„Ez itt nem elfogadott tevékenység”. Tegnap ezekkel a szavakkal zavarta ki a biztonsági őr a négyhónapos baba édesanyját a Nyugati téri McDonald’s étteremből – írja a Babanet.hu.

A lap szerint az anya, mielőtt megszoptatta volna csecsemőjét, engedélyt kért az egyik dolgozótól. Miután kérdésére elfogadó választ kapott, félrevonult az egyik sarokba, és hozzálátott gyermeke megetetéséhez.

Egy biztonsági őr azonban kérdőre vonta, elment az étterem vezetőjéhez, majd azzal tért vissza, hogy el kell mennie. A megalázott anyukát gyermekével kitessékelte. A nő panaszt írt a vezetőségnek, választ még nem kapott – olvasható a cikkben.

A McDonald’s csütörtök esti állásfoglalása:

Éttermeinkben minden édesanyának lehetősége van a szoptatásra, nincs és nem is volt érvényben olyan szabályozás, ami ezt megtiltaná számukra. A McDonald’s családbarát étteremlánc, egyes éttermeinkben a pelenkázó helyiség és a játszóház mellett már cumisüveg melegítő is a kisgyermekes szülők rendelkezésére áll. Eddigi információink alapján a konkrét esetben egy éttermi dolgozó kollégánk megfelelően nyújtott segítséget az édesanyának. Később avatkozott be a külső cég alkalmazásában álló biztonsági őr. Ismereteink szerint ugyan nem szólította fel távozásra a kisgyermekes édesanyát, de arra utaló megjegyzése, hogy a csecsemő szoptatása nem elfogadott tevékenység éttermeinkben, nem cégünk álláspontját tükrözi, kifejezetten ellentétes a McDonald’s családbarát szemléletével. Az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indítottunk és felvettük a kapcsolatot a kisgyermekes édesanyával.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Családbarát cég, családbarát üzletvezetővel és biztonsági őrrel. Családbarát kormánnyal és családbarát emberi miniszterrel. Mindenki happy !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
micfild
@Mirabilis: Baromi sötét vagy!!
Eszedbe sem jut, hogy valami ügyet intézett, vagy orvosnál volt a kicsivel..
A nyugatinál történt.. .lehet vidéki és pl valamelyik kórházban a kicsivel... A vonatok meg nem igazodnak a szoptatási időhöz.
Anyuka is lehet éhes... ő se egyen mert néhány bunkót zavar ilyen látvány. Beugrott a mekibe, mielött elájul az éhségtől és közben a kisbabáját is megszoptatta... mert ahogy már irták.. nem áll rendelkezésére cselédsereg ,aki helyette ügyet intéz.. nincs saját sofőrje sem, aki egyik helyről a másikra fuvarozza... egy bupapesti tömegközlekedés.. meg nem istenhátamögöttifalu- 5 perc alatt otthon vagyok a boltból.
dr. prédikátor
Na ja! Mert ő a biztonsági őr a 15 ös IQ val!Ha értelmesebb lenne már nem vették volna fel!Én még értelmes biztonsági őrt nem láttam!!!
micfild
@dr. prédikátor: mert az alapján válogatják őket, hogy melyik nagyobb bunkó és még bunkósági kiképzést is tartanak nekik.
De csak kislányokkal , nőkkel és szoptató anyákkal ilyen nagyfiúk... velük keménykednek.
silber13
@Mirabilis: Örömömre szolgál, hogy átmentél papagájba! Ugyanazt szajkózod! És áruld el, egyszerű, felhúzós lórika vagy, vagy taláűnb Duracellel működsz?
nezelodo
Már nem először olvasom bizonyos cégek közleményét, arra hivatkoznak, hogy külsős cég embere! Hát ki a jó fene szerződtette őket, és miért alkalmazza az a "külsős"? Nincs egy szakmai minimum a Sanya bá' mintájú cégeknél, hiszen nem politikusok ők, hogy ne vonatkozzon rájuk szabály, hogy mennyire lehet kekec?!
nemkati
@Mirabilis: Remélem, láttad a híradásokat a kismamák mai akciójáról a nyugati mekinél. És hallottad az ő érveiket, miért tartják jogosnak azt, hogy megetethetik, megitathatják a kisbabájukat ott és akkor, amikor a babának erre szüksége van. Tehát nem az a kérdés, ugyanis köze nincs hozzá senkinek, hogy miért nincs otthon az anyuka amikor meg kell etetnie a babáját. A kérdés csak annyi: milyen jogon tiltja ezt meg bárki, bárhol, és milyen jogon vonja kétségbe az anyukák jogát ahhoz, hogy bárhol, bármikor ott legyen, ahol akar vagy ahol muszáj lennie, és ott és akkor gondoskodjon a kisbabájáról.

Nem vitázni akarok veled, mert azt már tegnap megállapítottam, hogy értelmetlen. Csak közöltem, hogy mi a helyzet. A helyzet az, hogy nincs közöd hozzá, és a véleményeddel egy nagyon kis %-ával az embereknek szinte egyedül vagytok. Azt kéne végre mindenkinek megérteni, hogy az embereknek csak a másik embertől lehet megértést, elfogadást, segítséget várni, mert mi itt a Földön egymásra vagyunk utalva. Nem kívánom neked, hogy amikor egyedül nem boldogulsz, ne legyen senki, akihez fordulhatsz, akár bajban vagy, akár csak a jogaidat szeretnéd érvényesíteni. De ha egy ilyen helyzet mégis bekövetkezik, gondolj majd arra, hogy te hogy viselkedtél volna hasonló esetben más emberrel. Mert, gondolom, a kismamát te is kizavartad volna az étteremből. Vagy nem? Csak mástól várod ezt el?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.