is csak másodrendű lehet, nem ússza meg. Mi sem. És ha emlékeznek az idősebbek az átkosban nálunk nyugalom volt. A terroristák nálunk lebzseltek két terror között..
Bercifiu
Misikém! Nagyon tiszteltelek 4 évvel ezelőtt, de sajnos te is elkurvultál.
Bercifiu
@sentinel216: Ne irigykedj, fussa az elkobzott piából.
EGO
Nem?! Hogy kapott diplomát nyelvvizsga nélkül??
Toby
Varga - te szarházi mocsok !
Ugyanolyan tetves bűnöző vagy, mint a gazdád !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.